אריק,רעיון לסקר..

אריק,רעיון לסקר..

ביקשת רעיונות,אז הנה אחד-מהו אלבום הבכורה המוצלח בתולדות הפרוג? השאלה הזו בעייתית במקצת..מחד, כיוון שכאשר yes,genesis,j.t ועוד כמה וכמה להקות נכבדות,הוציאו את אלבומן הראשון,פרוגיותו,כידוע, היתה מוטלת בספק, ומאידך עקב הצל הענקי שמטילים הקרמיזונים,שאלבום הבכורה המופתי שלהם,מאפיל(ללא כל מאמץ) על השאר,וכמעט שלא מותיר מקום לתחרות. אבל אני סמוך ובטוח שניתן למצוא מועמדים מכובדים,שלא יביישו עצמם, לתחרות עם ה-king,תרתי משמע..

badphish

New member
אולי אני לא מבין נכון...

אבל התכוונת להגיד שהקורט מאפיל על שאר האלבומים של המלך? אני ממש ממש ממש לא מסכים עם הערכה כזאת.... מעבר לזה באלבום בכורה אני חושב שיש סיכוי גדול הכי מוצלח...

לא ירדת לסוף כוונתי

כוונתי הייתה שאלבום הבכורה של king crimzon ,יותר טוב מאלבומי הבכורה של כל הלהקות האחרות(לפחות אלו שאני מכיר)

orbiti

New member
יש עוד כמה

אלבום הבכורה של אמרסון לייק ופאלמר הוא מצוין בעיני, ומכיל הרבה קטעים מעולים שנכנסים לטופ של הפרוג אצלי כמו העיבוד לברטוק (the barbarian), וקטעי הסולו של אמרסון (The three fates) ופאלמר (Tank). הוא אמנם לא אחיד וחזק כמו האלבומים שבאו אח"כ, אבל בהחלט מעולה. עוד אלבומי בכורה שאני יכול לחשוב עליהם עכשיו הוא הראשון של פינק פלויד, שלדעתי לא מתקרב למה שהם עשו אח"כ, אבל כולל הרבה קטעי מופת ואווירה מוזרה ומגניבה. וגם האלבום הראשון של גרוניך, שיכול להיחשב לדעתי כ"אמן פרוג", הוא מסמך הזוי ומטורף על אומן גדול שיש לו המון מה להגיד בכל מצב, בטח ובטח בהשפעת חומרים לא טבעיים. מעבר לזה, יש גם את אלבום הבכורה של פראנק זאפה, שלדעתי לא עומד ברמה של החומרים שעשה אח"כ, והוא בכלל אלבום לא אחיד ברמתו, אבל עדיין כולל כמה קטעים מעולים ודי פרוגיים.

ועוד רעיון לסקר

מהי עטיפת האלבום המוצלחת ביותר בפרוג? מתחרים-king crimson/in the court jethro tull/thick as a brick yes/fragile genesis/trespass zappa/כמעט כל עטיפה וצריך עוד כמה רעיונות,אתם מוזמנים להציע.. NP-gilgamesh/darker brighter

screwdelulu

New member
gentle giant

לדעתי העטיפה של הדיסק gentle giant היא מהיפות שיש. זאת דעתי.

epitaph

New member
אפשר גם להוסיף...

King Crimson - Lizard Caravan - In the Land of Grey and Pink

ma im pink floyd

ani hoshev shlahem yesh et harizot hayafot beyoter lemashal atom heart mother wish you... the wall animols relics dark side o bekizur kulam ani miztaer al ha hibrish pashut berov tipshuti hetkanti windows bli tmiha beivrit

פינק פלויד

מצויים במרכזו של פולמוס ציבורי,ארוך ומתמשך,בנוגע לפרוגיותם,וכיוון שכך נמנעתי במתכוון מלהכניסם,אף על פי שאינני חולק עליך,והעטיפות שלהם,כמעט תמיד,יפות,יצירתיות ומוקפדות,יותר מדי פסיקים,אני יודע,,,

shay or eli

New member
פינק פלויד עשו פרוג

והעובדה שהם עשו עוד מיליון ואחד סגנונות חוץ מזה לא מוריד מפרוגיותם.

איזו הגזמה...

פינק פלויד עשו אולי 4 סגנונות פסיכודלי - החל מהסינגלים הראשון עד חלק מ atom heart mother. פרוגרסיב - החלק ממדל עד פיינל קאט, לא כולל obscured by clouds רוק נ´ רול - obscured by clouds 72 ואולי שיר אחד מדארק סייד, שהוא ממש לא פרוגרסיב, money. רוק רגיל עם קצת פופ - a momentary lapse of reason ו devision bell. רק 4... אם מחשיבים את הבלוז והאר אנד בי שהם עשו בתחילת שנות ה60, אז 6 סגנונות. בהרכב שהיה המקורי (בלוז ואר אנד בי) נשאר רק ניק מייסון.

דוגמא איזוטרית אחת מני רבות

הלהקה האמריקאית Ambrosia. האלבום הראשון, הנושא את שם הלהקה, הוא בעיני יצירת פרוג יוצאת דופן בפרוג האמריקאי המוקדם. אם נשווה את האלבום הזה לשתי להקות בנות אותו דור, Styx ו Kansas נראה עד כמה ההבדלים משמעותיים וכף האיכות נוטה בבירור לAmbrosia. הרמוניה קולית נפלאה, עיבודים רב שכבתיים, גיוון מוסיקאלי מפתיע, ויכולת נגינה מרשימה של ארבעת חברי הלהקה. פה ושם יש גם כמה רעיונות יפים מאחורי הטקסטים. והנה, כשיצא האלבום השני של הלהקה, קיבלנו פופ אמריקאי מהסוג המוכר, זה שפותח את סדרות הסלפסטיק הטלביזיוניות האמריקאיות. מוזיקה לMall ולמעליות. יקי

עמית ע

New member
זה סקר בעייתי

אין ברוק המתקדם כ"כ הרבה להקות ששרדו הרבה שנים ושאפשר להתייחס לאלבום הראשון שלהן כ-"אלבום בכורה". יש הרבה להקות שהוציאו אלבום או שניים, מעולים ככל שיהיו, קשה להתייחס אליהן בסקר. הסקר כאילו מראש מתייחס רק ל-"דינוזאורים" - הלהקות שזכו להצלחה מסחרית גדולה ובזכותה שרדו הרבה שנים: פינק פלויד, קינג קרימזון, ג´ת´רו טאל וכו´. זה הופך את הסקר, לטעמי לפחות, לחסר תוכן. בכל זאת, אעשה נסיון קטן לציין כמה אלבומי בכורה מצויינים של שמות פחות מוכרים (אבל רק של אמנים שהוציאו לפחות 4 אלבומים): Storia di un Minuto של פרמייטה פורנריה מרקוני (PFM) האיטלקים Music in a Doll´s House של פאמילי Joy of a Toy של קווין איירס

למעלה