ארוחת בוקר

רומנteaת

New member
ארוחת בוקר

אני די חדשה פה, אבל אוהבת את הקונספט של הפורום ובעיקר אוהבת מסעדות
אני מניחה שלכל אחד יש את ה"שיגעון" שלו- הדבר הזה שהוא חייב לבדוק בכל מסעדה שהוא נכנס אליה, ולפי זה מודדים אם המסעדה שווה או לא. מבחינתי, ה"דבר" הזה הוא ארוחת הבוקר. נכון שארוחת בוקר שווה לא בהכרח מעידה על שאר המנות במסעדה (כבר קרה לי שאהבתי מאוד ארוחת בוקר ובאותה מסעדה החזרתי למטבח קיש בלתי אכיל..) אבל מבחינתי זה סוג של פרמטר שאומר אם כדאי או לא כדאי לחזור לפה, ולו בשביל ארוחת בוקר בלבד. יש בה כמה אלמנטים שעושים בשבילי את התדמית של המסעדה. קודם כל- הפשטות. הרי ארוחת בוקר זה דבר שמורכב מדברים מאוד בסיסיים שלא דורשים הכנה ארוכה או מורכבת, טכניקה או מיומנות. מדובר בסלט טוב, חביתה טריה ועסיסית, לחם מוצלח, תוספות כמו מטבלים וגבינות ושתיה כמובן. קשה להיכשל בזה, ובכל זאת יש מקומות שנכשלים וזה חבל. דבר שני- הכמויות והמינונים. ארוחת בוקר היא אולי אחת הארוחות היותר אובר-מתומחרות שקיימת. ברור שמחירה של ארוחה זהה בבית, לא יגיע לרבע מהמחיר שגובים במסעדה. ודוקא משום כך, היא חייבת בעיניי להיות מאוד עשירה ונדיבה, בלי תשלום על תוספות לחם ומילוי חוזר לסלט טונה, וכמובן עם כפל שתיה. ואני בלבי עוד מחכה למצוא את המסעדה שנותנת עם השתיה החמה ללא תשלום גם משהו מתוק לקינוח- מאפה מתוק קטן, שתי עוגיות, ככה סתם בשביל הפינוק. דבר שלישי- ולא שלישי בחשיבות- האיכות. אמרנו פשטות, אבל לא במקום איכות כמובן. יש מסעדות שביס ראשון בחביתה כבר מרמז לי על כאבי הבטן שיבואו אחר כך. יש מקומות שאני לא מצליחה לאכול אפילו כמה כפות מהסלט. יש מקומות שמרגישים שהגבינה היא סתם גבינה רגילה, שהריבה היא תעשייתית, שבלחם אין שום ייחודיות... הוי, ואחרי גם החפירות הזה שלי, אני רוצה להציע שנפתח שרשור המלצות למקומות שיש בהם ארוחת בוקר שווה. אבל מטעמים אישיים, אני אשמח אם תיצמדו למקומות כשרים, או לפחות למקומות שלא מגישים חזיר ומאכלי ים למיניהם. לא חייב להיות באזור מסוים בארץ... ואני אתחיל:

רומנteaת

New member
טבע-לו, כרכור

המקום מאוד נחמד ורגוע, יש חלל פנימי עם שולחנות גדולים וקטנים, ויש חצר חיצונית עם שולחנות רגילים ומקומות ישיבה על הרצפה וזה נורא נחמד. ארוחת בוקר זוגית עלתה לנו 94 שקלים, וענתה על כל הציפיות. היו שני סוגי לחמים: לחם דגנים לבקשתי, ופוקצ'ה עם שמן זית, שום ורוזמרין לבקשת הפרטנר. שניהם היו מצוינים אבל לחם הדגנים שלהם באמת נהדר, כיכר לחם מרובעת קטנה טריה מאוד עם כל מיני שטויות בציפוי, באמת לחם מעולה ואני די בררנית בלחמים. החביתות היו טובות מאוד ועשויות במידה הנכונה, הסלט היה קטן יחסית ומלא בעלים אבל היו בו גם כמה מלפפונים ועגבניות שרי והרוטב שלו היה מצוין. עם הארוחה הגיעה צלחת עם תשעה מטבלים, נראה אם אצליח לשחזר את כולם: חמאה, לבנה, גבינת שמנת, גבינת פטה, ממרח אבוקדו, ממרח עגבניות מיובשות, ממרח עשבי תיבול עם שמן זית, סלט טונה וריבה. הצלחתי!!! יוהווו!!! כולם היו באמת טובים מאוד. המינוס היחיד בעיניי היה שמיץ התפוזים לא היה כזה שנסחט במקום אז שתיתי פעמיים תה נענע, והיה בסדר גמור. בהחלט כדאי למי שמגיע לאזור.

redsnowhite

New member
אם כבר כרכור - אז אחת בפרדס חנה "קפה המושב"

היה בעבר בכרכור. אני מאד נהנת מארוחת הבוקר שלהם, הכל טרי וטעים בכמויות משביעות, כמובן שהם ממלאים במידה ומבקשים. הם מגישים קערת לחם מאד מלאה, עם צנימים, וגם לחמניות חמות וטעימות. מוסיפים גם 2 קוראסונים קטנים טעימים. ממש לא גובים על תוספת לחם כמו ברוב המקומות ובכלל, מקום שנעים לאכול בו
ביתי ורגוע... לגבי המיצים והשתייה לא יודעת כל כך מה קורה שם כי אני לא שותה מיצים. אני תמיד מזמינה שוקו חם וקולה..

רומנteaת

New member
מכירה את המקום אבל לא ניסיתי

כי הם לא כשרים, מגישים גם מנות בשריות..

אם כבר קפה המושב.....

ממש במקרה עברנו בפרדס חנה ביום חמישי האחרון בערב (לא הייתי שם לדעתי עשור ובעלי מעולם לא....), חיפשנו מקום לאכול וראינו בדרך את "קפה המושב בוואדי" עצרנו ונהננו.... פטוצ'יני רוזה מצויין לי צ'ילי קון קארנה מעולה לבעלי. מאד נהננו....זה כיף ליפול בטעות על מקום ולצאת מרוצה! לא נגיע במיוחד שוב אבל אם נהיה באזור בהחלט נחזור. ממליצה למקומיים ולעוברי האורח :)

למעלה