ארוך ( ולא נחמד)

אלסי

New member
ארוך ( ולא נחמד)

לפני כמעט 3 שבועות איבחנו את ההריון שלי כלא תקין. הרופא רצה והאמין שיספג או יפול לבד וזו היתה גם התקוה הגדולה שלי, כדי שתחסך ממני לפחות הגרידה. מה עברתי בתקופה הזו: רופאה ,כנראה לא ממש מנוסה, שהחליטה שמדובר בהריון צעיר ויש עוד סיכוי. הייתם צריכים לראות אותי מנסה להרגיע את שאר הצוות במחלקה שחטף עוויתות כששמע את זה ,ושזה בסדר ואני יודעת שאין סיכוי… אחר כך ראו שכנראה היו 2 שקי הריון ,לא שמשנה הרבה, אבל היו 2 עוברים שניקלטו. הבטא ושאר ההורמונים נותרו גבוהים ובעליה כל הזמן בגלל השלייה שמתפקדת. עכשיו אני מתחילה להכנס לזמן שמסוכן עבורי, חשש לזיהומים אם לא תהיה התערבות.ואני באמת מתחילה להרגיש לא טוב. ומבחינה רגשית,לא מסוגלת לנסות לתאר במילים מה זו ההרגשה להסתובב עם עובר מת בתוך הגוף 3 שבועות. יאוש ופחד ועצב שסוחב לתהומות בלתי אפשריים. זו עייפות בלתי נתפסת וכאב בלב שהוא פיזי ומוחשי וחזק ומועך. הוחלט סופית שאי אפשר להמנע מגרידה . כשניתן גזר הדין והתרוצצתי לסדר ניירת לאישפוז ,עשיתי את הכל כמו אוטומט. אחר כך באוטו פתחתי רדיו והיה שיר שאני מאד אוהבת מהסרט ´מ.א.ש´ שמשום מה משמיעים הרבה לאחרונה. שיר מאד כבד ולא אופטימי בלשון המעטה,שפשוט מתאר בדיוק את התחושות שלי. ואז התחילו לרדת הדמעות,בלי שום הקדמה פשוט דמעות ענקיות שזלגו בשקט ובלי שליטה. יש לי שאלות אינפורמטיביות מהבנות שעברו גרידה. כמה מכן נתנו לי מספרי טלפון, ותודה,אבל אני לא מסוגלת לדבר ולכן אני כותבת כאן את מה שהייתי רוצה לדעת. מי שיכולה ותרצה לענות,אפשר לכתוב לי במסר או במייל.ותודה גדולה מאד מראש. מתנצלת גם שמביאה את כל הנושא הלא נחמד הזה לכאן ושההודעה כל כך ארוכה. * למינריה-לא אמרו לי על זה כלום והבנתי שמקבלים את זה יום קודם ,אבל אצלנו כנראה לא .מישהי לא קיבלה בכלל או רק ממש לפני הגרידה? זה מפחיד אותי .למה לא לתת אם זה מקל על התהליך.ובכלל,זה כואב ,מה מרגישים (הלמינריה הזו). * אחרי הגרידה-מה צפוי? דימומים ,כאבים? כמה זמן. * הייתם בביקורת אחרי? מתי וכל כמה זמן. * מתי קיבלתם מחזור ראשון אחרי . סליחה על ההצפה ושוב,מופנה רק למי שנוח לה לענות. זה בסדר אם לא. לא יודעת איך לסיים. שיסתיים כבר הסיוט הזה.

עמית@

New member
אלסי- זה די חמור מה שאת מתארת

מלבד ההרגשה הנפשית האיומה והנוראית, יש פה גם פן נוסף- בריאותי קליני פרופר, וזה די בעייתי, כואב לי לשמוע על שני השקים- על הסוף המר. לא עברתי גרדות כך שאין לי אינפורמציה חיונית עבורך- אני סתם אעודד ואחבק מהיציע עמית

אלסי

New member
עוד כמה מילים(כי לא היה מספיק ארוך)

