ארונות בגדים

שחר38

New member
ארונות בגדים

בחדר השינה יש לנו ארון בגדים ענקי. הבעיה שהוא מפוצץ בבגדים כך שאי אפשר למצוא כמעט כלום. ביומיום אנחנו לובשים רק חלק מהבגדים, יש בארון גם המון המון בגדים לבית. איך מארגנים? קשה לנו מאד לזרוק או למסור כי תמיד נדמה שאת החולצה הזו בדיוק נצטרך בקרוב למרות שלא לבשנו אותה כבר שנה... יש עצה?

מוני100

New member
עצה טובה ממני:

להעביר לתרומה בלי רחמים ובלי נוסטלגיה. גם אם תהיה חולצה אחת או שניים שתתחרטי שמסרת, זה שווה את המקום הרב שיתפנה בארון. מנסיון פריט שלא השתמשו בו שנה שנתיים- לא יחזור לשימוש.

סדר בארונות ../images/Emo62.gif

כמה עצות........ 1. בגדים זה בערך כמו מערכת יחסים........צריך לעבור חורף אחד וקיץ אחד יחד על מנת לבדוק אם יש התאמה בגד שלא לבשת שנה גג שנתיים אין מצב שתלבשי, נפרדים בידידות ומוסרים....בטח שמוסרים....אל תזרקו תאמצו בסביבתכם הקרובה משפחות או יחידים שהמידות עשויות להתאים וכך תשנעו אליהם חבילות. בכל רשות מקומית יש מחלקת רווחה ניתן להרים טלפון והם יפנו לכתובות מתאימות...רק לא לזבל! חולצות מסמורטטות עשויות טריקו אפשר להסב לעבודות ניקוי כולל ניקוי הרכב ..אין טובות מהם. וגם הגננת תשמח לקבל לכל ניגובי הצבע והיצירה. 2. אם יש באפשרותך להקדיש ארון נפרד למבוגרים במשפחה וארון נפרד ליורשים מה טוב , חוסך כאבי ראש וניתן להתארגן ביתר קלות , אולם מאחר וטבע האדם כולל בתוכו את יצר האגירה , אז בפועל ככל שיש מקום ריק אנחנו ממלאים אותו...כמו שנאמר ....חללים סופם להתמלא , וכך אנחנו נודדים ממציאה למציאה ממבצע למבצע , 1_+2 2+3 וקונים וקונים וקונים........ אז ראשית להיות יותר מבוקרים גם בקניות........לקחת את הבגד ליד ולשאול "אני באמת זקוקה לזה"? רק אם התשובה חיובית והקנייה כדאית , תעבירי את כרטיס האשראי ......... 3. ועכשיו הגענו לפרק איך לסדר את הארון ואיך לשמור עליו מסודר לאורך זמן. ובכן אני קוראת על כל המבצעים שאתן מקבלות על עצמכן ועורכות לפי הפרוטוקול. יופי נחמה.......אממה לא קונץ לסדר ולבוא לקטר........הכי הכי חשוב הוא א. לא להגיע למצב של אי סדר וב. לשמור על הסדר . אם בן זוגך הוא מסוג המרחפים .....כזה שלובש, זורק, מוציא דברים ולא מחזיר לארון מקופל על הס"מ ........ לברנש מסדרים דלת נפרדת. דהיינו שהבלאגן אם יתהווה למרות כל נאומי הסוכנות שתטיפי לו בכל בוקר , יהי נחלתו בלבד! לך תייחדי בארון מחלקה נפרדת! את חייבת לתת דוגמא אישית לא ?
איפוא היינו?.......ובכן......סדרי את הארון כאשר לכל תושב בבית יש דלת משלו , כך המיון ייעשה קל יותר. הצטיידי בשקיות זבל קשיחות (איזבל) רשמי מדבקות וצייני תכולה בכל אחת. מה שקטן ואת רוצה לשמור רשמי לאיזה גיל התכולה מתאימה ואפסני רחוק , אפילו בבוידם. כך יתפנה מקום. אפילו את מצעי הדרדקים וחלוקי הרחצה שימי בארון שלהם. לגרביים , תחתונים , ושאר פריטים קטנים הצטיידי בסלסלות פלסטיק בגודל עומק המדף , עלות זניחה , יעיל ונוח מרכזים הכל בפנוכו ובשליפה מוציאים. עניבות וחגורות גלגלי תיקים וארנקים במגירה התחתונה אלו פריטים שהנחיצות שלהם נמוכה נעליים אל תאפסני בארון בגדים הריח מתפשט בחלל הארון עם השנים ופשוט נדבק בבגדים למרות כל מטהרי האויר. יש מתקני נעליים , ארוניות מכל הסוגים והחמרים , תעבירי לשם. לתלות, לתלות , לתלות .........על קולבים כמה שרק אפשר .....חוסך מקום וגם נוח , יישרי את הבגדים כפתרי אם צריך כך הבגד תמיד מוכן ללבישה . את המדפים הגבוהים נצלי למגבות וכלי מיטה . ובנמוכים השתמשי לדברים נגישים ויום יומיים יותר. השאירי דלתות פתוחות מידי פעם לזמן קצר לאוורר את הארון ובכלל.........חשמל כבר אמרו חכמינו לא בבת אחת........סדרי לאט בקצב שלך...... והעיקר לשמור על הסדר כבר אמרתי...... יום נעים

