אריה בחלום

המון זמן שלא רשמתי פה אבל הלילה חלמתי חלום שקמתי מוטרדת ממנו
בת 42 נשואה פלוס 3 עובדת לא עולה לי בראש משהו שקרה בזמן האחרון שהוא שינוי למצב שלנו
חלמתי שאני בבית של ההורים שלי ואני הולכת לחדר שינה שלהם רואה בחלון אריה והוא מנסה להיכנס דרך החלון שהוא רואה אותי לחדר הוא עצבני וקורע את הרשת ומצליח להיכנס אני דוחפת את אמא שלי החוצה ונועלת את הדלת ומסתכלת דרך החור במנעול ואומרת לה שהוא הצליח להיכנס
ואז אני עוברת על שאר החלונות בבית ונועלת אותם שהוא לא יצליח להיכנס אלינו מחלון אחר ומתעצבנת שיש חלונות שאי אפשר לנעול
ואז אבא שלי מגיע וכאילו הוא או מישהו אחר הצליחו לקשור את האריה בגינה אבל עדיין הוא מנסה להיכנס כל הזמן ואני מנסה לחשוב למי לצלצל שיכול לעזור במצב הזה ומתקשרת לשכנה של אמא שלי שתכניס את הילדים שלה הביתה כי יש אריה בחוץ
תודה מראש על הפיתרון ושבת שלום

אלישבע777

Well-known member
המון זמן שלא רשמתי פה אבל הלילה חלמתי חלום שקמתי מוטרדת ממנו
בת 42 נשואה פלוס 3 עובדת לא עולה לי בראש משהו שקרה בזמן האחרון שהוא שינוי למצב שלנו
חלמתי שאני בבית של ההורים שלי ואני הולכת לחדר שינה שלהם רואה בחלון אריה והוא מנסה להיכנס דרך החלון שהוא רואה אותי לחדר הוא עצבני וקורע את הרשת ומצליח להיכנס אני דוחפת את אמא שלי החוצה ונועלת את הדלת ומסתכלת דרך החור במנעול ואומרת לה שהוא הצליח להיכנס
ואז אני עוברת על שאר החלונות בבית ונועלת אותם שהוא לא יצליח להיכנס אלינו מחלון אחר ומתעצבנת שיש חלונות שאי אפשר לנעול
ואז אבא שלי מגיע וכאילו הוא או מישהו אחר הצליחו לקשור את האריה בגינה אבל עדיין הוא מנסה להיכנס כל הזמן ואני מנסה לחשוב למי לצלצל שיכול לעזור במצב הזה ומתקשרת לשכנה של אמא שלי שתכניס את הילדים שלה הביתה כי יש אריה בחוץ
תודה מראש על הפיתרון ושבת שלום
הי מור,
ברוך שובך לפורום!
הרבה זמן עבר מאז החלומות האחרונים שלך ( שנת 21- 23) והם אינם רבים, ואין לי רקע עדכני כדי להיאחז בו. הרקע שלך כאן הוא -" לא קרה שום שינוי במצב שלנו" אבל מהו המצב שלכם? רקע על דרך השלילה, אינו ממש רקע, אלא אם יש חלום אחרי חלום בהפרש קצר נגיד חודש - אז הרקע הקודם מספיק. אנסה לסייע לך מה רצוי לכתוב:
א. מה המצב שלכם שלא חל בו שינוי. החלומות מלפני שנתיים ויותר ( חלקם מתקופת הקורונה) הראו שהמצב מתחת לפני השטח היה תוסס, היחסים עם הבן הגדול למשל. האם חשת סכנה בזמן האחרון לגבי משפחתך?
ב. בעלך נעדר מכל החלומות עד כה, יש לך הסבר לכך?
ג. מה הם היחסים שלך עם הורייך - אימא ואבא, זה חשוב כי הם מופיעים בחלום והחלום הוא עליהם.
ד. מה הקשר עם השכנה וילדיה - גם היא מופיעה בחלום?
נכון שיתכן שגם הורייך וגם השכנה מסמלים דמויות אחרות, אבל כרגע אני צריכה רקע קצר על הדמויות שבחלום - קשרים, יחסי גומלין וכד'

כשיהיה לי רקע, יגיעו לי גם הרעיונות שלי לפרוש החלום, פרוש מותאם אישית.