רציתי לציין שלא היתה הזנחה או חוסר אחריות מצד המחלקה. מהבחינה הזו אני מרגישה שהייתי במעקב טוב.פשוט עלינו על זה מאד מוקדם והיה סיכוי רב שיסתיים טבעי,ואני מאד מעונינת בכמה שפחות חפירות ברחם.רק השבוע האחרון היה כנראה מיותר. רוצה גם לומר תודה על כל האינפורמציה והעידוד שהגיעו בכל דרכי התקשורת. אמנם די לא נחמד התאורים של הפרוצדורה המקדימה ,אבל חשוב לי לדעת לקראת מה אני הולכת. חייבת להתוודות שכתבתי היום מתוך מגמה ´אנוכית´ פשוט לקבל מידע,אבל קיבלתי הרבה יותר מזה,הרבה חם ועידוד וזה עוזר לי,אז שוב תודה.

אלס , יש לי פתרון מיידי עבורך:

דברי עם זוהרה. היא תעזור לך במיליון אחוזים.

אלסי יקרה ואהובה - תשובות

עברתי זאת לצערי הרב פעמיים.. בפעם הראשונה בשבוע 10 ובפעם השניה בשבוע 17. כיון שאצלי ההריון הראשון אובחן כ missed abortion בשבוע 9+2 עשו לי עוד באותו השבוע גרידה בתל השומר באשפוז יום. לא חיכו דקה בשל החשש לזיהומים ולפגיעה בסיכויי להיכנס להריון בעתיד. באמת, התפלאתי שנתנו לך להסתובב עם ההריון הלא תקין כל כך הרבה זמן. אני ברגע שידעתי, רציתי להוציא את זה מהגוף שלי ולהמשיך הלאה. עשו לי למינריה, זה מאוד חשוב. זה מרחיב טבעי של צוואר הרחם. זה עשוי מאצת ים, ונראה כמו מקלון קטן וחום. חשוב להשתמש בזה הטבעי ולא במלאכותי כי זיידמן אמר שהמלאכותיים לפעמים "נשברים" בתוך צוואר הרחם. הפעולה הזו שהיא לא נעימה מונעת הרחבה בעזרת מיכשור שעלולה לפגוע בעתיד ולגרום לאי ספיקת צוואר הרחם, מה שגורם להפלות מאוחרות. אח"כ עוברים גרידה בוואקום בחדר ניתוח, בהרדמה מלאה. לא מרגישים כלום, חוץ מריקנות גדולה בלב... אחרי שעתיים של השגחה הולכים הביתה. לי לא היו דימומים בפעם הראשונה, אבל זה הגיוני דימום של מחזור לכמה ימים וכאבים לא חזקים. בפעם השניה שמו לי שמונה למינריות בשלושה מחזורים...זה היה באמת לא נעים, אבל היה לי הריון מתקדם עם עוברית ששקלה מאתיים גרם. עדיין, הפעולה הניתוחית לקחה כמה דקות בלבד. כשבעלי חזר מהקפיטריה (הוא הלך לקנות לו לשתות) זיידמן וגולדנברג כבר ישבו בחדר ואכלו (דלישס...) אני התאוששתי די מהר, ולמחרת כבר הסתובבתי כמו חדשה פיזית, אבל עם חור ענק בלב.... היו לי דימומים במשך שבועיים שהלכו ונחלשו ובשבוע השני היו כמו זרזיפים חומים כאלה של סוף מחזור ודם ישן, לא כאב לי. אחרי שבוע בשתי הפעמים עשו לי אולטראסאונד כדי לבדוק שהכל בסדר (בכל מקרה עושים לך אולטרא סאונד בחדר ניתוח כשאת מורדמת) השני זה רק לביקורת בגרידה הראשונה- מחזור אחרי 5.5 שבועות ומייד התחלתי טיפול בגרידה השניה - מחזור אחרי 4 שבועות בדיוק. חשוב ביותר, לדעת שרופא מיומן עושה את זה. אם את רוצה לשאול עוד משהו לליאור וענת יש את הטלפון שלי המייל שלי הוא [email protected] בכל מקרה אשלח לך מסר מחבקת אותך חזק ונמצאת כאן בשבילך זוהרה

אולה *

New member
אלסי, את רוב הדברים כתבתי

במסר כששאלת בפעם הראשונה. אני הסתובבתי עם עובר מת כ-10 ימים בפעם הראשונה (והייתי בשבוע 15) וכשבוע בפעם השניה (הייתי בשבוע 9). בפעם השניה קיבלתי רק למינריה אחת (לעומת 2 בפעם הראשונה), והיו התלבטיות האם להכיס אותה בכלל. לא זוכרת מה היו הסיבות. אם יש לך שאלות - אל תהססי 054-595829. ושוב - אני מאוד מצטערת. אולה.