ארון בגדים

קודם כל להוציא הכל - אבל הכל הכל הכל!!! להניח בערמות ולהתחיל למיין - בלי רחמים עצמיים, למרות הסנטימנטים למכנסיים מלפני 5 שנים או לחולצה שהייתה אהובה עלי לפני שנתיים. מה שלא שמיש ולביש לשים בערמה אחת - למסירה . אחר כך להתחיל לקפל ולהחזיר לפי "נושאים" חולצות נשים - מקום נפרד חולצות גברים - מקום נפרד מכנסים - בניפרד מהחולצות סוודרים/מעילים/במקום משלהם אפשר גם "תת נושאים " - קיץ וחורף למשל מה שצריך לתלות - להכין מקום לתליה אצלינו זה מחולק גם ל "תתי נושאים" לסדר על המדפים לפי נוחות לשימוש - בגדי העונה במדפים שנמצאים בגובה יד/עיניים בגדי העונה ההפוכה - במדף עליון או תחתון

אתמול למדתי שיטה

לקחת ארגז או שקיות גדולות, ואז להתחיל להוציא את הבגדים מהארון ולמיין תוך כדי - בגדים שמשאירים לשים בערמה אחת, בלי למיין אותם לתת ערמות כרגע, ובגדים שמחליטים להוציא מהבית - לארגז או לשקית גדולה. אחר כך את הערמה של מה שהחלטנו להשאיר אפשר להתחיל למיין (שלי, שלו, של ילד X... וגם חורף/קיץ אם גם זה לא מסודר), ואז להכניס לארון מקופל וכבר למקום הקבוע (נגיד יש מדף לבגדים שלך אז רק הבגדים שלך ילכו לשם). יכול להיות שזה יקח יותר מיום אחד (תלוי בכמות הבגדים ובזמן שיש לך כדי לסדר), אז לא נורא, ערמה מסויימת תשאר למחרת, אבל בסוף יהיה לך ארון מסודר. (אצלי למשל אני חושבת שזה יקח כמה ימים
) ובלי לחשוב יותר מדי - אם יש בגד שלא לבשת כבר שנה/שנתיים (תחליטי מה הזמן שהוא קנה המידה שלך) תזרקי. אם יש משהו אחד שאת מאוד קשורה אליו אז תשאירי, אבל את כל הזמן - להוציא מהבית.

השיטה של להוציא את הכל לעולם לא תעב

תעבוד אצלי ברגע שאני רואה את כל הכמות הענקית הזאת על מיטה התעייפתי ולכן אימצתי לי שיטה נכנסת לחדר עם שתי שקיות 1. לזבל 2. למסירה בגדים שהייתי נעלבת ללבוש זורקת לשקית של הזבל בגדים שלא לבשתי המון זמן למסירה לא מוציאה כלום מהארון מוציאה מדף אחד וממינת מה שלזרוק לזרוק מה שלתת לתת ומה שלארון לארון אחר כך עוברת למדף השני אם מצאתי בגד שלא שייך לשם שמה על המיטה אחר כך אני אשים אותו במקום לפני שאני מחליטה לסיים לאותו יום לפעמים זה לוקח לי יום יומיים ולפעמים יותר מה שכן לא מצליחה לזרוק לבעל חולצות שזה משגע ( לפחות עכשוו הוא התחייב על תחתונים אבל רק אחרי שאביא טובים במקום )

הערה קטנה:

יש אנשים שמצבם כל כך גרוע, עד כדי שהם ישמחו גם בבגדים שאת היית מתביישת ללבוש. (כמובן שאין הכוונה לבגדים קרועים או מוכתמים) אני הייתי מציעה למסור גם אותם, ושבמרכזי החלוקה יעשו את המיון.

