ארוחת חג לשבועות

tamarhp

New member
ארוחת חג לשבועות

שלום לכולן! חשבתי להכין ארוחה אחת חלבית בשבועות, אבל יש פה המון המון קישורים ומתכונים לשבועות אבל אני מחפשת דברים יותר ספציפיים ואשמח אם תעזרו לי למצוא רעיונות מתאימים למתכונים... אז ככה: - משהו פשוט יחסית להכנה כי אני לא מומחית בבישול - חומרים רגילים וזולים - א. יש פה סופרמרקט די קטן; ב. יש לי בעיית כשרות עם מוצרים וגבינות מסויימות. ג. יש הרבה גבינות ומוצרים שהם יקרים יחסית.. - בלי ירקות מבושלים (חוץ מתפו"א). עדיף גם בלי פטריות כי בעלי לא כ"כ אוכל ): - לא דגים אשמח לקבל רעיונות! :) תודה!

סופלה גבינה לא מתוק

500 גרם גבינה לבנה 2 ביצים 2 כפות קמח תופח מאליו (אני שמה קצת יותר קמח רגיל + אבקת אפייה) 2 כפות גבינה צהובה מגוררת לחמם תנור ל 200 מעלות לערבב בקערה את כל החומרים לצקת לתבנית בקוטר 22 ס"מ משומנת ולאפות כ- 20 דקות. גיוונים: אפשר להוסיף זיתים, גבינה מלוחה, עגבניות מיובשות, תבלינים ועוד. אפשר גם להכין תחתית מבצק עלים או עלה מלווח. אני בד"כ לא מוסיפה כלום ולמעלה מקשטת בפפריקה וזעתר. לפעמים אני מוסיפה זיתים ירוקים ולפעמים אני מפזרת פירורי לחם על התבנית המשומנת.

tamarhp

New member
מה זה סופלה?

זה בעצם יוצא כמו פשטידה, לא? נשמע דווקא נחמד ומתאים :)

clcl

New member
סופלה הוא מאכל קלאסי ש.......

שמקבל את האווריריות הטובה שלו מחלבונים שמוקצפים סמוך לזמן האפייה. אפשר לעשות סופלה מלוח או מתוק, עם מגוון ענק של טעמים כמו: שוקולד, פירות יער, גבינה. הסופלה הוא מאכל מפונק. הוא לא מחכה לאף אחד, אלא כולם מחכים לו. מרגע שהוא מוכן צריכים לקחת אותו לשולחן ולאכול אותו במהירות, לפני שבועות האוויר שבו יתפוצצו והוא ייפול. מאותה סיבה אסור לפתוח את הדלת של התנור בזמן האפייה.

tamarhp

New member
רגע..

א. במתכון לא כתוב להקציף את הביצים... ב. אני צריכה מתכונים שאני אוכל להכין במשך השבוע ולשים במקרר (אם אני מכינה בחמישי-שישי) או להקפיא, ובערב החג להגיש קר או לחמם על הפלטה! אני לא אוכל להכין סמוך לארוחה...

אני שמה על הפלטה

הסופלה אמנם צונח אבל הוא עדיין טעים מאוד. אפשר גם להקפיא אותו אם את מכינה הרבה זמן מראש.

לא הבנתי

אני מכינה את המתכון כמו שכתבתי. אופה. ובשבת אני שמה על הפלטה. הביצים מבושלות אז זה לא שונה מכל מאפה אחר. הענין הוא רק שלא מגישים מיד אז הסופלה צונח. אפשר גם לקרוא לזה פשטידה עם סופלה זה לא מתאים בגלל שלא מקציפים את הביצים. אם את מחפשת מתכוני גבינה קלים וזולים ממליצה מאוד על הסופלה.

clcl

New member
מתכון: סופלה גבינה

מתכון: סופלה גבינה חומרים: חמאה לשימון התבניות מעט קמח 30 גרם חמאה 30 גרם קמח 250 מ"ל חלב מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט 100 גרם גבינה קשה מסוג אמנטל (גם פרמזן או קשקבל יתאימו) 4 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים קורט מלח אופן ההכנה: תחילה מורחים את תבניות הסופלה (בעלות צדדים ישרים) בחמאה ואז מפזרים בתוכן קמח שיידבק לחמאה. זה יבטיח שהסופלה לא יידבק לצדדים וייטפח רק בצד אחד. ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצרת רביכה סמיכה ואחידה. מוסיפים את החלב הקר וממשיכים לערבב בעזרת מטרפה עד שהחלב רותח ומתעבה ונהיה למעשה לרוטב בשמל סמיך. אם יש עדיין גושים אפשר להעביר דרך מסננת. מתבלים במלח, פלפל לבן טחון ובאגוז מוסקט טחון טרי. מכניסים לתוך הבשמל שלושה חלמונים ואת הגבינה בהדרגה ותוך כדי ערבוב. בינתיים מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, תחילה במהירות נמוכה ואחר כך גבוהה עד שמתקבל קצף יציב אבל ללא גושים. מקפלים שליש מהקצף לתערובת בתנועות סיבוביות, ואחר כך את שני השלישים הנותרים בתנועות קיפול עדינות עם "לקקן" או כף עץ רחבה. ממלאים את התבניות עד שני שליש הגובה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-210 מעליות צלזיוס. אופים עד שהחלק העליון התרומם יפה וקיבל צבע שחום. טיפ השף: אם רוצים להיות בטוחים ששכבת החמאה עבה מספיק, אפשר למרוח את הכלים פעם אחת בחמאה מומסת, לקרר היטב, ועל החמאה הקרה למרוח שכבה שנייה. אם מכינים סופלה מתוק, אפשר למרוח את הכלים בחמאה ובסוכר. הערות: מקור המתכון: טיב טעם

