ארוחת ערב מפתיעה

קישלורן

New member
ארוחת ערב מפתיעה

שלום לחברי הפורום
, אני מחפשת מקום מיוחד כדי לחגוג ביחד עם בעלי. חברה שלי המליצה על אלגונקווין, אבל אני קצת מתלבטת בגלל ביקורות שנויות במחלוקת על המקום. אשמח לקבל המלצות שלכם על בילוי של ערב קסום (או חיזוקים להמלצה שכבר קיבלתי). תודה.

קישלורן

New member
../images/Emo140.gif איזה כייף להיתקל בניק שלך

האיזור לא כ"כ חשוב. לא איכפת לי לנסוע מאיזור השרון ברדיוס של אפילו שעה מהבית. העיקר שיהיה מיוחד, טעים ואיכותי.

ברוזונת

New member
../images/Emo23.gif המממ....

אולי כתית? אני מתכננת לחגוג שם את היומולדת בקרוב.. מבחינתי טעים ואיכותי קל"ב זה ברקרולה או דאדא בנאות אפקה שנורא רומנטית עם המפות והעיצוב החדש.. מקווה שתהני

luzifer 1

New member
אלוגונקווין מצויין

ההינו שם בחיפה ליד הבית ומאוד מומלץ.

byrdparis

New member
אני ממש לא מבין ../images/Emo2.gif

נכנסתי בלינק הנל .. והקלקתי לאחר הסיור הוירטאולי על התפריט ... ממש חשכו עיניי .. על סטייק אנטריקוט ברוטב וויתרתי , על פסטה ברוטב עגבניות ובזיליקום ב 75 שח הבלגתי , אבל - חציל פורבנס ב 72 שח ???? ועוד כותבים מוקרם בגבינה צהובה . לפחות בפיקורינו ,בפרמזן , בגבינה שוויצרתי מיוחדת... משהו ?? בשר , דגים , שרימפסים , עגל רך טחון ??? כלום אין בפנים ... כל המחירים גבוהיים למעשה אבל זה פשוט העביר בי צמרמורות איך לעז#$% מבקשים 72 שח על חציל מוקרם בגבינה ?? הערה : אני גסטרונום , אני מבשל המון כבר שנים, עם השכלה בבישול , מבקר במסעדות כל חיי הקצרים ומסעדות טובות תמיד . (אמנם לא כותב פה כל כך)אבל מחירים כאלו במסעדות שבעקרון חסרות שם ללא שף מיוחס וכו ...??? נראה לי מאד מוגזם יש למישהו נסיון עם המסעדה כדי שיוכל להפריח את עצבנותי ויגיד לי שזה החציל הטוב ביותר שאכל מימיו ? אני אוהב להכיר אני אוהב לאכול , לא איכפת לי לשלם מחירים גבוהיים לאוכל ,אך אני מצפה לתמורות גבוהות גם כן .. (סליחה אם פגעתי במישהו בדרך ...) א

d a p h n a

New member
ואוו. באמת מחיר מופרך

לא זכור לי מתי בפעם האחרונה ראיתי מנה צמחונית מתומחרת במחיר כה גבוה במסעדה כלשהי. בניגוד אלייך, אגב, אני חושבת שזה מופרך לא משנה מי השף ומה ה"סטטוס" של המסעדה, ואיזה "שם" יש לה. יש פה עניין פשוט של עלות חומרי גלם. גם אם עושים פסטה ברוטב עגבניות מהחומרים הטובים ביותר, עדיין עלותה לא מתקרבת ולו במקצת ל-70 ש"ח, וזה ממש מרגיז שמחירה של מנת פסטה מגיע לעלות של מנה בשרית בכל מקום אחר, ומתקרב מאוד למחירים של מנות בשריות גם באותו התפריט עצמו.

byrdparis

New member
הי דפנה

את לא חושבת בכלל אחרת ממני אני גם לא תמיד חושב שהסטטוס של המסעדה או השף הם אמת המידה של מחיר המנה (כזאת או אחרת) אבל אני יכול "להבין" מידי פעם שאם אלן דוקס היה מגיש לי את הפסטה לא בטוח שהייתי "בוכה" על זה שהיא עולה 75 שח ... אבל זה תמיד משוייך לאכול מידי "השף" בנודע למחירי חומרי הגלם - זו קצת בעיה מפני שאנו תמיד יכולים כל מנה לבקע לגורמים ולתמחר אותה כמה זה היה עולה לנו בסופר ולהכין לבד בבית אך אנו שוחכים את תמחור "החוויה" של לשבת במסעדה , הרומנטיקה (לא תמיד) ההגשה , הפינוי (לא צריכים לשטוף את הכלים
)הזמן שלוקח לנו להכין , הידע (אם בכלל) וכודמה ... בכל מקרה המחירים פה גובוהים לטעמי גם לאחר כל "ההנחות" שאני נותן למסעדה מול הבית . ..ואין שום סיבה לקחת את המחירים המופקעים הללו על מנה צימחונית או אחרת וכדומה ... אני איתך לכל אורך הדרך
א

d a p h n a

New member
ברור שמחיר המנה

לא צריך להיות זהה למחיר הכנתה בבית. יש את כל תוספות העלות על אחזקת המקום וכו'. המסעדה גם צריכה לעשות רווח. אני פשוט חושבת שאם מקום אחד יכול לעשות רווח על פסטה ברוטב עגבניות שעולה 40 ש"ח, אין סיבה עליי אדמות שמקום אחר ייקח על פסטה ברוטב עגבניות 72 ש"ח, כשההבדלים בין המנות פשוט לא יכולים להיות כאלה שמצדיקים את פער המחירים.

למעלה