יקירתי אין לי כוונות לבייש אדם שמגי

שמגיע למעמד של לבקש בגדים בבגדים קרועים או מוכתמים בגדים שאינם לבישים יותר מקומם בפח בגדים שאני לא אוהבת / קטנים / או ברי תיקון עוברים למי שצריך

I Was Hoping

New member
לי יש חוק

מה שלא לבשתי שנתיים כבר לא אלבש לעולם, ויש אנשים שצריכים את הבגדים שיושבים לי שנים בארון סתם הרבה יותר מהארון שלי. איך לא מתייאשים? בכל יום עוברים רק על מדף אחד. אם יש כוח אז על שניים, אבל לא יותר. תוך שבוע הארון מתוקתק ולא תבינו איך לא עשיתם את זה קודם. עצתי - למסור הכל ולא לזרוק. תמיד יהיה מי שיזדקק. מהניסיון שלי. זאת מצווה גדולה.

הדבר שאני הכי שונאת לסדר זה

ארונות בגדים של המבוגרים. (עם אלה של הילדים דווקא אין לי בעיה...) אז גם אני מסדרת כל פעם מדף או שניים. הבעיה היא שבעלי מבלגן את הגדים בפעם הראשונה שהוא מוציא משהו...

iditush forever

New member
בגדים שלא לובשים, מקומם לא בארון

אין טעם לשמור סתם בגדים שלא לובשים אותם, וסתם תופסים מקום ונפח וגורמים לארון להראות עמוס ומבולגן יותר. אצלי כל פעם שאני עוברת על הארונות בגדים שלי וקולטת בגדים שסתם תופסים מקום ושאני בקושי לובשת אותם, אני מעבירה אותם הלאה בדרך כלל לחברות שלי או לאמא וזאת בהנחה שהבגד מתאים להן, ואם לא אז בפעם בתקופה בדרך כלל בעונות שמסדרים חורף קיץ או בפסח אני ממלאת שקיות בבגדים ישנים ומוכרת אותם לחנויות יד שניה או תורמת לויצ"ו, מעונות לנשים מוכות וכו'. החוכמה היא לסדר את הארון לפחות פעם בשבוע, כל מדף שמתבלגן פשוט להוציא את כל הבגדים ולקפל ולהחזירם למקום מסודרים. עובדה שאצלי ואצל בן זוגי זה עובד למרות שהוא המבולגן יותר מבין שתינו, הארון שלי לעומתו נראה כמו חיילים מסודרים, את הארון שלי אני בקושי מעיזה לפתוח מחשש שערימה של בגדים או גרביים תיפול עלי, הוא לא מקפל, הוא זורק פנימה

שחר38

New member
התחלתי היום../images/Emo9.gif

ואני מאד גאה בעצמי, מילאתי כבר שקית זבל כמעט לגמרי. החלטתי בסוף להתלבש על הבגדים שלי, ולהוציא מהארון כמיון ראשוני כל מה שלא צריך להיות שם. אח"כ אקח את השקית ואעשה מיון נוסף, מה למסירה ומה לזרוק. תודה לכל העצות והטיפים, הפורום הזה נותן לי מוטיבציה.

I Was Hoping

New member
כל הכבוד!

אל תתייאשי ותמשיכי במשימה, כמה שיותר בנעימות. שימי לך מוזיקה ותדליקי נר ריחני, זה ינעים את כל העסק.

שחר38

New member
מסתבר שזה מדבק../images/Emo70.gif

בעלי הצטרף לעשיה ורוקנו מלא דברים שלו, הוא אף פעם לא מסכים להפרד מבגדים אבל הפעם שראה איך המדפים מקבלים צורה, החליט להוציא מהארון את כל מה שהוא לא לובש, ויותר מכך - יש לו כבר תוכניות סידור לשבת - ארגז מלא חוטים וכבלים ובלגן!!!

I Was Hoping

New member
טיפ לגבי ארגז הכבלים

ברגע שמסיימים למיין ומבינים מה שייך למה, להדביק מדבקות קטנות בקצה כל כבל עם שם המכשיר אליו הוא מיועד. ככה, במיון הבא, אולי תגלו עוד כבל ללא שימוש, כי את המכשיר שאליו הוא שייך זרקתם מזמן... זה מאוד יעיל.

למעלה