ארוח חברים מהגן

ארוח חברים מהגן

האם מקובל אצלכם ??? הקטנה מאוד רוצה להזמין חברות אבל כל ניסיון שלנו עולה בעיקר בהלם מצד ההורים מה ? להזמין? לא לא אין לנו זמן ? עובדים עד מאוחר ? הילדה לא רגילה ללכת וכו וכו אצלנו מאוד מקובל והיא רוצה בעיקר כי היא רואה את אחיה היא כן נפגשת אחה"צ עם ילדים אבל בעיקר בנים - זה מה שאנחנו מכירים מהבית .....

אביבקיץ

New member
זה מאד מקובל

בת כמה היא? אצלנו החל מהטרום חובה מאד פעילים, לפחות שני ביקורים/אירוחים בשבוע התגובות שאת מתארת מוזרות לי. תנסי לקבוע, במקום אירוח, מפגש עם חברות מהגן בגן המשחקים.

הילדה בת כמעט 4

נדהמתי מהתגובות ...והן חוזרות על עצמן איך אסביר לילדה כבר לא נעים לי אפילו לנסות ברור לי מה התשובה

אביבקיץ

New member
נסי לקבוע בגן משחקים ולא להזמין

שם תוכלי לשים לב איך הילדה מסתדרת עם החברות מהגן. עוד אופציה - נסי להתידד עם אמא מהגן, ותזמיני אותה עם בתה לכוס קפה. שיהיה בילוי גם עבור האמא. אם אין אף אמא בגן שתשמח להיפגש איתך לכוס קפה, אולי זה מסביר חלק מהבעיה. היו שנים שלא היתה לי בעיה למצוא אימהות מהגן ששמחתי לבלות איתן אחה"צ, והיו שנים שלא הסתדרתי עם אף אחת. לא חיכוכים, פשוט אף אחת לא היתה בראש שלי. מה להגיד לילדה? הייתי במצבים דומים. בדרך כלל אני אומרת "הילד מאד ביישן, וקשה לו להיות בבית זר", "נראה לי שהוא מאד מתבייש ממני, ויהיה לו קשה אצלנו. הוא יתבייש אפילו להגיד לי כשיהיה לו פיפי", "אחרי שהיה כל היום בגן, קשה לו להיות אחר הצהריים בלי אמא". זה לא תירוצים, אלה הסברים אמיתיים. את יכולה גם להסביר לה שהיא אולי חברותית ובוגרת מאחרים (ונשמע שזה ככה). שתבין שלא כל מה שהיא רוצה, בהכרח מתאים גם לאחרים. בעוד שנה, בודאי גם אחרים ישמחו לביקורים.

דוגרי?

כשאני מתחמקת זה סימן שאולי לילדה מתאים , אבל לי ממש אין חשק לאמא... אולי אם תציעי לארח ללא ההורה זה יפתור את הבעיה? ואגב, כשאני חושבת על זה, כל החברים של הילדה שלי (מלבד בת אחי) הם בנים. זה לא נראה לי משנה (גם אני לא ממש מתה על חברות בנות...)

רגע אבל כתבתי

שאני מזמינה את הילדה ולא את האמהות דוגרי ? קשה לי להזמין אמהות אני לא טיפוס כזה פתוח ויש לי את החברות שלי כשהילדים עם חברים זה מפנה לי זמן לענייני הבית ואני לא חושבת שחברת בנים זה נורא רק שהילדה אומרת לי "אמא אני רוצה להזמיםן בנות - בנות את מבינה?!" זה מצחיק ועצוב לי יחד

פלגיה

New member
אולי כי זו רק התחלת ההזמנות

הבת שלי בת שלוש וחצי ולא הולכת הרבה (בעיקר כי לי קשה לקחת אותה. אם אני איתה אצל חברה, זה אומר שאני "מפספסת" את שאר הילדים בשעה הזאת). לדעתי להמשיך ולהתעקש ולהזמין. אפילו אם יבואו רק כי לא נעים - אם הביקור עצמו יהיה מהנה, יהיו לו המשכים. ובנים - זה לא רע...

ליאת +

New member
תמשיכי לנסות

ולא חייבים דווקא חברים מהגן. אפשר להזמין חבר או חברה מהגן של שנה שעברה (אם עברתם גן)- הם מאוד שמחים להפגש עם חברים "מהעבר". אפשר לאתר שכן או שכנה בגיל המתאים גם אם הם לא באותו גן ולהזמין. ולגבי הילדים בגן הנוכחי- תמשיכי לנסות. עכשיו עדיין תחילת השנה חופשות וחגים, אבל סביר שתוך חודש חודשיים תיווצר "אופנה" של ללכת לחבר, ואז הם גם מדברים על זה בגן בינם לבין עצמם (אני הולך ל... ואני מזמינה את...) ומפעילים לחץ על ההורים להזמין וללכת לחברים.

נראה לי שהבת שלי ושלך ישארו עם הבנים

מקסימום יום אחד נפגיש בין שתיהן שיחוו שבנות...

מקובל בהחלט - גם בגיל הזה

נסי למצוא הורים שכן פנויים בשעות שנוחות לכם או להתגמש מעט (למשל בשישי אח"הצ נגיד מארבע עד חמש וחצי או משהו דומה)

אפכל

New member
אולי בגיל הזה דווקא האמאות/ילדות

יעדיפו לבוא ביחד. יתכן שאם את מזמינה את הילדה ואמא מרגישה שלא בא לך שגם היא תבוא, היא תעדיף למצוא איזה תרוץ. בגיל הזה אצלנו עדייין מקובל שמגיעים עם אמא (לפחות בפעמים הראשונות). אולי באמת כדאי למצוא אמא או שתיים שאת מתחברת אליהן יותר ולהזמין אמא ובת.

למעלה