ארוחת בוקר

אבי 122

New member
ארוחת בוקר

בוקר טוב

יש לי לחץ דם גבוה וסוכרת מסוג 2- שמאוזנים בתרופות.
כארוחת בוקר אני אוכל (בדרך כלל):
10 שקדים- שאני קונה עם קליפתם הקשה
או 6 אגוזי מלך שגם אותם אני קונה עם קליפתם
ביו יוגורט- שמכיל 3% שומן, מטובל בקינמון
וסוכרזית נוזלית.

אבקש חוות דעתכם לתפריט הזה
ואם אפשר גם הצעות לשידרוג

תודה מראש
אבי

freearth10

New member
פירות אוכלים לבד

היי אבי 122

לא סתם השארת את התפוח בהודעה נפרדת.

עדיף לאכול אותו כמנה ראשונה על הבוקר וקצת יותר מאוחר את כל השאר.
אם אתה יכול נסה להחליף גם את הביו יוגורט במעדן סויה לפחות בהתחלה פעם בשבוע ולאט לאט תעלה את המינון.

מה שלי מפריע בתפריט זו החדגוניות שלו. נסה לשלב יום של סלט טוב עם הרבה נבטים במקום התפריט הרגיל, יום של דייסת שיבולת שועל על בסיס סויה, עם ממתיק טבעי. רק שים לב שאתה קונה חלב סויה לא ממותק אפילו הייתי ממליצה לך אפילו על יום של פירות, אבל כדי שלא יתנפלו עלי שאני יכולה להזיק לאדם חולה סכרת, אני לא אומרת את זה
.

מאיה

אבי 122

New member
מאיה

בוקר טוב

תודה על התגובה

אני אוכל התפוח כמנה ראשונה
אחר כך אגוזים או שקדים
האם עד כאן בסדר ?
אחרי הפסקה של חצי שעה לפחות
-אני אוכל היוגורט.

למה החד גוניות מפריעה לך ?
האמת היא שלפעמים אני כן מגוון באופן שאת המלצת.
שמעתי שדגנים לא כל כך רצויים- למי שיש סכרת.
על מה בדיוק את מבססת את גישתך לפירות ?
איזה ניסיון יש לך בעניין זה ?

יום טוב
אבי

freearth10

New member
אנחנו חיים בעולם שיש בו מה-כ-ל

ומילת המפתח שלי היא איזון. אם נוכל רק את הירק "הכי בריא בעולם" לא נהיה בריאים כי הירק המסויים הזה זקוק לבן זוג שמשלים אותו.
אני לא מומחית לתזונה, הידע שלי הוא מחקירה אישית, אינטואיטיווית ומלמידה לא קונוונציונאלית. בקשר לפירות חוויתי מקרוב איך אכילת פירות על ידי סוכרתיים לאחר שעתיים לא הראתה בבדיקת הסוכר שום עליה דרמטית ברמת הסוכר בדם.

מאיה

0 אור 0

New member
הפירות טובים מאד לחולי סוכרת אבל!!

המעבר לתזונה שמבוססת על יותר פירות צריך להיות בליווי מקצועי ותוך בקרה על מצב הסוכרת.
זה מהדברים שאומרים עליהם "אל תנסה לבד בבית"

לא הייתי מסתמכת על ייעוץ תזונתי באינטרנט

תזונה היא דבר מאוד אינדוודואלי ולא הכל מתאים לכל אחד. (גם חולי סוכרת הם לא מקשה אחת ולכל אחד מתאים משהו אחר). מדוע לא תפנה לייעוץ תזונתי אישי? עד כמה שידוע לי כחולה סוכרת אתה גם זכאי לייעוץ כזה מטעם קופת החולים.

0 אור 0

New member
ההתבוננות שלי

א. חבל שאתה מכניס רעלים לגוף - הסוכרזית שביוגורט ובקפה ועוד על הבוקר היא בעלת השפעה הפוכה בדיוק לדברים הבריאים שאתה כן מכניס לגופך להזין אותו על הבוקר
מנסיון אישי שלי, כמי שמבססת את התזונה על מאכלים טעימים - דוקא יוגורט יכול להיות טעים מאד ללא ממתיקים. תנסה כמה סוגים ותמצא את זה שטעים לך בפני עצמו - אישית אני אוהבת את הדנונה, וגם כל מיני יוגורטי עיזים (ומשקאות יוגורט) שאין לי זמין ביום יום אבל כשאני מפנקת את עצמי אני ממש לא חשה צורך בתוספת.
קפה אני לא שותה אבל אני יודעת מחברי שקשה עם קפה לוותר על הממתיק - תראה אם נוח ונעים לך להחליף את קפה הבוקר בחליטה ממריצה של עלים טריים מהגינה /אדנית - למשל לואיזה, נענע וקצת רוזמרין מאד מעיר ומרענן על הבוקר, והחליטות הללו לא זקוקות לממתיק כדי להיות טעימות.
ב. אני מאד מתחברת לגישה של פרי ואגוזים ושקדים כארוחת בוקר - גם לי זה מרגיש נכון
ג. אם אתה מרגיש בצורך לגיוון / תוספת או בשעה מעט מאוחרת יותר, אפשר להוסיף לחם דגנים או שיפון עם מעט טחינה וירקות חתוכים, או אבוקדו ו/או ביצה

hal767

New member
לא מציע דבר. אינטרנט אינו מקום ליעוץ רפואי.

