ארונות חשמל קומתיים על קיר דירה פרטית

גולי מ

New member
ארונות חשמל קומתיים על קיר דירה פרטית

האם מותר או אסור לשים ארון חשמל של הקומה על קיר של דירה פרטית, או שמא עלי להעביר את הארונות לקיר של חדר המדרגות או משהו בסגנון...
רצ"ב דוגמא מהקומה הטיפוסית.

arcdsgn

New member
מותר

ביקשו ממני תוספת 10 ס"מ קיר בטון.
האבסורד (במקרה שלי) שתוספת 10 בטון היא ע"ג 35 ס"מ קיר ממ"ד זה לא ממש מעניין את חח"י.

מאגר

New member
אין עם זה כל בעיה

ראשית הארון ישנם רק המונים הלוח עצמו הוא בתוך הדירה בדרך כלל בארון החשמל בבנינים חדשים נמצאים רק המונים ואילו ארון החשמל הדירתי נמצא בתוך הדירה.

gerson1

New member
לגבי הארונות המשותפים

בקיר המסדרון תקני
לגבי רוחב המסדרון המקום שיש בו המונים תמהני אם זה הרוחב הנכון
כשארית לאחר ששהמונים מקטינים אותו

גולי מ

New member
להלן תשובת היועצים

עקב סכנת קרינה אלקטרו מגנטית, אסור (כנראה מתוקף חוק הקרינה) שארונות החשמל הציבוריים בקומה, ישענו על קיר של דירת מגורים (אין הכוונה לארון החשמל הפרטי שנמצא בתוך הדירה).
ארון זה יכול להשען רק על קיר הגרעין (חדר מדרגות, ממ"ק וכו....) הפונה למבואה המשותפת בקומה.

במקרה ולא ניתן לעשות זאת, יש באמת לעבות את קיר דירת המגורים או לחילופין לחפות קיר זה בחומרים "נוגדי" קרינה (תרכובות ~מאד~ יקרות של אלומיניום).

הפנדה

New member
שאלה של דייר חדש

מה קורה עם מול הדירה שלי בכניסה לדירה יש ארון חשמל קומתי של המוני חשמל (3 מונים) ואחד הקירות של הארון מונים (הצד הימני שלו) גובל בקיר של המטבח שלי (איפה שיש פינת אוכל קטנה). האם זה מסוכן? זה לא שכל הארון מוני חשמל נשען על הקיר מטבח, זה רק הצד הימני וגם אז זה ברוחב של חצי או מטר בלבד.

תודה.

gerson1

New member
גולי-יש תקנות כאלו? אנחנו מנהלים מלחמת חורמה

בפרויקט שלנו בחברת חשמל על מנת להזיז קו מתח גבוה ועמודי טרנספורמציה והטענה שזה חוקי ותקני
כן קיימות בשכ' ותיקות קווי הולכה לחשמל על קירות מבנים פרטיים(שוק הכרמל, יפו, העיר הלבנה ועוד..)
וטוענים שזה חוקי
במלי לעבות קירות
אשמח שהיועץ הנאור יפנה אותנו למקומות שבהם זה מצויין

גולי מ

New member
הפנו אותי ל"חוק הקרינה"

"חוק הקרינה הבילתי מניינת"
המונחים ממש מקצועיים ומדברים על רמות קרינה.
אני הייתי צריכה פרשנות של היועצת חשמל.
מקריאת החוק הבנתי שהוא נוצר בעקבות האנטנות הסלולאריות, אז אני כך שאני לא בטוחה באמת שזה החוק האמור.

יש גם את "חוק החשמל"
WHATEVER

למעלה