ארטוסקופיה בברך

שאפי17

New member
ארטוסקופיה בברך

לפני חודשיים סובבתי את הברך. האבחנה המשוערת - קרע ברצועה. אני עושה פיזיותרפיה עד היום, אולם מאחר וההחלמה חלקית בלבד, נוצר חשד לקרע במניסקוס. קיבלתי הפניה של רופא מומחה (פרטי) לצילום MRI, מתוך כוונה לעשות בעקבותיו ניתוח ארטוסקופיה. שאלותיי: 1. מה הסיכוי, וכיצד ניתן לתמרן את קופת חולים מכבי להשיג אישור לצילום זה ? 2. האם מומלץ או לא מומלץ לעבור את הניתוח (הגיל שלי - 41) ? 3. האם יתכן שהפיזיותרפיה, שמצד אחד מחזקת את השרירים ומגדילה את טווח התנועה של הרגל, מצד שני גורמת נזק לסחוס בברך ? 4. רופא מומלץ לביצוע הניתוח, רצוי באיזור חיפה... בתודה לכל בעלי הנסיון שיכולים לתרום לי מידע, המודאגת

ברך

1. לא יודע. 2. תלוי אם יש שיפור בטיפול שמרני או לא. אם אין שיפור לרוב אין ברירה. 3. לא סביר. 4. לא ממליץ על רופאים.

שאפי17

New member
בהמשך לתשובת ד"ר קרסין

תודה לד"ר קרסין, אבקש לחדד - אם אכן יש פגיעה במניסקוס - האם אמנם קיימת אפשרות להחלמה מלאה בטיפול שמרני (פיזיותרפיה או משהו אחר ?) או שבסופו של דבר לא תהיה ברירה אלא לנתח ? הכוונה להחלמה מלאה כולל חזרה לספורט, ללא כאבים. ושאלה נוספת - האם המתנה תקופה ארוכה לפני החלטה על ניתוח, עלולה לגרום בינתיים נזק מצטבר לברך ?

מניסקוס

יכול להחלים לחלוטין בטיפול שמרני, תלוי במיקום, גודל, סוג הקרע, גיל הנפגע ועוד. אני בד"כ ממתין עם ניתוח אלא אם מדובר ב"ברך נעולה".

למעלה