ארוחת בוקר בבית

הילית111

New member
ארוחת בוקר בבית

שלום לכולם בוקר טוב
שאלה לגבי ארוחת הבוקר
כמובן אני מודעת לזה שהחשיבות של ארוחת בוקר בעיקר לילדים מאוד גבוהה
אז הם אוכלים בעשרה לעשר בבית הספר
הוא יוצא בשבע וחצי מהבית עם אבא שלו שלוקח לבית הספר
אם אני אכין לו חצי כריך חביתה בבוקר למשל אז בעשר הוא לא יהיה רעב.
מה כדאי לתת לילד לפני היציאה לבית הספר ושזה יחזיק אותו
מה אתן נותנות?
נכון לעכשו הוא אוכל חטיף שוגי חטיף דגנים השאלה אם יש עוד דברים שמצד אחד יתנו כוח מצד שני לא יפגעו בארוחה של עשר.
בנוסף, מה עושים עם ענין התיק הכבד.יש לו טרולי אבל יש מדרגות
לשים על הגב גם כבד
מה ניתן לעשות?
בית הספר לא מרשה להורה להכנס ולהעלות לילד את התיק...תודה
יום נעים

לגבי האוכל בבוקר

שלי גם אוכל חטיף שוגי או פת אורז אחד עם גבינה
לגבי התיק לנו היו מדרגות ולכן לא היה טרולי
הטרולי מובנה?...
אולי המורה אחרי החג תבקש להשאיר חלק מהספרים בכיתה?...
תעלו את הרעיון באסיפת הורים...

הילית111

New member
תודה

לא . הטרולי לא מובנה והסרתי אותו היום . בינתים אמרו להם עד אחרי ראש השנה אותה מערכת כל יום

בהנחה שמדובר בילד נורמלי בגודלו ובלי בעיות פיזיות מיוחדות, אז התיק לא עד כדי כך כבד. הוא כבד, סבבה, מקבלת, אבל הוא לא כבד בצורה בלתי אפשרית עד כדי כך שילד לא יכול ללכת איתו על הגב במשך 3 דקות עד לכיתה. גם במדרגות.
הילדים מרימים אחד את השני כחלק ממשחק. בן השש שלי מרים בלי שום בעיה את אחיו הקטן ששוקל 12 קילו וסוחב אותו ברחבי הבית (לקול מחאותי), גם באחיזה קדמית וגם בשק קמח. אז הוא לא יכול לקחת על הגב תיק אורטופדי במשקל 5-6 ק"ג? יכול. לא יקרה לו כלום. הוא יכול ליילל קצת שכבד לו, וזה בסדר, אבל הוא עדיין יכול לסחוב אותו. באיזשהו מקום נראה לי שמדובר בפינוק.
ואם באמת יש לו בעיה פיזית אז צריך לגשת לבית הספר ולקבל אישור להכנס ולהביא לו את התיק.

לגבי הבוקר, לא הייתי נותנת חטיף שוגי כי זה פשוט ממתק. לא נראה לי מתאים להתחיל את הבוקר עם שוקולד. את יכולה לתת קרקר, פריכית, אולי מקל גבינה צהובה (מאלה שארוזים בנפרד), או כוס חלב? אצלנו שותים כוס חלב (צמחי, אבל זה אותו דבר לצורך העניין) ובכל זאת אוכלים פרוסה (אחת, מקופלת לחצי, שלושה ביסים וזה נגמר). הוא מתעורר רעב וזה לא מפריע לו שלוש שעות אח"כ.

הילית111

New member
תודה

פריכית הוא לא אוהב . אגב זה שוגי בלי שוקולד אבל עדיין זה ממתק כנראה

אצלי הבכור אוכל בבית לפני בית הספר דייסת קוואקר בטעם פירות (מאלו שרק צריך להוסיף להן קצת מים רותחים), לפעמים 2 קרקרים של לחמית חיטה מלאה עם קוטג'.
לעיתים רחוקות יותר, כשנמאס לו גם מזה וגם מזה הוא אוכל בלינצ'עס גבינה (שאני מכינה ומקפיאה) או קצת דגנים כמו סינימיניס. נכון, הם מלאים סוכר, אבל זה נדיר מאוד.