עידית ד

New member
אלסי שלי אני שולחת לך חיבוק

חיבוק עם הרבה אהבה חיבוק חזק חזק חיבוק שתוכלי לבכות לי לתוך הכתף והבגדים חיבוק שאולי קצת קצת יחמם לך את הלב ויעשה לך טוב זה לצערי כל מה שאוכל לעשות עבורך תהיה חזקה יפה שלי את יודעת את הטלפונים שלי שלך עידית

יובל@

New member
אלסי יקרה

צר לי מאד לשמוע על כל הצער והכאב שהיו מנת חלקך בזמן האחרון. גם אני שולחת לך חיבוק גדול וקצת מילות הרגעה לגבי הגרידה. אני עברתי את הגרידה במיון נשים (גרידה מתוכננת לאחר שהעובר הפסיק להתפתח).את הלמינריה עשו לי באותו יום בבוקר ברגע שהגעתי. בלמינריה מכניסים משהוא שנראה כמו טמפון/צינורית לצואר הרחם שמפריש חומר הגורם להרחבת צואר הרחם. כל התהליך מאד מזכיר הזרעה, לא כל כך נעים, קצת יותר כואב, אבל ממש לא נורא. לצינורית הזאת מחברים גם מעין תחבושת כדי שלא יזל כלום. האמת שזה קצת מפריע שם בין הרגלים ולכן שכבתי במיטה עד לגרידה עצמה. שאלת מה מרגישים? זה כמו טמפון אקסטרא לארג´ שלא נכנס עד הסוף. מציק אבל לא כואב בכלל. לאחר כשעתיים של המתנה הכניסו אותי לחדר הנתוח. הרדמה ו... התעוררתי אחרי שכבר העבירו אותי בחזרה לחדר התאוששות. כאבים היו ממש מעט. דימומים מעטים ביותר, ממש טיפטוף. כשבוע אחרי הגרידה עשיתי בדיקת דם לוודא שאין שאריות להורמוני הריון. את הביקורת הגנקולוגית לוודא שהכל בסדר עשיתי רק אחרי שקיבלתי מחזור שלא זכור לי מתי בדיוק הגיע אבל לא חיכיתי לו הרבה זמן. עשיתי את הבדיקה אצל רופא הנשים במרפאת קופת חולים שלי ולא בבית חולים. לסיכום, אצלי הגרידה היתה הליך קל ביותר, לא טראומטי ולא כואב במיוחד. הכאב בלב על הפסקת ההריון היה גדול יותר. המעבר הזה מ"יש" ל"אין" היה לי קשה ביותר. מקווה שהצלחתי לשפוך קצת אור על כל ענין הגרידה ואם יש לך עוד שאלות אשמח לענות. יובל

רומי 007

New member
אלסי

נורא נורא מצער אותי לשמוע שככה הדברים התגלגלו. נשמע אפילו קצת חוסר אחריות מצד הרופאה.עכשיו: גרידה זה לא נורא במובן הפיזי ולאור מה שעברת בשבועות האחרונים - אני חושבת שגם לא יותר נורא ממה שעברת עד כה במובן הנפשי. להפך, לפחות תשימי את הגולל על הפרשה המצערת הזו ותתחילי להחלים ממנה. לי לא היו דימומים בכלל לאחר הגרידה (שבוע 10 או 12) וגם לא כאב לי. קצת סחרחורת ואח"כ קמתי ואפילו הלכנו לבית קפה (כמה אירוני...). את הלמינריה נותנים לילה קודם או כמה שעות קודם. אני מציעה לך לפני כן להתרוקן (שירותים) כי כשזה בתוך הגוף הפעולות האלו עלולות להיות קשות למדי.אח"כ תשארי ממילא בצום. כמו כן, קחי משכך כאבים לפני החדרת הלמינריה, כמו בכל פעולה חודרנית ללא הרדמה עלולים להיות כאבים. בכל זאת, זה חשוב כי נועד לשמור על צואר הרחם מפנ הפלות עתידיות. קבלי חיבוק גדול, מקווה שזו הפעם האחרונה שזה קורה לך. תספרי אח"כ שאת בסדר שלא נדאג לך.

