יש כל מני טכניקות להתמודדות עם הקימוטים
הבעיה בחליפות (ביחוד בבדים מסויימים) היא שחליפה מקומטת נראית פשוט נורא. ולא ממש משנה איך אתה אורז אותה - היא תמיד תתקמט.
אריזה טובה - למשל חליפון אמיתי - תצמצם את הקימוט למינימום, לפעמים לרמה שכמעט ניתן ללבוש את החליפה ישר מהמזוודה.
במהלך עשרות שנות הנסיעות שלי הצטבר אצלי ארסנל של חליפונים משלל סוגים - ממזוודה ייעודית לחליפות (שהיום היא כבר בערך בת 25 - עוד מהימים שבהם גם עולם העסקים בהייטק התלבש כמו בנקאים BUSINESS FORMAL)
ועד חליפוני פלסטיק דקים שנכנסים לטרולי). היום אני צריך אותם אולי בשתי נסיעות בשנה, גג. פעם אי אפשר היה לצאת לנסיעה בלי זה. וכמובן שיש לי מארזים מיוחדים לעניבות, לחגורות, לנעלי עסקים וכיוצ"ב...
שיטה שלי היא להילחם בקימוט:
להוציא את החליפות מהחליפון שאיתו אני נוסע לנסיעות עסקים, ולתלות אותן על קולבים בחדר האמבטיה של המלון.
לפתוח את כל הברזים של המיים החמים - בכיור ובמקלחת - ולהפוך את חדר האמבטיה ל"חדר אדים" - ולתת לחליפות איזה חצי שעה להיות שם.
זה מסדר את הקמטים הקלים וחוסף את העלות והזמן שניקוי יבש \ גיהוץ חליפות לוקח במלון.
לנסיעות קצרות יותר - יש לי כמה ג'קטים שעשויים משער גמלים. (CAMEL HAIR). שיער גמל לא מתקמט - אף פעם. אתה יכול לעשות מהג'קט כדור, לדרוך עליו, למעוך אותו - כשתפרוש אותו חזרה הוא לא יהיה מקומט.