אמאמרבל

New member
ילד שלי לא אוכל הרבה בבוקר

כי ב7 אין לא עדיין תאבון...

הוא אוכל יגורט שתוזים או אקטמיל, ועוגיות פתיבר....ובבית ספר כריך עם טונה או שניצל

אכל ככה גם בגן חובה ולא התלונן על זה שהוא רעב...

אפשר לתת דגנים עם חלב, גבינה לבנה ופרוסת לחם, שוקו עם לחם...תראי מה הוא אוהב וזה קל...

אז שבית הספר ידאג שהתיק לא יהיה כבד!

אני חושבת שאסור שהתיק (כולל משקל התיק והציוד) לא ישקול יותר מ2 קילו (אני יכולה לחפש לך את זה ברשת) תסבירי להם שאת לא מוכנה שהגב של הבן שלך יהרס ואו שיתנו לך להכנס או שלא יתנו שיעורים ושהספרים ישארו בתאים בכיתה.
אצלנו הם גם ניסו היום להגיד להורים לא להכנס (בדרך כלל הם מתחילים עם זה אחרי החגים), אמרתי להם שהתיק מלא בדברים שבקשו להביא לתא ואני לא נותנת לילד לסחוב, כמובן שאף אחד לא ממש הקשיב להם וכל הורה שרצה נכנס, אני באמת לא מצליחה להבין את ההגיון שהם לא מוכנים שנכנס, מה יש להם להסתיר? הילד מקבל עצמאות כשהוא שם 6 שעות, זה לא מה שמונע ממנו עצמאות.

לגבי ארוחת הבוקר כנראה שהתשובה שלי לא תעזור לך כי אצלנו אוכלים לפני בי"ס פתי בר עם קוביית שוקולד (הוא לא אוהב שוקולד למריחה) או עוגת שוקולד ביתית שהכנתי.

want a baby

New member
מצרפת קישור וציטוט

"משקלו של תיק בית הספר

תלמידי כיתות א' ו-ב' יישאו ילקוט במשקל שאינו עולה על 2 ק"ג, תלמידי

כיתות ג'-ו' עד 5 ק"ג ותלמידי כיתות ז'-י"ב עד 7 ק"ג. זה הכלל: משקל

הילקוט המלא לא יעלה על 10% ממשקל גופו של התלמיד.

חוזר מנכ"ל נח/10(א), ז' בסיוון התשנ"ח, 1 ביוני 1998"

want a baby

New member
כנראה שבבית הספר שלנו לא ממש שמעו על זה

כי התיק של הבן שלי (ששוקל כ-22 ק"ג) שוקל לפחות 6-7 ק"ג בימים העמוסים. נראה לי משקלו של התיק 2 ק"ג רק ביום שישי.

אצל הקטנה המצב גם לא מזהיר.

אני כבר ביקשתי רשות מהמורות לפרק את הספרים הכבדים (כמו ספר אנגלית) ולשים את הדפים בתוך קלסר.
לגבי ספרים שלא כותבים בהם וספר מדעים שבו אין שעורי בית - הם משאירים אותם בכיתה אצל הגדול, ובתקווה שיתחילו גם אצל הקטנה.

האמת מוזר שקיימת הוראה ברורה שכזאת לגבי המשקל של התיקים ולאף אחד לא איכפת.

אז זה מגוחך

מפני שמשקל התיק עצמו בתוספת בקבוק מים של חצי ליטר עוברים את ה-2 ק"ג.
זאת גזירה שאי אפשר לעמוד בה.

בכלל לא מגוחך!

זה בשביל להגן על הגב של הילדים שלנו.
תיק אמור לשקול בערך קילו- חצי ליטר מים לא שוקלים קילו, אולי עם קלמר ועם כמה מחברות וכן זה בדיוק הרעיון! שלא יפגיזו בשיעורים, שהכל ישאר בתא ויתנו נגיד לסחוב רק את ספר עברית ונגיד להוסיף חוברת חשבון שהן דקות אבל לא הגיוני לתת שיעורי בית בכמה מקצועות ולגרום לילדים לסחוב גם 2 ספרים בעברית (חוברת+ ספר סיפורים), גם חוברת בחשבון, גם ספר עבה בגאומטריה וגם ספר עבר של מדעים (אלו דוגמאות משנה שעברה) ובנוסף את כל המחברות, פשוט לא יתכן.
או שיתנו את זה בדפי עבודה אם כל כך חשוב להם להפגיז בשיעורים או שיפרסו את זה לשיעורי בית של פעמיים בשבוע לכל מקצוע ככה שכל המקצועות מתחלקים בנטל ושאר השבוע הם מחכים בתא.

