יש לי ארוקריה שנמצאת בעציץ וגובהה כ60 סמ' גבוה לכל דעה, 1 אם יש ניסיון בגידול ארוקריה לבונסאי. וכיצד לגדל אותה כעץ מחטני (אורן ) או כעץ לכל דבר. 2.אם אפשרי לקצץ את הצמרת בכדי להנמיך את הנוף . 3.אם אפשרי להעביר אותה לעציץ בונסאי כדי למנוע הגבהת הנוף כלפי מעלה.
נסיון יש הצלחות לדעתי פחות. זהו זן שאופי הצימוח שלו לא ממש מתאים לבונסאי, קשה ליצור איתו תחושה של עץ, גם כשהוא גדל פרא לגובה מלא הוא לא מעביר תחושה של עץ. לבד מכך הוא לא מגיב טוב לגיזום, דבר שמקשה עוד יותר במקרה שלנו. אני מציע להותיר את העץ כפי שהוא לצרכי נוי ולהתחיל עם זן אחר למטרות בונסאי.
הארוקריה כפי שציין סאן תאי אינה מתאימה במיוחד לבונסאי. עפ"י נסיוני הצנוע ניסיתי להתאים אחת כזו לבונסאי לפני מספר שנים- הניסוי נכשל והעץ הלך לעולמו תוך מספר שבועות - התברר כי היא רגישה מאוד לגיזומים לצורך התאמה לבונסאי הן מבחינת גיזום נוף וגיזום שורשים אפילו יותר מהאורנים הידועים כרגישים במיוחד לטיפולים כאלה. לפיכך מצטרף בחום להמלצת סאן תאי....
הי, לפני כחצי שנה, חתחתי את ארוקריה שלנו שהגיע לכ-6 מטר (לערך) בחצי - ואני חייב לציין שהעץ הזה עקשן לא קטן, כי כעבור התקופה הנ"ל הוא שוב מנסה לטפס לגובה המקורי. אציין שהעץ אינו תקוע באדמה, אלא נמצא בתוך עציץ של כ-50 ליטר (אולי טיפה יותר).