אריאל בוא פה

oren29at

New member
אריאל בוא פה

מה אתה יודע על הרכב בשם Steamhammer ? אם אתה יודע- איך זה שעוד לא כתבת עליהם פה? ואם אתה לא יודע- איך קרה כזה דבר?

ואם אנשים אחרים יודעים ולא כותבים- לא יפה מצדכם. הנה, לקראת יום כיפור- אפשר לתקן ממש כאן.

מהאזנה לכמה שירים, נשמע כאילו ככה היו נשמעים ג'ת'רו טול אם היו מחליטים ללכת יותר לכיוון הבלוז-רוק (מיק אברהאמס) ולא לאלף הכיוונים האחרים אליהם הלכו על רגל אחת+חליל.

arieltr

New member
הכי רחוק שהגעתי איתם (ובאלגנטיות מדלג מעליהם)

זה אחרי הגיטריסט שלהם שהשתתף באלבום היחיד של ארמגדון יחד עם קית' ראלף מהיארדבירדז ורנסאנס.
הוא יופי של גיטריסט (מרטין משהו) מחורר מוח במובן הטוב של המילה והיכולת שלו על הגיטרה זה למה שווה להחזיק את האלבום הזה, כי סה"כ השאר די בינוני שם לאזניים שלי.

הנה, ככה מתחיל האלבום המשוגע הזה:
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=p_z_Irh5AFU[/URL]

האלבום יצא ב-1975.
חמש שנים קודם לכם, הגיטריסט הזה ניגן באלבום הבכורה של אחד שאולי אתה מכיר - רוד סטיוארט.

oren29at

New member
ואיך אתה חושב שהגעתי אליהם מלכתחילה?

Barmelai

New member
Steamhammer

כדי למקם את Steamhammer בקונטקסט התקופתי ובנישה המוזיקלית הנכונה, תחשוב על קרים, ג'טרו טאל וקולוסיאום. עכשיו תחשוב על שלושתם יחד, תוציא את הלהקות הללו מאנגליה ותמקם אותן בגרמניה. תרגיל מחשבתי מסובך קצת, אבל אם צלחת אותו אני יכול ללכת, אין יותר מה להסביר. אם לא...

Steamhammer הייתה יותר פרוייקט מלהקה, יותר גוף מפרוייקט, יותר בית למוזיקאים מתחלפים מגוף, יותר דלת מסתובבת מבית. אף מוזיקאי לא שרד את כל תקופת הפעילות, שנמשכה לא יותר מ 4 שנים. בזמן הזה הלהקה הוציאה 4 אלבומים בעלי אופי משתנה, שהוכתב ע"י ההרכב הנזיל.
דבר אחד היה משותף לבאי ונוטשי ההרכב. כולם היו מאסטרים על הכלים שלהם. למעשה, Steamhammer בכל זמן נתון הייתה סופרגרופ של אלמונים, אשר רמת הנגינה שלהם לא נופלת ולעתים עולה על להקות הרפרנס שהזכרתי למעלה.

בשנותיה הראשונות, Steamhammer נבנתה סביב הגיטריסט והמלחין ונעים הזמירות Martin Quittenton. זהו אותו מרטין קווינטנטון שהביא אותך הלום, אחרי שגילית שהוא שיתף פעולה כמוזיקאי אולפן עם רוד סטיוארט.
ההכרות שלי עם הלהקה הולכת אחורה כמעט 20 שנה. נדמה לי שמעולם לא הצלחתי לשכנע מישהו להקשיב לה ברצינות. האנשים הבודדים שאני מכיר ואוהבים את הלהקה, הם אלה ששיכנעו אותי. זה יהיה די מבאס שכל מה שיזכר מהאיש המוכשר הזה, קווינטנטון, יהיה שפעם הוא כתב עם רוד סטיוארט את מאגי מיי... קווינטנטון היה הרבה יותר מזה.
סטימהאמר הייתה להקת בלוז-רוק. כמוה היו רבים, למעשה הייתה שם בבריטניה סצנה רחבה וסוערת של בלוז-רוק, אבל כבר באלבום הראשון סטימהאמר נבדלה מעמיתותיה בקשת הגוונים שספג הבלוז שלה.
קווינטנטון הגיע עם רקע קלאסי מהבית. על ידו עזר רב-גיטריסט ועלם חמודות בשם מרטין פאאאו...משהו..., וסטיב ג'וליף, שנשף בחליל ובסקסטפון ומשך לכיוון הספייס רוק. פולק מחד, רוק כבד מאידך, ג'אז, פסיכדליה ונטיה בריאה לחדשנות ונסיוניות השלימו את הצליל של סטימהאמר. לא, אנחנו לגמרי לא מדברים על בולדווין-פיג-קלון. הסאונד של סטימהאמר היה יוצא דופן בבריטניה, אבל השתלב מצויין בסצנת הקראוט רוק שבאותו זמן החלה ללבלב בגרמניה. ואכן משם הגיעו רוב מעריצי הלהקה ולשם היא לרוב נסעה כדי להופיע.