קודם כל תודה על המענה כבר שכחתי מה צריך לספר כדי שיהיה רקע יותר מדוייק
אני כבר 3 שנים עובדת עצמאית מאמנת כושר

הבן הגדול היחסים איתו כבר הרבה יותר רגועים עדיין יש פה ושם עניינים אבל לא ברמה שמטרידה ביום יום.

לגבי בעלי היחסים בשיגרה בסדר הוא מופיע לי בחלומות בשוטף לא הרבה וגם שמופיע זה בחלומות שלרוב לא זוכרת הרבה פרטים עליהם או חלום שהייתי סקרנית על המשמעות שלו.
היחסים בבית עם כולם גם שאר הילדים בינהם תקין שקט הרבה יותר מתקופת הקורונה

לגבי ההורים המערכת יחסים שלנו טובה מאוד מדברים כל יום בינהם יש מידי פעם חילוקי דעות אבל לא משהו מטריד נראה לי כמו כל זוג נשוי המון שנים
השכנה האמת שלא יודעת למה באה לי לחלום אין ביננו קשר מלא זמן אפילו לא ראיתי אותה או את הילדים שלה משארת שזה כמו שאמרת שהם בטח מייצגים משהו אחר בכלל
מקווה שעזר הפירוט
ושוב תודה על המענה

נזכרתי במשהו שאולי השתנה בשבוע האחרון
בעלי הכין בעבודה יד מגש לחלה ומעמד לנרות של שבת לקידוש ושראיתי אותה אמרתי לעצמי שזה עושה חשק להדליק נרות שבת ולהכין חלה וממש התחלתי לחשוב אם אני אכין 2 קילו בצק להפרשת חלה מה עוד אני יכולה להכין חוץ מחלה כי חבל להכין משהו שלא מסיימים וסתם לזרוק אז קצת התעסקתי עם מחשבות אם להתחיל להדליק נרות ולהכין חלה לשבת עם הפרשת חלה או בלי

אלישבע777

Well-known member
הפרוש שלי לחלום העל אריה

למען האמת לא היה לי כל כך במה להיאחז לפי הרקע. הכל בסדר ברקע אבל החלום מראה שזה לא כך מתחת לפני השטח והפרשנות שלי עשויה להפתיע אותך בהמשך...

חלק א' אריה מנסה להיכנס לחדר השינה של ההורים

חלק א' נפתח במשפט שגרתי ונינוח -את נמצאת בבית הוריך, מקום בטוח, מוכר ומן הסתם גם חביב. את הולכת לחדר השינה שלהם ( לא ברור מדוע כי הורייך אינם מצאים שם) למקום שהוא אולי הכי בטוח בבית, למקום שבדרך כלל את מן הסתם אינך נכנסת לשם סתם ככה וגם לא אחרים. זה מקומם הפרטי של הורייך. מוטיב כניסתך לחדרם "סתם ככה" הוא רמז לבאות, למשהו יוצא דופן ומפחיד עד מאוד, ". בחלון נשקף אריה הקורע את הרשתות בעצבנות ומנסה להיכנס. חוויה מפחידה אבל אין כאן קול. הכל נעשה מהר אבל בשקט. האריה אינו שואג ואינו מאיים על חייך. את כמובן יודעת שהוא עלול להיות מסוכן, בעיקר אם הוא יצליח להיכנס.

