אריחים מצויירים???

קדמונית

New member
אריחים מצויירים???

אני רוצה לעשות שטיח של 2X1.5 בכניסה לבית. הריצוף בכל הבית הוא גרניט פורצלן. איפה כדאי לקנות? הייתי ברוחמה שרון- מהמם ויקר בטירוף. הייתי בהמומחה- מאוד יפה, מחירים יותר סבירים, האם מישו יודע איך האריחים?? אני יודעת שיש גם גלוסקא ואור באבן האם הם מסוג שונה? איזה סוג כדאי לקנות?

איריסג

New member
אנחנו קנינו בגלוסקא

היתרון אצלו זה שאת יכולה לבחור בכל דוגמה את שילובי הצבעים הרצויים - הוא מכין לך את האריחים בהזמנה מיוחדת. מחיר כל אריח של 20*20 הוא 20 ומשהו ש"ח. קחי בחשבון שהאריחים האלה עבים יותר מאריחי גרניט פורצלן (גרניט פורצלן הם 8 מ"מ - האריחים של גלוסקא ונדמה לי שגם של המומחה וכו' - לפחות 20 מ"מ. ) לכן את צריכה לסכם עם הרצף שלך מראש איך הוא משבץ את האריחים האלה בתוך הגרניט פורצלן.

קדמונית

New member
אבל האם יש הבדל בחומרים?

בין המומחה וגלוסקא? אהבתי יותר את הדוגמאות של המומחה.

msvnk

New member
המומחה נחשב איכותי יותר

אבל כמובן גם יקר יותר. הכי טוב אריחי פורצלן מודפסים, פי אלף יותר טוב מהאריחי בטון האלה.

msvnk

New member
לא יודע מה יש אצל רוחמה

אני יודע שיש כאלה אצל נגב, אפשר להזמין מה שרוצים. אין ספק שזה יקר, אבל אריחי פורצלן טובים עשרות מונים מאריחי בטון.

balbalon

New member
נגה אריחים

קנינו בנוגה אריחים ומאוד מרוצים. מחירים סבירים בהחלט יחסית לרוחמה שרון ושרות טוב בהרבה מ"אור באבן" שמהם יצאנו מאוכזבים מאוד

miani10

New member
דווקא משהי, לא מישו ../images/Emo13.gif הנה מעט מידע:

