ארוחות סוף שבוע

hogo26

New member
ארוחות סוף שבוע

תכננתם כבר מה הולכים להכין ליום שישבת, סוף שבוע מתקרב,

silvey

New member
הוגו,הדברים הכי טעימים מתבשלים

ברגע האחרון, סוף סוף הפסקתי לחשוב רק על אוכל כל הזמן אז רק בשישי בבוקר אחליט מה להכין...

נירהמ1

New member
אני קודם הולכת לשוק../images/Emo140.gif

מסתכלת על ירקות ופירות יפים (לפי העונה) וכמובן על מחירים, ורק אז מחליטה מה אבשל בסוף שבוע. חוץ מזה, אני לא מבשלת במיוחד מיום חמישי, אני מבשלת ממש לפני הארוחה, זאת אומרת עם צריך לאכול בערב שבת אני מתחילה להכין את הארוחה ממש לפני הארוחה, וכך גם בשבת ובכל פעם שאני מבשלת. מאכלים אחרים שאני מתכוונת להכין לסופשבוע (שלא תלויים בקניות בשוק) הם: "תומאט ריינדו" - מאכל יהודי-ספרדי אותנטי, שזה עגבניות ממולאות בשר, מוגשות על מצע אורז לבן, לערב שבת - אני רוצה גם לנסות להכין את המתכון הזה גם בוורסיה צמחונית, דהיינו ממולאות במשהו צמחוני (אספר לכם איך יצא). כמו כן יהיו לנו בשבת: בבוקר: שקשוקה עם פוקאצ'ה לניגוב (המצאה ישראלית לנגב שקשוקה עם לחם איטלקי
) ניוקי תפוחי אדמה (של עין-גדי) - אחת התוספות לארוחת צהריים קיש פטריות (צריך לסיים את הפטריות שיש לי במקרר), גם כן לארוחת צהריים סלטים מבושלים כמו: גזר, וסלט פלפלים וכל מיני סלטים מירקות טריים כמו כן, אני אופה לחם, עוגת גבינה (צריך לסיים את מלאי הגבינות שיש במקרר) ועוגיות. סופשבוע נעים לכולם,

עןד מעט אצא לקניות ואז אחליט

מה אבשל מחר. בעיקרון אני אוהבת לאפות פשטידות ועוגות יותר מאשר לבשל. מה שבטוח שאכין כרובית בתנור כי קניתי לבפני שבוע ועוד לא בישלתי.

פאריי

New member
טוב אז ככה

אצלי יום חמישי בבוקר עכשיו, והילדים אצלי יצאו לחופש גדול. אתמול הייתי בקניות והתפריט למחר דגים חריפים אפונה עם קציצות עוף בתנור הכרובית הנפלאה של נירמה בא לי שוב פעם וכמובן לא מוותרים על אורז אצלי סלט מטבוחה, חצילים מטוגנים, חצילים בתחינה, סלט חסה אבל זה על המקום. סלק, וסלט מיונז. זהו חברים זה התפריט לשבת הזו מי שבא לו לבוא מוזמן!!

hogo26

New member
אז ככה

אני בדרך כלל חייב לתכנן מראש, למרות ארוחות של הרגע באמת טעימות, יום שבת אתארח אצל ההורים שלי, אז נפטרתי מהבעיה הזאת, ואני מת על הבישולים של אמא שלי, יום שישי אכין דג טונה מטוגן, אורז כי אי אפשר בלי, סלטים-חסה+אולי כרובית מטוגנת+סלט חצילים איטלקי, זה ברוטב חמוץ מתוק עם המון ירקות חתוכים דק, זהו אנחנו רק שניים זה מספיק בהחלט

נירהמ1

New member
הוגו - אפשר לקבל מתכון לסלט חצילים

איטלקי בבקשה? תודה מראש,

hogo26

New member
סלט חצילים

מטגן או אופה פרוסות חצילים, מסדר אחד ליד השני עומדים, או שוכבים איך שבא לכם, לוקח 3 צבעים של גמבות+בצל סגול חותך אותם לקוביות קטנות , מכין בקערה טיפה חומץ+מיץ לימון+שמן זית מכניס את הירקות לבלילה,ןמפזר על החצילים

למעלה