ארוחת יום שישי

ארוחת יום שישי

עד עכשיו הייתי פה רק צופה ואני ממ אוהבת את הפורום הזה - המתכונים הכי טובים וכולפ כ"כ רגועים ומלאי רצון טוב - באמת תענוג. אז החלטתי להפר את השתיקה, הנה מה שהכנתי לארוחת ערב עם חברים ביום שישי - עוף במיץ רימונים עגבניות ממולאות בשר ברוטב עגבניות (אפיתי בתנור) סלט קישואים ביוגורט וטימין סלט חצילים גרוזיני (עם פסטו גרוזיני (אגוזי מלך, המון שום וכוסברה) אגסים ביין עוגת שמנת פירוןים שנראית כ"כ תמימה ובנאלית עד שנוגסים בה.. עוגת שוקולד פשוטיה ומדהימה נמוחה , רכה ושוקולדתית זהו, נשאר לי קצת בשר מהממולאים (מעורב כסר עם במל, פטרוזיליה, נענע ותבלינים - יש רעיונות מה לעשות איתו? תודה תותימתוקים

RUTHIE1

New member
אפשר בבקשה מתכונים-

לעוף במיץ רימונים , לסלט קישואים ולעוגות?

ברוכה הבאה לפורום../images/Emo24.gif

ולשאלתך - קציצות ברוטב עגבניות. להכין רוטב סלסה (מתכון במאמרים) או כל רוטב סלסה אחר ליצור קציצות וכשהרוטב רותח לזרוק פנימה את הקציצות. לבשל בלהבה נמוכה כ- 1/2 שעה. ניתן להוסיף לסיר גם רבעי תפו"א שייתבשלו יחד עם הקציצות.

תותי חמודה, אולי כדאי לפרט ולהוסיף

את המתכונים (ואם יש תמונות יותר טוב) לארוחת הערב שהכנת. לאחר שתוסיפי, אוכל להעלות את הכל לקישורים. תודה ויום נעים

בשמחה...

אין לי את תכנת המתכונים בינתיים אז זה לא יראה כמו כל המתכונים פה אבל בכ"ז.. עוף ברימונים לטגן את פיסות העוף (עדיף בשמן עמוק) עד ששחום. להוציא את העוף ולהניח בסיר בו הם יתבשלו עם הרוטב. לטגן הרבה בצל (4-6 בצלים גדולים על 2 עופות) בשמן עד שזהוב - להוסיף לסיר העוף. מלח+ פלפל+ קינמון (לפי הטעם) על תערובת העוף והבצל לערבב 2.5 כוסות מים עם כ חצי בקבוק של תרכיז רימונים (הכי טוב - זה שמיובא נאוזבקיסטאן) להביא לרתיחה, לבשל על אש קטנטנה - כמה שיותר (4-5 שעות) סלט קישואים לחתוך קילו קישואים (לא מקולפים) למקלות. (כל קישוא ל 2 לרוחב, וכל מחצית הקישוא ל 4 מקלות) לטגן ממש מהר רק עש שמזהיב קלות. ללסנן (או להספיג בנייר מגבת) את השמן. לשים בקערה. לסוחט חצי לימון לערבב עם יוגורט אחד מעורב עם שמנת רגילה אחת. לזרות טימין יבש (או טרי) ומלח גס. סלט חצילים גרוזיני לטגן 3-4 חצילים חתוכים לפרוסות עגולות לסנן מהשמן במעבד מזון - 200 ג' אגוזים, בצל אחד ולפחות ראש שום, 2 חבילות כוסברה כשהוףך למשחה - להוסיף 3-4 כפות חומץ + 4-4 כפות מים. מלח, פלפל לשים בקערה - שכבת חצילים ושכבה מהמהרח. השכבה העליונה צריכה להיות של הממרח תהנו!

big mama 2

New member
ברוכה הבאה אלינו ../images/Emo24.gif

עם שאריות הבשר אפשר לטגן קציצות בשר או לביבות ירק

והעוגות..כמובן...

עוגת שוקולד 200 ג' שוקולד מריר 200 ג' חמאה כוס סוכר להמיס על אדים. לקרר להוסיף 5 ביצים + 5 כפות קמח תופח לאפות 20-25 ד' ב 180 מעלות (טורבו) העוגה צריכה להיות לחה. עוגת שמנת ופירוים טוב לכולן יש את המתכון לזה.. הסוד שלי הוא: 1. בלי גבינה - רק שמנת של פעם. 2. אני מכינה כמות של הבצק אבל מכפילה את המילוי ואופה תמיד 2 עוגות מה שקורה הוא שהבסיס דק והמילוי רב תענוג!!

ד2003

New member
ברוכה הבאה,בבקשה אפשר את מתכון

עוגת השמנת שלך? תודה

אני בעבודה אז..

זה המתכון שבספר העוגות ששכחתי את שמו - אני חושבת שזה "עוגות לכ עת" שכרירתו חומה בכל מקרה אני אנסה להביא מחר נראה לי שכל עוגת שמנת פירוים או גבינה תהייה טובה לטריק הזה

leto1st

New member
עוגת השוקולד של בן-עמי אכן נפלאה

מופיעה גם כעוגת הפאדג' של בן עמי אם כבר בישול ילדים- אצלי הבנות מתות על העוגה הזו. חג שמח לכולם נחמת עם ישראל

והמתכון האחרון - אגסים ביין

מצטערת שלקח לי כ"כ הרבה זמן - יש לי מחשב רק בעבודה... אגסים ביין לקלף 10-12 אגסים (להשאיר את הגבעול - זה מאד יפה וגם עוזר כשאוכלים ביד..) להרתיח בקבוק יין אדום יבש (עדיף יין טוב)+ 3 כוסות מים+ 4\3 כוס סוכר+ מקל קינמון+ 2 תקמילי הל והרבה פלפל שחור גרוס. כשרותח, להנמיך אש ולהוסיף את האגסים. לבשל על אש קטנה כ 20 דקות עד שהאגסים הופכים אדומים והרוטב מצטמצם. (אפשר להכין מחצית מהאגסים ביין אדום ומחצית ביין לבן ואז להגיש לכל אחד 2 אגסים - אחד אדום ואחד לבן) לקרר ולהגיש בתיאבון

למעלה