ראשית יש להבדיל בין מרצפות קרמיקה מצוירות או פורצלן מודפסות (כדוגמת אלו אצל רוחמה שרון), לבין מרצפות בטון/טרצו מצוירות (כדוגמת אלו אצל גלוסקא, אור באבן וכדומה). השיקולים הם איכות, מראה, וכמובן עלות (עם קשר די לינארי בין שני הראשונים לאחרון). ההחלטה כנראה תהיה שילוב של הנ"ל. בימים אלו סיימתי בנייה ושיפוץ של בניין מגורים (1000 מ"ר) ביפו. בין היתר, היה לי חשוב שהאלמנטים ישמרו וייצגו את הסגנון היחודי של בניה ביפו. בנושא מרצפות/בלטות מצוירות ערכתי מחקר די מקיף (כולל לימוד ההיסטוריה, הסגנונות, שיטות ותהליכי הייצור וכדומה) וחפשתי מקורות רכישה. בסופו של דבר, רכשתי מכמה מקורות. להלן נסיוני: 1 - מרצפות ישנות/עתיקות: שבצתי בבניין 3 "שטיחים" של מרצפות מצוירות ישנות. את המרצפות השגתי דרך מומחה מיפו שמפרק מרצפות מבתים שנהרסים, או שהמרצפות בהם מוחלפות (אין לי מושג קלוש מדוע משהו/י תרצה/ירצה לעשות דבר כזה). מדובר במרצפות בנות 100-150 שנים, מרהיבות ביופיין. אם רוצים לבחור באופציה זו, חשוב לתכנן היטב. המרצפות הישנות הן 20X20 ס"מ, ודרוש לתכנן איזה ריצוף יהיה מסביב וכיצד זה יראה. דהיינו מבחינת גודל המרצפות מסביב ל"שטיח", וכיצד הכל ישתלב ביחד (אם מרצפים חלל שלם, אין צורך בתכנון כזה). לצורך תכנון ומראה (ובכלל), אני כמובן ממליצה על שימוש ב- Sketchup. תצלמו את המרצפות (ריבוע שלם, או אפילו מרצפת אחת שבעזרת תוכנה גרפית כלשהיא, תשכפלו עם הסיבובים המתאימים), תעבירו ל- Sketchup ותערכו הדמייה. כמו כן, חשוב לדעת כיצד לרצף במרצפות ישנות. רצוי לקחת בעל/ת מקצוע שמנוסה במרצפות כאלו. מכה (אפילו קטנה) לא נכונה, תשבור מרצפת. אך אל תטעו - המרצפות הללו, אחרי שהן מונחות כראוי, מאוד עמידות. בנוסף לכך, יש לדעת כיצד לנקות (אופן הליטוש) ולאטום (סוג הסילר) אותן. 2 - "אור באבן": רצפתי שטחים די גדולים (כ- 40 מ"ר סה"כ) במרצפות של "אור באבן". בשרשרת זו ראיתי תגובה שלילית ל"אור באבן", אך אני מאוד מרוצה מהם. המרצפות שהם מייבאים מצרפת מצויינות, היחס היה טוב, והשירות מצויין כולל עמידה בזמנים. מדובר כאמור במרצפות שמיוצרות בצרפת, בשיטות הנכונות והטובות. המינוס היחיד הוא שאין כמויות גדולות במלאי, וצריך להזמין 3 חודשים מראש. הנה הקישור לאתר החברה. 3 - "גלוסקא": במרפסת אחת (כ- 40 מ"ר) רצפתי במרצפות של גלוסקא. למרבה הצער, האריחים של גלוסקא באיכות ירודה. חבל, כי בידי החברה כל הדרוש (ידע, מכשור וחומרים) על מנת לייצר מרצפות מעולות כמיטב המסורת בתחום זה. מדוע הם בחרו/בוחרים לייצר באיכות ירודה? לא יודעת בוודאות, יכולה רק לנסות לנחש שהם כנראה מעוניינים במתח רווחים גדול יותר על חשבון האיכות. אני לא מאמינה בהתנהלות כזאת, ולא ברור לי כיצד החברה הזאת מחזיקה מעמד. אולי בגלל שהם מעט זולים יותר מיבוא מחו"ל, אולי בגלל שאין יצרנים אחרים איכותיים יותר בארץ, אולי בגלל שהרבה לא יודעים/ות את ההבדל בין מרצפת גלוסקא לבין הדבר האמיתי. כנראה מדובר על שילוב של כל הנ"ל, ובקיצור ממש חבל ומעציב שגלוסקא מחפפים, וזה כאמור ניכר באיכות הירודה, כמו גם במראה הכללי (צבעים חוורים ולא אמיתיים). בכל מקרה, בחרתי להשתמש במרצפות החוץ של "גלוסקא" שהן סבירות. בדקתי גם חברות אחרות כגון המומחה, מרצפות רחובות, וכדומה. אלו נמצאו יקרים ללא תמורה הולמת. מרצפות טרצו ו"היברידיות" למינהן של אלוני ודומים, יקרות עד אבסורד. באשר לחברת "נגה אריחים" - לא בדקתי, לא מכירה. לא יכולה להביע דעה. אז כל הנ"ל ממש על קצה המזלג. אם מדובר בשטח קטן, כדאי לרכוש את המרצפות הטובות והיפות ביותר, ללא התייחסות למחיר. 200-300 ₪ תוספת למ"ר נניח, אינו משמעותי. עבור שטחים גדולים יותר, שווה כבר ללמוד מעט, לערוך מחקר שוק, לכתת רגליים וכו'. במקרה הספציפי שלך, מדובר על 3 מ"ר. ההבדל בין עלות שטיח של 1200 ₪ לבין 1800 ₪ (או אפילו מעט יותר), לא נראה לי משמעותי כ"כ, במיוחד לאור המיקום (אזור תנועה מרובה) בו האיכות משמעותית ביותר. שיהיה בהצלחה.

miani10

New member
כמה נחמד שקדמונית

חזרה לכאן כדי להודות למשתתפים/ות על המידע, על ההשקעה בכתיבה, ועל הזמן. וכמה נחמד שקדמונית חזרה לכאן לספר לנו (ולמען מאגר המידע הזה, לעתיד) מה עשתה בסופו של דבר. זו דוגמה לתרבות אינטרנט/פורומים במיטבה

adindina2003

New member
אם מתאים לך להדפיס שטיחים ע"ג גרניט פורצלן

אני הדפסתי בורדי פתרונות בנען. לקחתי את האריחים של המקלחות והדפסתי עליהם הדפסים אתניים (יש להם מבחר די גדול של הדפסים). בינתיים זה עמיד לחומרי ניקוי ונראה מצויין. שווה לבדוק, יש דוגמאות באתר שלהם.

למעלה