ארוחות משפחתיות

סמנטה3

New member
ארוחות משפחתיות

אם יש מישהו אחד ששמור כשרות...מה הייתם עושים? כל השאר לא ואתם אוהבים לערבב ולהגיש דברים לא כשרים. האם עושים הכל בשרי? או מגישים ארוחה בשרית וגם חלבית ומי ששמטר כבר יאכל מה שמתרים?

מריוס זכריה

Member
מנהל
הייתי מברר איתו מה הסטנדרט שלו

לא כל הכשרויות דומות זו לזו.
יש כאלו שיאכלו המון דברים, בד"כ את החלק הלא בשרי, נניח ירקות ופירות. ואז אפשר לתכנן יחד איתם מה ניתן להגיש ומה לא.
ויש כאלו שהכשרות שלהם היא כזו שפשוט לא יוכלו לאכול שום דבר בבית חילוני, אפילו לא לשתו כוס מים. אנשים כאלה בד"כ לא יבואו לארוחה של חילונים.
&nbsp
בקיצור, קודם לברר מה הציפיות, ואחר כך לשבור את הראש מה עושים ואיך.

סמנטה3

New member
ציפיות

הם לא מערבבים בשר וחלב...עניין הוא שאני כן ומאמינב שזה הכי טעים. מדובר בבן אדם אחד מכל האורחים...זה די מציק כי הדברים הכי טעימים הם מעורבים או חלביים

מריוס זכריה

Member
מנהל
אז למה לא אמרת ישר שאת רוצה אישור?

לכל מאן דבעי,
&nbsp
הריני להכריז בזאת, על סמך הרשות שניתנה בידי, כי סמנטה3 רשאית לבשל מה שטעים בעיניה, כולל בשר וחלב, ושהדוס יסתדר עם עצמו.
&nbsp
על החתום,
מריוס זכריה
מנהל פורום זוגיות במשבר

מי זה אותו אורח, מה תדירות הביקורים שלו ומה עמדתו?

אצלנו מדובר באבא של בעלי, לא רק שהוא עצמו לא אוכל חלב עם בשר, הוא גם לא מוכן לאכול ליד שולחן שמוגשים בו מאכלים מעורבים ולא קינוחים חלביים (ואם מישהו רוצה נס קפה, אז הוא צריך להחריש לעצמו במרפסת...). אז לארוחות שהוא מוזמן אני מבשלת כשר.
גיסתי היא צמחונית אבל לא איכפת לה שאחרים סביבה אוכלים בשר, אז לארוחות שהיא מוזמנת אני מכינה גם וגם.

שילה112

New member
הייתי מכינה ארוחה חלבית מדהימה,בכלים

חד פעמיים.(אגה-מתאים גם למזג האויר כעת.....)
כמי שמארחת המון-יש היום כלים מדהימים ויש רשת שמתמחה בהם.(פרטים-בפרטי)

אם יש אורח ששומר כשרות, אז מכבדים את האמונה שלו

ובכלל,
אין לי מושג למה הוא מוזמן ומדוע הוא מגיע לארוחה לבית שידוע שלא שומר כשרות, אבל אני היתי מרים טלפון ושואל אותו מספר שאלות מכוונות..
ראשית מברר האם הוא מוכן לאכול מכלים שלא הוכשרו כהלכה...
האם בכלל מפריע לו לאכול בבית שלא שומר על כשרות
האם ניתן להכין לו או לרכוש במיוחד עבורה ארוחה כשרה שתוגש על כלים חד פעמיים
והכי חשוב,
בכל מקרה לא הייתי מגיש באותו ארוע אוכל שיש בו בשר וחלב מעורבבים...
מה? נגמרו המתכונים בעולם? חייבים לעשות דווקא?

סטנגה Joe

New member
כמה אפשרויות

אפשר להתחשב ולבשל ארוחה כשרה
אפשר לארגן כמה מנות שהן עצמן כשרות
אפשר להביא לצדיק/ה מנה כשרה מבחוץ

למעלה