ביצה ותרנגולת

התיקים נעשים כבדים יותר ויותר מתוך רצון לעשות אותם אורתופדיים כדי שאפשר יהיה לסחוב בהם יותר. מה שכבד זה בעיקר התיק, האוכל והמים. וגם הקלמר שמפוצץ מסיבה לא ברורה בציוד אמנות כאילו שהם מינימום בבצלאל. את הספרים והמחברות הילד יכול להרים ביד אחת.
אין שום הגיון בזה שמתוך השני קילוגרם המוקצבים לו, הילד יסחוב קילו של תיק, עוד חצי קילו של מים (חצי ליטר = חצי קילו בערך), עוד 200 גרם של קלמר, ועוד 200 גרם של אוכל. זה לא משאיר שום משקל לספרים ולמחברות, שהם מה שצריך לסחוב לבית הספר. ואז ההורים מתלוננים שכבד לילד. כל הספרים שלנו לא שוקלים קילו, שזה מה ששוקל התיק שלו, ריק!
לא טמטום?
כבר עדיף שיחזיקו את הספרים ביד.

want a baby

New member
סתם נקודה למחשבה - אני מוכנה ששני ק"ג יהיו

מטו משקל הציוד שבתוך התיק הנדרש ע"י צוות המורים.
תיק ששוקל 7 ק"ג, תורידי ממנו את כל המסביב שדיברת עליו כבר יש לך 5 ק"ג - אז שיסחבו עוד 2 ק"ג וזה יהיה סביר

פולספגן

New member
את שוכחת מה היה לך שאת היית תלמידה?

התיק שקל שליש ממשקלך אם לא חצי וסחבנו אותו על הגב.
התיק עצמו היה מעור והוא בעצמו שקל 2 ק"ג.

לדעתי, יש גבול כמה אפשר להפוך אותם לילדי שמנת.

לא שוכחת ולא היה לי תיק כבד

גרתי בקיבוץ ולמיטב זכרוני הכל חיכה לנו בכיתה, ממש לא זכור לי שהיינו סוחבים.
גם לא סחבנו שתיה\אוכל.
גם הקלמר לא היה מפוצץ בשטויות- עפרון, מחק ומחדד ולא מיליון דברים מכל צבע וסוג.
גם לא נראה לי שהיה לי תיק עור, יותר לכיוון התיק ג'ינס שחלמתי עליו וחשבתי שהוא נורא קולי אז סבתא קנתה לי.
בכל מקרה לא נראה לי שהתיקי עור מפעם שקלו 2 קילו הרי לא היה בהם את כל הברזלים והמייצבים שיש היום.
ופעם לא היו מיליון ספרים לכל מקצוע ומליון מחברות כמו היום, הכל היה יותר פשוט וצנוע, היום בתי ספר עובדים עם חברות הוצאה לאור שמשכנעות אותם לקנות מלאי מגוחך של החוברות\ספרים שלהם.

פולספגן

New member
את כנראה לא זוכרת את הספר אלפוני שהוא בעצמו

שקל לפחות 2 ק"ג.
ייתכן מאוד שבקיבוץ אצלכם זה היה אחרת, אך לא בקיבוצים, היינו סוחבים הכל ולא היו לנו לוקרים בכיתות, אלא כל יום סחבנו את כל מה שצריך לאותו יום.

בדיוק לזה התכוונתי!

התיק האורטופדי הכי קל שיש זה האולטרלייט של קל גב והוא לבד בלי ציוד שוקל קילו (900 ומשהו אבל לא נתקטנן) תוסיפו אוכל ומים וקלמר וכבר כמעט הגענו ל-2 קילו...
אז אני מוכנה לספוג עוד חצי קילו- קילו אבל לא יותר.

למעלה