ארוחת בוקר,שאלה

ארוחת בוקר,שאלה

אני לוקחת רטלין(20 מ"ג) ובהראות של הרטלין וגם הראות הרופאה הם לאכול ארוחת בוקר לפני הרטלין,אבל אני מאז ומתמיד לא מסוגלת לאכול לפני עשר בערך,אפשר לוותר על ארוחת בוקר,יש פיתרונות כלשהם לאנשים כמוני שדוחפים לעצמם ארוחת בוקר כי הם חייבים?

spidergirl

New member
לפני כל ההוראות

את מסוגלת לאכול תחת השפעת ריטלין? האם התאבון שלך מדוכא תחת ריטלין? אם את אוכלת כרגיל כדאי שתשאלי את הרופאה לפשר ההוראה. אם התאבון מדוכא ובכל זאת לא בא לך על אוכל על הבוקר, נסי שוקו או משקאות חלב כאלה. לטעמי יותר קל להתמודד איתם בבוקר מאשר סנדוויץ או קורנפלקס.

zivadina

New member
קפה איננו מזין. צריך ארוחה מזינה

וגם שוקו או אקטימל הם מאכל מזין, אבל מועט מדי.

zivadina

New member
ארוחה מזינה

צריכה להכיל את כל אבות המזון: פחמימות, שומנים וחלבונים. למשל: לחם עם חביתה. חלב עם קורנפלקס, טונה עם מיונז על פרוסת לחם. אפשר גם פיצה, בורקס עם גבינה, פאנקייק, ועוד. (המרכיב החלבוני חשוב מאוד. חלבון זה ביצה, מוצרי חלב, בשר, דגים). בנוסף, חשוב לאכול גם ירקות או פירות, כדי לספק לגוף ויטמינים.

אבל אני לא מסוגלת להכניס לעצמי כלום

לפה בבוקר
רק כי אני חייבת אני אוכלת וגם כמה שפחות יותר טוב,יש פה עוד אנשים כמוני שמצאו פיתרנות,אולי?

zivadina

New member
מומלץ לקום מוקדם כדי להיות רעבים

כי ארוחה טובה לפני נטילת הכדור יכולה להשפיע על התפקוד במשך כל היום ולהחליש את הריבאונד שעלול להופיע עם תפוגת הכדור.

אנ ערה לפחות 45 דקות לפני אורחת

בוקר אבל עדין לא מסוגלת לאכול אני צירכה שעתים בערך ואין לי כוונה לקום ב5:30 או משהו חח

papylove

New member
בסופו של דבר תתרגלי

גם אצלי בבית היה מאד קשה לאכול בבקור לפני בית הספר במיוחד הילדה אבל אחרי תקופה שהיא לא אכלה בבוקר (וכמובן גם לא בהפסקת עשר) את הצהריים היא רק טעמה (גם עכשיו) מה שקרה זה כמה דברים בערב התנפלה על האוכל ואז הרגישה עוד יותר גרוע מקודם, במהלך היום הרגישה רע, כאבי ראש סחרחורות, תשישות. את ארוחת הבוקר התחילה לאכול לאט כלומר בהתחלה רק חתיכה קטנה, ביס קטן עד שהגיע לארוחה כמעט מלאה. כמה שנאמר לפני כן אצלנו לרוב הארוחה היא קורנפלקס עם חלב או ביצה קשה בלחם עם עגבניה. אני מציעה לך להתחיל להגיד לעצמך זה טוב לאכול בבוקר כאשר המוח מתרגל כל יום כן לאכול בבוקר כן צריך בסופו של דבר זה גם מקרין לגוף ואז את כן תירצי לאכול בבוקר

אני לא בן אדם של בוקר,אבל אני מניחה

שאני חייבת להתרגל לאכול ארוחת בוקר אבל ממש קשה לי עםזה,ואני בניגוד לביתיך אוכלת צוהרים וערב רגיל אז אני לא אוכלת את כל האורחות של היום בארוחת ערב אחת.

05 מיכל

New member
גם הבת שלי לא אוהבת לאכול בבוקר,

והרופאה אמרה לה שלפחות תאכל משהו קטן, אפילו פרי קטן או עוגייה. דרך אגב, אחת האמהות כאן פשוט נתנה לילד בבוקר משהו אטרקטיבי כמו חטיף או ממתק מסוג "אנרג'י" או משהו כזה. כשקשה מותר גם קצת לוותר על עקרונות... ואם את מצליחה לאכול בצהריים רגיל, אז ממש לא נראה לי הכרחי שתילחמי עם עצמך על לאכול בכוח יותר מזה.

אפילו זה קשה לי,אבל כנראה שאין

ברירה,ואני לא אוהבת את האנרג'י וכל זה חח אני קשה בנושא הזה,תודה על התגובה

papylove

New member
עכשיו הילדה כבר התרגלה

לאכול קצת בצהריים. אבל בהחלט היא לא אהבה את הקטע של הבוקר ובכלל גם הילדה וגם אני (ואני משערת שעוד רבים מה-adhd )לא אנשי בוקר מהצהריים והלאה אנחנו יכולות לעשות פלאים יש בעיה רצינית עם הבוקר כולו אבל מה לעשות והחיים מתנהלים בבוקר ולא בשעות הערב או הלילה. אני אישית בשעות הערב והלילה יכולה להספיק ולעשות פלאים מה שקשה לי מאוד בבוקר

למעלה