ארוחות מוצקים

הייבי

New member
ארוחות מוצקים

למי שסיים טעימות - מה גודל המנה שהקטנים אוכלים אצלכם בארוחה? אצלי בן 7 חודשים אוכל מנת פרי קטנה של כף גדושה אחת בקושי ומנת מרק של 2 כפות גדושות. הפרי מחזיק משביע בערך לשעה וחצי והמרק לכשעתיים-שעתיים וחצי. אני מתלבטת אם זה מספיק או שצריך להמשיך לנסות להגדיל את במנות או להפוך אותן משביעות יותר עם קוואקר/לחם

זלופית

New member
מצד אחד, זה לא נשמע לי מספיק

אני זוכרת שהגדול שלי בגיל 7-7.5 חודשים היה אוכל בשמחה מנה בגודל של כוס זכוכית של קפה שחור - בערך 200 מ"ל לדעתי.
מצד שני הקטנה שלי סרבה למוצקים בכל צבע, טעם, מרקם וצורת הגשה עד גיל 10 חודשים בערך. היום, שנה אחרי, יציבה על אחוזון 70, אין מצב שאוכלים לידה משהו ולא נותנים לה גם - צעקות עד השמיים... ככה שאני מניחה שלכל ילד יש את הקצב שלו

אם הוא לא רוצה יותר מזה, אז זה מה שטוב לו כרגע. יחד עם זאת, להוסיף קוואקר זה תמיד רעיון טוב, לדעתי.
את יכולה גם לנסות להמשיך את הארוחה אחרי שעה וחצי/שעתיים - כלומר כשנהיה שוב רעב לתת לו את מה שנשאר מהפירות או המרק. אמנם הפירות יהיו קצת פחות טריים, אבל עדיין טעימים וטובים, לא?

הייבי

New member
תודה רבה

עשיתי לו דייסת קוואקר על מים וערבבתי פנימה כף של פרי מרוסק ונרשמה הצלחה. אמנם לא אכל 200 מ"ל אבל בהחלט הגדיל את הכמות בארוחת הפירות אז אני שמחה. וכשחושבים על זה גם הגדול שלי לא היה אף פעם אכלן גדול (גם לא היום בגיל 4) אז אולי זה גנטי....

הבנתי שמנה זה אמור להיות כוס שתייה חד פעמית

הייתי מנסה להגדיל את המנה כל פעם קצת.
אם לא מעוניין ביותר מזה- אולי באמת להוסיף קוואקר.

למעלה