ארז

• פותח הנושא bekN
  • פורסם בתאריך

bekN

New member
ארז

איזה מבין מיני הארזים מתאים יותר לבונסאי? היכן ניתן למצוא שתילים בגודל סביר? איזה מין של צמח מתאים לסגנון חשוף שורש? ואחרונה: איזה מין של עץ יתאים לחיקוי דובדבן שלא יצליח אצלי? לא מצאתי עדיין אפרסק גמדי...

סן תאי

New member
ארז

אני חושב שכעיקרון כל זני הארזים יכולים להיות בונסאי מוצלח. הבעייה היא המיקום, הארז יתקשה להסתגל למזג האוויר החם שלנו, אולי במקומות גבוהים יהיה לו נוח יותר. ארז אטלנטי וארז הימלאי אפשר להשיג במשתלת אלון שבקיבוץ יראון, אמנם הקטנים ביותר שעומדים שם למכירה הם בגובה של כמטר אחד, אבל עם קצת ראיית בונסאי אפשר לעשות איתם דברים יפים. לסגנון חשוף שורש מתאימים המון עצים: אלת המסטיק, פיקוסים למיניהם, ערערים,בוגונוויליה.... לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון 'חיקוי לדובדבן', אבל אם אתה רוצה עץ עם פירות קטנים ועגולים יתאים לך ה- CRAB APPLE.

עידו ד

New member
בונסאי ארז

יש במושב שעל ברמת הגולן משתלת ארזים ויש שם ארזי בונסאי. שווה בדיקה.

אולמוס

New member
עץ פרי לבונסאי

אפשר לנסות גם שזיף פיסרדי. ראיתי אחד כזה ברשת והוא מדהים. (אינו החיקוי לדובדבן, שאינו מתאים כל כך לתנאי השפלה).ומיוחד מאוד בפני עצמו. עלים אדומים צבעוניים, פרי קטן (וגם אכיל), נשיר ומתאים לתנאי הארץ, גם במישור החוף, עם רגישות מסויימת למזיקים.

אולמוס

New member
דובדבן לבונסאי

מבין זני הדובדבן, ידוע לי כי פותח זן אחד בארץ שאינו זקוק למנת קור משמעותית, וניתן לגדלו במישור החוף, אך ככל הידוע לי טרם נוסה כבונסאי. הזן נקרא "דובדבן ע"ש מוטקה נבו" וניתן להשיגו במשתלת וולך בגן השומרון. זן זה לפי התרשמותי, הוא בעל עלים גדולים יחסית לזני הדובדבן האחרים.

למעלה