הגישה הטבעונית ההייג'יניסטית דוגלת בריפוי הגוף מהמחלה ולא באיזון סוכר באמצעות תרופות ודיאטות מזיקות. השיטות הקונבנציונאליות האלה מעצימות את המחלה והופכות את המחלה לכרונית.
טיפול נכון, הכולל גם תזונה מתאימה המהווה דרך ריפוי לבעיה, הינו מאד אינדווידואלי. כל גוף שונה ומיוחד ואת העקרונות יש להתאים למטופל, לעקוב אחריו לאורך זמן ולשנות לפי הצורך.

שאלה כזאת אינה מתאימה לפורום הזה. איש מהמשיבים אינו מכיר אותך, וחלק מהם אינם יודעים לטפל בבעיה כזאת.

בלי להכנס לפרטים והסברים, מהמעט שכתבת אני מזהה טעויות לפי תפיסתי את הנושא, אבל, כאמור, לא אכנס לפרטים במסגרת הזאת.

אבי 122

New member
האל

מניסיוני, טיפול אישי אינו ערובה לפתרון בעיה כל שהיא.
ככל שאני גולש בפורום הזה יותר משתרשת בי ההכרה
שכמות שיטות הטיפול- כמעט שווה למספר המטפלים.
נראה גם שרצון טוב של מטפל ואמונה ביכולתו לעזור
(בכל מיני תחומים)לא תמיד עומדים במבחן התוצאות.
יש אמרה שאומרת ש"הדרך לגיהינום רצופה כוונות
טובות" וזה לפעמים נכון.

אבי 122

New member
תודה על תגובתך העניינית.

יותר ויותר טיפולים ניתנים היום דרך האנטרנט- בכל התחומים.
האם תוכל להסביר, למה לדעתך- לא ניתן לתת ייעוץ תזונתי
באינטרנט ?

hal767

New member
יעוץ באינטרנט הוא תמיד פסול.

רפואה נכונה היא זאת שנעשית בשיטה של מטופל מול מטפל. בחלק הראשון המטפל חייב להכיר הייטב את המטופל בכל ההבטים של חייו. הוא חיב להכירו הייטב גם מבחינה בריאותית - ההיסטוריה הבריאותית שלו, תרופות שצורך או צרך בעבר, ללמוד את הבדיקות שעשה ועוד. למטפל טוב ישנה הרבה עבודה בתחילת הקשר שלו עם המטופל כדי לדעת אותו כראוי.

בחלק השני של העבודה יש להתאים לו דרך שתהיה מוסכמת על המטופל. בהמשך יש להמשיך ולהדריך את המטופל, ללמדו דברים חדשים ולהתאים את הטיפול לפי הצורך. אי אפשר בפגישה אחת או שתיים ללמד אדם את כל תורת הבריאות. חייב שיהיה קשר טלפוני כדי להיות עם האצבע על הדופק וכדי לתת תשובות למצוקותיו של המטופל. קשר כזה נותן למטופל תחושת בטחון (שהוא לא לבד) ורוגע. זה מאד חשוב.

הדעה שלי היא שאין מחלות - יש חולים. כל אחד הינו מקרה בפני עצמו, כל אחד הינו עולם שלם ומיוחד. המטפל צריך לטפל באדם ולא במחלה. הטיפול באדם ירפא את הגוף ממחלתו, יחזק אותו ויהווה רפואה מונעת לעתיד.

אני לא רואה איך ניתן לקבל שירות כזה דרך האינטרנט מאדם שאינו מכיר אותך כראוי ואתה אינך יודע עד כמה הוא מומחה מבחינה מקצועית ומהי האישיות שלו. מי שמתיימר לרפא אנשים דרך האינטרנט, עדיף שלא אומר מה דעתי עליו כי אור תמחוק את המסר שלי. אבל תמצית דעתי עליו היא שהוא או מטפל גרוע, או סוחר ממולך ושרלטן, או נבלה גדול או שלושתם ביחד.

סורי, אין דרכים קלות לרפא אנשים ואין דרכים קלות להתרפא.

אבי 122

New member
האל, מעולם לא פגשתי מטפל

שטיפל- כפי שאתה כותב
- שצריך לטפל.

למעלה