חלק ב' - אימא

בחלק ב' מסתבר שאימך נמצאת בחדר, אבל היא אינה מגיבה לא לך ולא לאריה ואולי אינה מודעת לסכנה, אבל את כן ! מייד את מצילה את את אימך ומספיקה לנעול את הדלת מאחוריכן שניות לפני שהוא נכנס לחדר שעכשו הוא ריק באמת. את מציצה דרך חור המנעול והאריה נמצא בחדר.

שוב את נוקטת פעולות מניעה – את סוגרת כל חלון בבית ונועלת את רובם אבל למגינת ליבך, יש כמה חלונות שאינם ניתנים לנעילה. בחלק הזה אימא במקום מבטחים והכל בסדר

חלק ג' - אבא

בחלק הזה אבא נכנס הביתה, באורח פלא הוא הצליח לקשור את האריה בגינה, אבל האריה מנסה להשתחרר, הסכנה לא תמה. מן הסתם האריה לא נשאר בחדר ויצא דרך החלון בכוחות עצמו.

חלק ד'

את רוצה להתקשר למי שיכול לעזור ולמנוע מן האריה להשתחרר לחופשי אבל בעצם מה שאת עושה זה משהו אחר – את מטלפנת לשכנה של אימך כדי שהיא תהיה מודעת למצב ותקרא לילדים להיכנס הביתה מחמת הסכנה.

פרוש נוסף:
החלום מראה שאת רואה לא פעם דברים מראש וגם פועלת. כאן החלום הוא די מלחיץ בעיקר לפי הרגשות שתיארת אחרי שהתעוררת. יש לך במציאות תחושות בטן של איזהו סכנה ( כאן היא בדמות אריה). אבל לא את ולא הורייך , נלחצים! אימך אולי קצת פסיבית אבל אינה נלחצת. את נוקטת פעולות מעולות להציל אותה, להגיף חלונות ולהציל את השכנה. אבא שלך אפילו מצליח לעשות את הבלתי יאומן – לקשור אריה...

החלום אומר עלייך שאולי יש לך ראיית הנולד לגבי סכנות אפשריות אולי לגבי הוריך שמן הסתם הם כבר על סף זיקנה ומצבם בעתיד (אולי בעיקר של אימא ) ידרוש ממך תושיה רבה.

החלום אומר לך שיש לך גם תושיה וגם כוחות גוף ונפש. ואבא שלך הוא בכלל גיבור כמו בר כוכבא שרכב על אריה! גם הוא חזק בגוף ובנפש ובעל תושיה שאת ירשת כנראה ממנו. בסוף החלום, את מצילה את השכנה ואת ילדיה. ובעצם השכנה וילידיה הם... באופן סמלי – את וילדייך.

אומנם החלום היה מסעיר והשאיר את רישומו בך, אבל מתחת לפני השטח הוא בעצם מראה לך מי את! את ביתו של בר כוכבא! אפילו אריה שנכנס הביתה לא ירפה את ידייך. כל מה שנותר לך הוא ...להאמין בעצמך. בתת המודע שלך את מסוגלת להתמודד עם בעיות רבות.

למה בעלך אינו בחלום ( וגם לא בחלומות קודמים)? אולי בגלל שהוא עסוק רוב היום ואינך רוצה להכביד עליו ולהטרידו בבעיותיך? אולי את סומכת על עצמך יותר מאשר עליו? אולי בגלל שיש לך גיבוי משפחתי טוב ואת יכולה לסמוך על אביך?

אולי האריה עצמו הוא בעצם... לביאה - את בעצמך בכפל דמויות. האריה מסמל אותך הלביאה בעלת תושיה וגם מסמל סכנה אפשרית או בעיה.

אפשרות נוספת ברוח הימים האלה – אולי האריה הוא סכנות המלחמה שהגיעו הביתה האחרונה ובסוף התגברנו עליהן (מבצע עם כלביא ) ויצאנו בשלום וגם חזינו במו עינינו בשחרור החטופים מציפורני האריה וחזרו הביתה... אל הוריהם ואל חדר השינה שלהם שחיכה להם שנתיים.

