ארועי אוקטובר

ארועי אוקטובר

יש משהו שגם שנה אחרי לא הבנתי הרי נהרגו 13 נערים ערבים מירי משטרה, קמה צעקה גדולה כנגד השוטרים הרי יש שוטרים שנפצעו למה? ניסו לפגוע בהם? האם בהפגנות בתל אביב גם מנסים לפגוע בשוטרים? למה שרפו סניף של בורגר קינג?

אלוני.

New member
ארועי אוקטובר.

בא נעשה הפרדה בין כמה דברים: ראשית ישנן הפגנות הנערכות על ידי יהודים שבהן נפצעים שוטרים ואף אחד לא נהרג בהן, וכל זה ללא קשר לארועי אוקטובר. שרפו עוד כמה דברים, כמו למשל סניפי בנק, כדברים המייצגים את ה"ממסד היהודי" זאת למרות שכל המקומות נועדו לשרת את התושבים. ולא הבנתי את דבריך:"..הרי נהרגו 13 נערים ערבים.."

אלוני.

New member
כן היו

אבל זה דו קיום מסוג אחר, יותר מסובך

קמה צעקה גדולה כנגד השוטרים?..

מעניין... הצעקה היתה כל כך גדולה ש..... לא שמעתי אותה!!!!! מי בדיוק צעק?

אלוני.

New member
כשהיה צריך לבדוק

התעלמו. וכשהחליטו לבדוק עשו את זה רע ולא מהסיבות הנכונות.

בקשר לוועדת אור עצמה-

אני חושב (בתור אזרח מן השורה) שהיא ביצעה עבודה ממצה ומקיפה. הוועדה חקרה כל מקרה לגופו, זימנה ותישאלה את כל מי שהיה עד לכל אירוע, וחברי הוועדה אף הגיעו לאיזור שבו התרחש כל אירוע ואירוע ואספו ממצאים. מכל מה שראיתי בחדשות, אני בהחלט חושב שחברי הוועדה נחושים בדעתם לחקור את האירועים באופן אובייקטיבי ולהוציא את הצדק לאור. ברור שצמרת המשטרה נבוכה מכל העניין, ואולי אף מנסה להסתיר את זהויות היורים. הבעייה העיקרית שלי היא בנושא התגובות במגזר היהודי, שברובו הגדול פשוט מסרב להכיר בעובדה שהמשטרה פישלה ובגדול, ושלפחות חלק מההרוגים היו חפים מכל פשע.

אלוני.

New member
מכל מה שראיתי בחדשות

מי שהקים את הוועדה היה מעוניין שנראה בחדשות, ובפני עצמו זה

הם קיבלו את מה שמגיע לפורעי חוק

המסכנים חיי שוטרים. גם יהודים לו היו מסכנים כך חיי שוטרים והורסים רכוש היו נורים באש חיה. ולפני שתשלחו אותי לכהנא, אני חבר בתנועת מרץ ובעד מדינה פלשתינאית

מעניין מהיכן המסקנות שהסקת

אתה בטוח שכל מי שנורה באש חיה אכן סיכן חיי שוטרים? או שמא היריות נורו באקראי, בהיעדר אמצעים אחרים, כדי להפחיד את המפגינים ולגרום להם להתפזר? אני די משוכנע בכך שלפחות אחד מהקורבנות, שהיה פעיל בתנועת נוער בינלאומית לשלום וכמעט כל השירים והחיבורים שכתב עסקו בנושא דו קיום ושלום, לא פגע ולא סיכן את חייו של איש.

אלוני.

New member
עופר ופונדק

מטבע הדברים המסקנות של שניכם לקוחות מדעותיכם. מכיוון שהוועדה כבר הוקמה, ובחטא הוקמה, בואו נמתין לתוצאותיה.

אז זהו, שדעתי השתנתה מקצה לקצה..

בימים הראשונים למהומות חשבתי שהירי דווקא כן היה מוצדק - מפני שכך אני רגיל, קשה לי לחשוב על שוטרים כעל חסרי אחריות שמחזיקים נשק ויורים לכל עבר. אח"כ הבנתי שכנראה דברים כאלה אכן קורים..

אלוני.

New member
אז זהו

שאני חושב שמוטב להמתין לתוצאות הוועדה. הרי בסופו של דבר כל אחד מדבר מהרהורי ליבו.

למעלה