אני שמח אלסי שכתבת ופרקת את אשר

בליבך אין לי תשובות לאף אחת מהשאלות לשמחתי, אם מותר להגדיר זאת כך אבל לאור התשובות הרבות שקיבלת נראה לי שהדרך כעת יותר ברורה ויותר מוארת לא יותר קלה זה בטוח חיבוק ענק וגדול וזה לא יהיה סוד שזה בנוסף להרבה אחרים שקיבלת במייל מאחל שעוד חצי שנה תוכלי לחזור ולציין מועדים משמחים !!! נשיקה וחיבוק, ליאור

dinagav

New member
כתבתי הודעה כ"כ ארוכה והיא נמחקה

אז הפעם יותר בקיצור- עברתי לפני 4 חודשים גרידה בתה"ש. הצוות היה מקסים אבל יחד עם זה צריך להיות עם היד על הדופק ולבדוק שבהחלפת המשמרות לא שכחו לעדכן אחת את השניה. התחילו להכניס את הלימנריות בלילה והגרידה היתה בבוקר. הדימום היה בערך שבועיים ודי חזק. המחזור הבא אחרי כ- 6 שבועות. חשוב לבדוק אם צריך אנטיבוטיקה אחרי. אם בא לך לדבר תשלחי לי mail ל- [email protected], אני אשמח להתקשר.

באאבו

New member
אלסי היקרה,

אין לי איך לעזור לך במידע, ואני מניחה שאני גם רחוקה לעזור לך לחמם את ההרגשה. אני בלי הרבה מילים, רק שולחת לך חיבוקים חמים
והצלחה באאבו

מיכל ק-ש

New member
אלסי,

אין לי תשובות לשאלותיך וגם אין לי משהו חכם לומר, רק רציתי שתדעי שאני מאחלת לך שכל הסיוט הזה כבר יסתיים ותוכלי להתאושש ולשוב לטיפולים בתקווה שהכל יקרה מהר, יתפוס חזק ולא ירפה לעולם.

אלסי יקרה

רק אהבה אהבה ועוד אהבה שיגמר הסיוט הזה שתוכלי להתאבל כמו שצריך ןלפנות מקום בלב לכל האהבה שאני יודעת שתוכלי להעניק הרמוניה

רוני@30

New member
אלסי יקרה -

לא מבינה בזה כלום, מצטערת. רק מאחלת לך שיעבור בשלום, ושתרגישי טוב - פיזית ונפשית.

טלי2

New member
אלסי

אין לי את המידע הדרוש לך, ונראה שקיבלת אותו כבר מקודמותיי, אני רק רוצה להוסיף עוד חיבוק ולקוות איתך שהתקופה הזו תסתיים מהר ותפנה מקום לימים טובים יותר.

נטע3

New member
אלסי יקרה

לצערי עברתי גרידה. חשוב מאוד להשתמש בלמינריה, כי זה יכול למנוע הפלות בעתיד. לי שמו למינריה בבוקר והגרידה היתה אחר הצהריים. (נראה כי עדיף לשים בלילה כשהולכים לישון ואז בבוקר לערוך את הגרידה). את הגרידה עצמה לא מרגישים כלל(בהרדמה) ולאחר מכן היו לי דימומים בערך שבוע , די דומה לווסת. זה לא קל, אבל אין ברירה אלא לעבור את זה ולהמשיך הלאה בניסיונות חדשים. שיהיה בהצלחה ותהיי חזקה.

דיגי

New member
מאוד עצוב לשמוע

אין לי מלים. היי חזקה, וקבלי ממני
שתנסה להמתיק מעט.

למעלה