מכל מקום "מעז יצא מתוק" ראי סיפור שמשון הגיבור שהרג את האריה ומצא חלת דבש בתוך עורו...

שופטים י"ד – ח-ט
ח
וַיָּ֤שׇׁב מִיָּמִים֙ לְקַחְתָּ֔הּ וַיָּ֣סַר לִרְא֔וֹת אֵ֖ת מַפֶּ֣לֶת הָאַרְיֵ֑ה וְהִנֵּ֨ה עֲדַ֧ת דְּבוֹרִ֛ים בִּגְוִיַּ֥ת הָאַרְיֵ֖ה וּדְבָֽשׁ׃ ט וַיִּרְדֵּ֣הוּ אֶל ־כַּפָּ֗יו וַיֵּ֤לֶךְ הָלוֹךְ֙ וְאָכֹ֔ל וַיֵּ֙לֶךְ֙ אֶל ־אָבִ֣יו וְאֶל ־אִמּ֔וֹ וַיִּתֵּ֥ן לָהֶ֖ם וַיֹּאכֵ֑לוּ וְלֹא ־הִגִּ֣יד לָהֶ֔ם כִּ֛י מִגְּוִיַּ֥ת הָאַרְיֵ֖ה רָדָ֥ה הַדְּבָֽשׁ׃

לא מצאתי קשר לעניין הפמוטים שהכין בעלך ולהפרשת חלה. אולי את תמצאי קשר ותכתבי לחוד.

אשמח לקבל ממך חוות דעת על הפרושים , אפשר ורצוי ברשימה – לאיזה פרוש את מתחברת ולאיזה פרוש לא. ואם לא – תנמקי כדי שיהיה לי חומר לפרוש החלומות הבאים שלך.

קודם כל תודה על הפירוש
אני אנסה להגיב מסודר חדר שינה של ההורים שלי זה חדר שאני נכנסת לשם באופן חופשי ושגרתי בין אם לעזור לאמא שלי אם היא צריכה משהו או בכלל אם סתם רוצות לדבר בשקט אז בגלל זה כנראה הכניסה לשם לא היתה משהו שונה מבחינתי גם בחלום.
חלק ב גם הגיוני ביותר אז אמא שלי אולי לא אדישה אבל היא על כסא גלגלים מאז שאני ילדה אז ברור שהתגובות היו שלי כי היא לא יכולה להגיע לחלונות או לנעול את הדלת לא ציינתי את זה כי שוב זה החיים שלי אז לא רואה בזה משהו שצריך לספר עליו וכן יעשה כל מה שצריך כדי לשמור עליה וכן נכנס הפירוש השני על הדאגה עבורה ומה יהיה שתתבגר עוד ויהיו עוד קשיים

חלק ג אבא שלי כן הוא בסופו של דבר הדמות שהכי עוזרת לאמא שלי גם שקשה והוא זה ״שמציל״ ועוזר מכל מיני מצבים

לגבי בעלי כן הגיוני שאני מקבלת את זה כבר אחרי כל כך הרבה שנים שהוא פחות נמצא ומבינה את זה ולא מכבידה עליו עם עוד דברים שהם לא באמת נחוצים
וכן ההורים שלי תמיד יהיו לצידי ותמיד נמצאים בשבילי לכל דבר שאצטרך ויודעת שהם מאחורי ושומרים עלי

ואני חושבת שנכון להיום אני יותר חזקה ממה שהייתי פעם וכן לפעמים מצליחה לדעת מה הולך להיות ודי ראלית גם שהדברים פחות נעימים אני יודעת להגיד אותם ומבינה שאף אחד לא מושלם ואולי באמת זה ניסה לרמוז לי שאני אדע להתמודד עם דברים בעתיד
הפירוש בהחלט נותן חומר למחשבה והסתכלות טובה יותר לא לחשוש אולי באמת זה רק בא לחזק אותי בתת מודע
תודה רבה

למעלה