השירים שהבאת למעלה הם מהאלבום הראשון (שיצא פעמיים ובשמות שונים) והשני (שנקרא MKII ע"מ לציין את חילופי הגברי בין שני האלבומים). שניהם יצאו ב 1969. אני מוסיף עוד שני שירים מהתקופה להנאתך ולהמחשת האקלקטיקה היפהפיה של פטישי הקיטור הללו.
שנה אחר כך, ב 1970, סטימהאמר שוב הייתה להקה אחרת ובהתאם לכך האלבום הבא, Mountains, נשמע שונה לגמרי. הלהקה החלה להתרחק משורשי הבלוז ואימצה לחיקה את הפרוגרסיב שהיה כעת הצעצוע החדש בשטח.
Mountains הוא לא בדיוק פרוג אלא יותר קרוס ז'אנר (דבר שאפיין את הלהקה מאז ומתמיד) והוא נופל על הנישה החביבה של הפרוטו פרוג. מתוכו אשמיע לך את שיר הנושא, שהוא פחות קשוח משאר האלבום, אבל מה זה יפה.
וזה מביא אותנו לאלבום האחרון - Speech (גם הוא יצא פעמיים ובשמות שונים), אשר כשמו כן לא הוא. זהו אלבום אינסטרומנטלי כמעט לגמרי. הסיבה לכך הייתה שהזמר עזב את הלהקה. Speech הוא כבר פרוגרסיב לכל דבר, עם שלושה "שירים" בלבד, כשהראשון בהם תופס צד שלם של תקליט, מזכיר במבנהו את סוויטת וולנטיין של קולוסיאום ולדעתי לא נופל ממנה. אני כמובן מאלץ אותך לצלוח אותו. עד סופו.
סטימהאמר התפרקה לאחר האלבום הזה ולאחר שהפסידה את מתופף העל שלה מיק ברדלי למחלת הסרטן. שרידיה הקימו, ביחד עם קית רלף (יארדבירדז, רנסאנס) ויוצאי Captain Beyond את Armageddon - הרכב סופרגרופ שהוציא אלבום יחיד ומשובח להפליא. ועכשיו נעבור לחלק האמנותי.

oren29at

New member
יבדק מחר או מאוחר יותר

אני רק שאלה: לנוכח התיאור המקיף והמדויק שהבאת (אני מתקשה להאמין שמישהו סיכם את פועלה של הלהקה טוב יותר ממה שכתבת. יש שם את כל מה שחובב מוזיקה צריך), ולנוכח העובדה שהלהקה הוציאה ארבעה אלבומים בלבד, אבל אף לא אוסף אחד- מה עדיף- להאזין לכל הארבעה, או שמא לערוך אנתולוגיה כלשהי שתיקח את הטוב מכל מה שיש להרכב הזה להציע, ותעשה את זה טוב יותר מארבעת האלבומים המלאים?
&nbsp
ואם אנתולוגיה (האורך לא ממש משנה- אנחנו בעידן הקבצים כיום, ולא מוגבלים בקיבולת של תקליטור)- האם אתה יכול לערוך אחת כזאת? זה יכול להיות שירות מעניין לציבור, ואולי איכשהו לעשות צדק עם להקה טובה אך אלמונית.
&nbsp
אני, אגב, מסתפק ברשימה מסודרת של קטעים. אני מניח שלא תהיה לי בעיה למצוא אותם ברשת, ולערוך אותם לאוסף על פי הרשימה.
&nbsp
הערת אגב אחרונה- לא רק מרטין קוויטנטון ניגן עם רוד סטיוארט. מאחר וידעתי את תרומתו לקריירה של סטיוארט ככותב, דווקא המרטין השני, פיו, עניין אותי יותר (הוא מנגן באלבום הראשון של סטיוארט), וככה הגעתי אל החבר'ה האלה.

