ארוחת ערב לקטנים -

Nיה

New member
ארוחת ערב לקטנים -

מחפשת רעיונות מה אפשר להכין לנועם (בן שנתיים וחצי) לארוחת ערב. הפלוץ הקטן מוכן לאכול בעיקר אטריות, ואם אפשר - איטריות שמגיעות כחלק מתבשיל של טבעול (הוא מתעלם מהירקות בתבשיל, ואוכל רק את האטריות ומעט מה'שניצלים'). בשאר הימים הוא אוכל טוסטים (גבינה וקטשופ), לביבות בננה ומלאווח עם חומוס. אני ממש, ממש, ממש לא מרוצה מהמצב. חביתות, כרגע, הוא לא אוכל (מחפשת לקנות 'תבנית' לחביתה, שתיצור דמות של מיקי מאוס, ואז אולי הוא יאכל). מחפשת מתכונים ללביבות/פשטידות/מאכלים אחרים מעט יותר בריאים ומגוונים. וגם טיפים איך לגרום לילד לאכול |דגל פולניה|.

yulink

New member
קציצות

יש לי מתכון שבתוכו אני "מסתירה קישוא ובשר" שאת שניהם היא ממש לא מתנדבת לאכול שלא כקציצה: בערך 6 גבעולי סלרי, צרור פטרוזיליה תפו"א 1 3 קישואים (זוקיני כי זה מה שיש פה) בצל 1 500 ג' בשר טחון 2 ביצים 1/2 כוס פירורי לחם אני קודם טוחנת את הירק במג'מיקס אח"כ מוסיפה את הביצים אח"כ את הבשר ובסוף את פירורי הלחם עושה קובבות ומטגנת יוצא אליפות!

אכן מעולה,אין על האוכל שלה../images/Emo45.gif

אוכל קל הכנה טעים מאד. קציצות הטונה שלה כבר מזמן הפכו לאגדה אצלנו.

אכדית

New member
הפלוץ הקטן ../images/Emo12.gif

בכל אופן גם אצלנו בחצי השנה האחרונה היא חיה על כלום ברוטב שום (דבר). ויש כל מיני צורות "לדחוף" ביצים - חביתה, מקושקשת, עין, שקשוקה, פשטידות, בורקסים, בלינצ'ס ובטח יש עוד. אצלנו גם הולך פתיתים, ספגטי וקוסקוס, וכמובן מעדנים. על בשר אני לא מתעקשת כי היא במילא אוכלת בגן. לביבות טעימות: לגרד תפו"א בינוני וחצי בצל קטן פטרוזיליה (אם את חושבת שהוא יאכל, אפשר גם בלי אבל בשבילנו זה ממש מוסיף) ביצה מלח לפי הטעם קמח לפי הצורך, אף פעם לא מדדתי. לטגן במחבת ולהגיש. מאוד טעים.

אני תמיד בעד קציצות טונה! אני ותומר מתים על

זה.. אגב רק ככה הוא אוכל טונה.. אגב -היום הצלחה! אכל חביתה שלמה בלי לזרוק ממנה בכלל! ואכל גם משולש גבינה מותכת וגם תירס גמדי וטיפה זיתיםן ועוד שתה חצי כוס חלב...ועוד קצת שוגי כוכבים לקינוח(אני בשוק!!!) הוא אוכל..

למעלה