תפוחי אדמה בשמנת

מקור: רות סירקיס לקלף קילו תפוחי אדמה ולפרוס לפרוסות דקות. לבשל בישול קצר במי מלח: 5 - 8 דקות כדי שיהיו פריכים ולא רכים מדי. לסנן את המים. לקצוץ בצל אחד ולהוסיף לתפוחי האדמה ולערבב. להכין את הרוטב: 2 כפות חמאה 2 כפות קמח 1 כוס חלב חצי כפית מלח קורט פלפל 1 מיכל שמנת חמוצה להמיס את החמאה בסיר בינוני. להוסיף קמח ולחמם את התערובת תוך כדי בחישה מתמדת עד שהיא מבעבעת. להוסיף את החלב ולבחוש מיד עד שלא ישארו גושים והתערובת תהיה אחידה וסמיכה. לבשל 3-4 דקות ולתבל במלח ופלפל. לשים את השמנת בקערה, להוסיף לשמנת את הרוטב החם ולבחוש. להחזיר את הרוטב לסיר ולחמם על אש נמוכה עד שהרוטב יתחמם היטב. לסדר שכבת תפו"א בתבנית. לזרות מעט מלח, פלפל ופלפלת. ליצוק מחצית מן הרוטב. לסדר עוד שכבת תפו"א ומעליה את שארית הרוטב. לזרות תבלינים. לזרות חצי כוס פירורי לחם מלמעלה ולנקד בפירורי חמאה (25 גרם). לאפות כ 40 דקות.

tamarhp

New member
תודה!!

המתכונים מצויינים ובסגנון שחיפשתי :) אשמח לשמוע עוד רעיונות!!

אם גם לך יש מתכונים

בסגנון, אשמח אם תשתפי אותי כי גם אני לא רגילה לקנות כל מיני גבינות אלא רק דברים פשוטים יחסית.

tamarhp

New member
יש לי רק

לזניה בלינצ'ס לביבות גבינה מתוקות מאפינס בולגרית (קיבלתי מתכון מחברה, עוד לא הכנתי) עוגת ביסקוויטים

tamarhp

New member
בוודאי!

עוגת בסקוויטים מצרכים: חצי ק"ג ביסקוויטים מרובעים פשוטים (פטי-בר) חצי כוס סוכר 750 גר´ גבינה לבנה 3% או 5% (=3 קופסאות רגילה) 5 כפות אבקת פודינג אינסטנט וניל (או יותר) מעט יין בקערה מעט תמצית וניל, תמצית רום רבע כוס חלב אופן ההכנה: מערבבים היטב את הגבינה והסוכר. מוסיפים את היין, הרום והווניל וממשיכים לערבב. מוסיפים את אבקת הפודינג ומערבבים תוך כדי יציקת החלב. ממשיכים לערבב עד שהעיסה חלקה. אם העיסה דלילה מדי, אםשר להוסיף עוד 2 כפות פודינג אינסטנט וניל. מכינים כלי שטוח (תבנית אפייה חלבית או מגש) ומניחים עליו נייר אפיה או רדיד אלומיניום. טובלים את הבסקוויטים בזה אחר זה ביין או חלב ומוציאים מיד. זהירות! לא לטבול את הבסקוויטים זמן רב מדי, שלא יתפרקו. מניחים בשלשות על גבי התבנית. מורחים מחצית מעיסת הגבינה על גבי שכבת הבסקוויטים הראשונה. חוזרים על הפעולה בשנית, ומורחים את המחצית הנותרת על גבי שכבת הביסקוויטים השניה. אופציה א: מניחים שכבת ביסקוויטים טבולים על הגבינה ומצפים בקרם שוקולד. אם עושים כך, אפשר להוסיף למלית צימוקים או הפתעות אחרות. אופציה ב´: תופסים ב2 הצדדים של נייר הכסף מימין ומשמאל ומרימים כך שתיווצר עוגה ארוכה משולשת שבסיסה הוא הטור האמצעי. (אנחנו בד"כ גם מסובבים והופכים את העוגה כך שהטור הימני או השמאלי יהפכו לבסיס, והאמצעי לצלע, כדי למנוע מהעוגה להיפתח - אבל לא חייבים). שמים במקרר כדי שיתקשה קצת ואח"כ מוציאים ומצפים בזהירות בקרם שוקולד. טיפ: אחרי ששמים חצי מהמלית, אפשר "לצבוע" את המלית שנשארה (צבעי מאכל, טיפות סלק - לוורוד) וכך בפרוסה יהיה משולש פנימי וחיצוני בצבעים שונים (לבן וורוד למשל). קרם שוקולד ממיסים בסיר על אש קטנה, או במיקרוגל: 100 גרם שוקולד מריר, 1 כף קקאו, 3 כפות יין, 2 כפות סוכר 2 כפות מרגרינה. מצפים (במהירות!) את העוגה.

tamarhp

New member
אגב,

בתמונה זו העוגה כשהכנתי אותה בפעם הראשונה אז היא לא יצאה כ"כ יפה.. למשל לא הצלחתי לצפות מקדימה..

למעלה