ארוע MouseUp

אלון_פ

New member
ארוע MouseUp

Access2000: יש לי combobox עם רשימת עובדים. אני רוצה לפתוח טופס נוסף בעת שהמשתמש לוחץ על הכפתור הימני של העכבר. בטופס הנוסף ישנה פעילות נוספת. בחרתי להשתמש בארוע MouseUp אך יש לי שתי בעיות: א. כאשר השתמש עושה את הפעולה הבאה: בוחר שם חדש (שונה מהשם הקודם שהיה ב- combobox תוך כדי לחיצה על הכפתור הימני הפרוצדורה של הארוע רצה לפני שהערך החדש נכנס ל-combobox ואז למעשה הפעולה רצה על הערך הישן. כלומר עם בקומבו השם הנבחר הוא משה, והמשתמש לוחץ בכפתור הימני על דוד, הערך בקומבו לא משתנה לדוד עד שהפרצודדורה מסתיימת, וכך המתשמש מקבל פעולה שאינה נכונה על דוד אלא על משה. ב. הtoolbar הרגיל העולה בעת לחיצה על כפתור העכבר הימני עדיין עולה בסיום הארוע - כיצד ניתן לבטל אותו?

גרי רשף

New member
עזרה ועצה..

1. מנסיוני- עדיף להימנע עד כמה שאפשר מכל מיני ארועים אזוטריים כמו עם פוקוס, בלי פוקוס, מקש יורד, מקש עולה.. ב-99% מהמקרים אני מסתדר כל או אחרת עם הארועים קליק ולאחר עדכון. עם בחרת בקליק הימני בגלל ההתחכמות- עדיף לוותר. אם מדובר בבעיה שלדעתך מחייבת תרגיל כזה- בוא ספר במה מדובר ואולי יש דרך לעשות זאת פשוט יותר.. 2. כדי לבטל הופעת התפריט המקומי בקליק הימני- כנס בתפריט הכללי ל-Tools ול-Start Up ובטל את הסימון ליד Allow Default Shortcut Menus. בכלל- רוב "הגימור" של הפרוייקט והפיכתו לתוכנית למשתמש נעשית דרך ה-Start Up. כדאי להכיר את זה למי שעדיין לא מכיר.

אלון_פ

New member
Shortcut

למעשה אני מנסה לבנות תכונה כמו Shortcut, כלומר המשתמש לוחץ על הלחצן הימני וקופץ לו חלון (טופס קטן בתצורת Dialog) עליו הוא יכול לבצע פעולה. אני מנסה להימנע משימוש ב-Shortcut אמיתי כי אני לא אוהב אותו. ולכן, אני צריך לבטל את את Default Shortcut רק בcontrol הזה (ולא בכל היישום) וכן להתגבר על בעית העדכון. תודה אלון.

למעלה