ארוחת בוקר

danidy

New member
ארוחת בוקר

שלום אני בן 32 , משקל תקין ומשתדל באופן כללי לאכול בריא - רחוק מטבעונות וכדומה , אבל מנסה לאכול מאוזן רציתי לשאול שאלה לגבי ארוחת הבוקר שלי אני נוהג לאכול בבוקר דייסה משיבולת שועל: כ70 גרם שבול שועל 50-100 מל חלב 1% מחמם במיקרוגל כשקה וחצי עמ שהשבולת שועל תתרכך ובעצם עד קבלת מרקם עיסתי סמיך מוסיף כ2-3 כפות ממרח נוטלה (20 גרם בערך) ושקית של ממתיק מלאכותי נכון שנוטלה זה לא אידאל הבריאות והתזונה - אבל החלק הארי הוא ש. שועל שזה בסהכ ארוחת בוקר טובה..לדעתי. מה דעתכם?

פצית219

New member
אם אתה לא סובל מטריגליצרידים, זה בסדר. קצת

יותר מדי שוקולד, אבל אם אתה לא אוכל יותר מדי מתוקים חוץ מזה והמשקל ובדיקות הדם תקינים אז סבבה.

danab122

New member
תשובה

אני מבינה שאתה אוהב מתוק :) אבל, אני ממליצה בחום לוותר על השוקולד בארוחה. שוקולד עשיר בשומנים רוויים וכן בסוכרים. אני מבינה שאתה מודע לכך.
אני ממליצה לנסות להמתיק את שיבולת השועל בדרכים יצירתיות יותר, כמו תוספת 2 כפות צימוקים (זה מה שאני עושה ומאוד אוהבת), או מעט דבש לפי הטעם...

דנה דיאטנית
שינויי הרגלי תזונה, ירידה ושמירה על המשקל
054-6969736

תשובה

בסה"כ שיבולת שועל ותוספת חלב מהווים ארוחת בוקר טובה ומזינה. חשוב לזכור שתוספת של 20 גר' שוקולד היא גם תוספת של קלוריות, סוכר ושומן. במידה ומשקלך תקין ובדיקות הדם שלך תקינות, דהיינו רמות סוכר, כולסטרול, טריגליצרידים וכו' ואתה מרגיש שתוספת של שוקולד משדרגת לך את הארוחה אין עם זה בעיה.
אתה יכול לנסות להחליף מידי פעם את הנוטלה בפרי טרי שייתכן פחות או יותר את אותה כמות קלוריות וסוכר אבל גם תוספת של ויטמינים ומינרלם.

למעלה