ארוחת 10

ארוחת 10../images/Emo210.gif

מה אתן מכינות בסנדביצים לילדים? מי מכין את הסנדביצ'ים לבית הספר? אתן לוקחות סנדביצים לעבודה? מה הכינו לכן בתור ילדות בסנדביץ לבית הספר?

הילהל

New member
אני משקיענית

אבא שלי, שיהיה בריא, הכין לי במשך 8 שנים אותו הכריך כל יום זה היה כריך מאוד בריא..עם ממרח שוקולד מגיל מסוים התחלתי להבין שיש ילדים שכמהים לכריך הזה וסחרתי בו, כדי לזכות בכריכים שונים מילדים ששמחו להפטר מהכריך הבאמת בריא שלהם אז יונתן מקבל כל יום כריך שונה, לפי אהבתו (פסטרמה, חומוס, טונה, חביתה, גבינות שונות) וגם חטיף אנרגיה או פרי אני ממילא מכינה צידנית של אוכל ושתיה ליום העבודה שלנו. אז כשמיכנים אוכל לשלושה מבוגרים שעובדים פיזית, קטן עלי להוסיף גם כריך לילדון

pf26

New member
מה שהם מבקשים

בד"כ סנדוויץ עם שוקולד, וזה בסדר גמור מבחינתי, העיקר שהילד יאכל ולא יהיה עצבני מרעב במהלך היום. סנדוויץ לעבודה - לוקחת ואוכלת עם התלמידים שלי בא. עשר. קרה לא אחת שהכריך שלי עבר לתלמיד ששכח את האוכל בבית. כילדה נשלחתי עם שתי בננות בכל יום לביה"ס (בכיתות ד-ה-ו). לא ברור לי מה היה הרציונל שהניע את אמא שלי, זכור לי שסחרתי בבננה אחת תמורת שוקולד וכו'.

אני מכינה את הכריך לגן

במשך השבוע כריכים "בריאים" גבינות, חומוס, טונה,תמיד בלווית ירקות ופרי בנוסף. כריך מתוק רק ביום שישי לפי בחירה ממרח שוקולד או ריבה. אני גדלתי בקיבוץ כך שלא היו כריכים לקחת. הכינו בבית הילדים.

מאוד משתנה

2 ילדות מכינות לעצמן בבוקר ונותר רק לדאוג להם ללחמניות וממרחים ואת כל השאר עושות בעצמן: הגיוון עצום: טוסטים, חביתות, טונה, גבינה לבנה, לבנה, פסטרמה + חמוצים, חומוס עם חמוצים או בלי, מיונז, שוקולד וחמאת בוטנים, ריבה, דבש. לפעמים אם יש לי סבלנות אז מקבלות גם לביבות ירקות או פרנצ' טוסט (חלה או לחם לבן מטוגן), פיצות אישיות או בורקסים קטנים. את כל אלה אני שמה להם בקופסא מכוסה בפנים עם נייר כסף ומגבת קטנה ומקווה שזה מצליח לשמור קצת על החום עד שמגיעה השעה לאכול. הקטנה היא עולם אחר לחלוטין, אצלה לבית הספר הולך רק חמאת בוטנים עם שבבים. לעיתים רחוקות ביותר אני מצליחה לשים חומוס או מיונז אבל ממש לעיתים רחוקות. אני לא לוקחת סנדוויצים לעבודה כי המשרד שלי נמצא 2 מטר מהמטבח. בילדותי הכינו לי המון כריכים ששנאתי כי בגלל ריבוי כמות הירקות בהם אי אפשר היה לאכול אותם והיה נוצר כריך סמרטוט עד שלימדתי את אבא לא לשים ירקות יותר אם הוא רוצה שלא אחזור הביתה עם כאב ראש כי לא אכלתי.

אני מכינה לבכורה - הקטן אוכל בגן ארוחת עשר

חומוס, גבנ"צ, נקניק, קוטג' - פעם בשבוע ממרח מתוק - שוקולד או ריבה. לפעמים שולחת ירקות או פרי. לי הכינו סנדביץ בלחם שחור פרוס - הורידו את הקשה של הלחם, מרחו מרגרינה והניחו חתיכת פלפל ירוק.

שרונית28

New member
../images/Emo21.gif

מה אתן מכינות בסנדביצים לילדים? עד השנה כלל לא הכנתי כריכים, עומר היה אוכל בגן. לשנה הנוכחית הכנו אתמול טבלה שבכל יום החלטנו מה יהיה בכריך- פסטרמה, חומוס, חביתה, גבנ"צ ועוד, כולל ירקות ופרי. מי מכין את הסנדביצ'ים לבית הספר? אני מכינה את הכריכים אתן לוקחות סנדביצים לעבודה? לפעמים כריך לפעמים אוכל מבושל אם נשאר וגם המון פעמים לוקחת ירקות וחותכת לי במשרד סלט ירקות טרי בתוספת טונה או גבינה בולגרית. מה הכינו לכן בתור ילדות בסנדביץ לבית הספר? חומוס, גבינות, האמת אף פעם לא הכינו לי חביתה או ביצה קשה בכריך

סנדויץ ../images/Emo21.gif

את ממש מעוררת בי נשכחות, יותר מ-50 שנה! אבל את זה לא שוכחים כי בכל שנותי בביה"ס היסודי והתיכון אמי הכינה לי בדיוק את אותו הסנדוויץ אותו אהבתי מאד ומעולם לא רציתי אחר: 2 פרוסות לחם שחור, מעט מרגרינה וחביתה... עד היום אני חובבת ביצים מאין כמוני אז כנראה שזה לא נמאס לי. ובבוקר, לפני ביה"ס שתיתי תמיד קקאו חם. לא שוקולית שטרם הומצאה אלא (מתכון): כפית קקאו +2 כפיות סוכר שעורבבו היטב עם מעט מים רותחים, וחלב חם עד שפת הכוס. מה הכנתי לבנותי הבוגרות איני זוכרת, אך בן הזקונים היה שמרן כמוני. 12 שנה רצה רק דבר אחד: כריך עם שוקולד השחר... אבל בלחמנייה גדולה ורכה עם שומשום. הייתי קונה במאפייה 10 במחיר של 8, מקפיאה וכל ערב מפשירה אחת לבוקר (להזכירכן, המיקרו טרם הומצא...)

אני מאוד משתדלת להכין

כריכי בריאות מה שנקרא! פחמימה (לחם) + חלבון כלשהו + ירק ופרי למקרה הצורך ... לעצמי אני מתעצלת להכין - בעלי היקר מכין לעצמו ומכין גם לי...

smagi

New member
אצלינו בעלי מכין בד"כ על פי

תפריט קבוע מראש שהבנות הכינו. חומוס, טונה, נקניק, גבינה צהובה/לבנה, גבינת פטה עם זעתר, חביתה ויום בשבוע על פי בחירה יש להם שוקולד/ריבה. כמובן פרי וירק. את הארוחה מכינים ערב קודם בניילון נצמד במקרר כדי לחסוך זמן בבוקר.

למעלה