Barmelai

New member
אין בזה טעם

זה לא מקרה דומה לקנופלר, שם ליקטת בפינצטה אוסף כפול מתוך מספר כפול של אלבומים. אגב, הצריבה של זה איתי באוטו כבר חודשים ארוכים. סטימהאמר הוציאה בסך הכל 4 אלבומים* והם כל כך שונים, שלא בטוח שמי שאוהב את שני הראשונים יאהב את שני האחרונים, ולהפך. בזמן אמיתי, רוב מעריצי סטימהאמר אכן התאכזבו באלבום השלישי ופנו עורף ללהקה באלבום הרביעי. כך שמדובר בכמעט שתי להקות שלכל אחת שני אלבומים.
אם אתה חובב בלוז רוק אמיתי, שני האלבומים מ 1969 הם בשבילך. אני כזה ואני לא מוצא שיר שאפשר לוותר עליו. להפך, MKII למשל, מגיע עם 4 בונוסים (אחד מהם מיוצג בקליפ שהבאת למעלה ואחד מיוצג בקליפ שאני הבאתי) וכולם נפלאים. לא שהאלבום הראשון (AKA Reflection) פחות טוב, אבל הייתי ממליץ ללכת על MKII כאלבום יחיד ומייצג ולבדוק איך הוא מתיישב על המערכת שלך.
&nbsp
אם אתה חס וחלילה חובב פרוג, הייתי מכוון אותך ל Speech, מאותן סיבות: הוא מייצג. אמנם אחד הקטעים מכיל סולו תיפוף ארוך מדי, אבל זה לא משבית שמחות אמיתי. אני חושב שהסולו הזה נכנס כהצדעה למתופף, שמת לאחר סיום ההקלטות אבל לפני שלב המיקסים.
&nbsp
למתעקשים בכל זאת על סוג של אוסף - הוא לגמרי כאן: קחו את הקליפים של המנהל, תוסיפו את הקליפים שנתתי ותקבלו אנתולוגיה מייצגת (פחות את Mountains אבל אף אחד לא מושלם). זה אוסף טוב בדיוק כמו כל בחירה אחרת. בהצלחה לכולנו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
* אתרים אחדים ברשת סופרים 6 אלבומים לסטימהאמר. אחד מהם הוא AMG, שכנראה לא הבחין שארבעה מתוכם הם רק שני אלבומים שיצאו פעמיים, כל פעם בשם שונה. בשל הבלבול הם דירגו פעמיים כל אלבום ובכל פעם בציון אחר, כך ששניים מאלבומי סטימהאמר זכו שם לארבעה ציונים שונים. זה מלמד לא רק על המקצועיות של AMG (בכתיבת ביקורות הם דווקא טובים) אלא גם ובעיקר, על האלמוניות של סטימהאמר. ללהקה מפורסמת יותר זה לא היה קורה.

arieltr

New member
סטלנים בע"מ

זה ז'אנר בפני עצמו בעצם, מה לא? חיובי.
ביחוד ששאריות פליטה בוחרים להקים מיני סופרגרופ להוציא אלבום בודד ולהתמוסס לקוסמוס.

חבורות של מוסיקאים שיודעים לנגן ולקרוע את האינסטרומנט שלהם, וכשהם באמת מרוכזים בחפירה אל תוך אוזן של המאזין התמים והכל מתיישב להם בול על האלמנט, אז מגיע הרגע שזה מחבר לאלבום גדול. בלוז-הארד-רוק-סטלני-פרוטו פרוג-פרוטו מטאל-פעמיים בפיתה בבקשה.
Blue Cheers בראשון, Steppenwolf בשני, Edgar Broughton Band בראשון ובשלישי, Groundhogs בשלישי וברביעי.
Steamhammer בשני - מה לא? חיובי.

מכנה משותף אולי חוסר יכולת לשמור על חדות או רמה גבוהה אחידה לאורך רצף אלבומים לא ארוך. אבל בשביל זה יש את קולוסיאום, מה לא? חיובי.

Barmelai

New member
אתה בכלל מאוד חיובי

ככה זה כשגרים במדינה שכולם עומדים הפוך.

למעלה