ארוחות לילדים

kerenratner

New member
ארוחות לילדים

הי
אני צמחונית כבר כחצי שנה, ולאט לאט מנסה לעבור לטיבעונות מלאה.
המשפחה שלי לעומת זאת, נשארה כמו שהיתה.
הילדים שלי, בני 5 ו 2 רגילים שיש שניצלים במקפיא, שלארוחת ערב יש ביצה וקוטג, שבשבת מכינים להם בלינצס בבוקר.. וכו.

אני לא רוצה למנוע מהם מזונות שהם אוהבים, ואני בטח לא מתכוונת ללכת נגד שאר המשפחה שלי שחושבת בגדול שטבעונות זה טירוף.
אבל כן הייתי רוצה שיהיה לי ארסנל של ארוחות טבעוניות שמתאימות לילדים. שיהיה גם בריא ומזין, ומכיל את כל מה שהם צריכים, וגם טעים להם.
לפחות הם יתרגלו לטעמים אחרים, התזונה שלהם תהיה נכונה יותר לדעתי, ובסופו של דבר הם יוכלו לעשות את הבחירה שלהם כשיגיע הזמן.

אשמח לדבל רעיונות לארוחות ילדים טבעוניות ובכלל לשמוע חוויות של הורים אחרים...

תודה

הי, וכל הכבוד על השינויים והדרך. מה הילדים

רגילים לאכול היום לארוחת הבוקר?
הכי טוב להכניס השינויים דרך אבולוציה ולא רבולוציה
בקטנה
למצוא תחליפים דומים וטעימים
וככה השינוי מזדחל לו פנימה

ladybug6

New member
היי, מזל טוב על ההחלטה

אמנם אין לי ילדים אבל בכל זאת אשמח לתת לך כמה רעיונות.
קודם כל כמו שכתבה נעלמה-לי-הסיסמה, רצוי לחקות מאכלים שהם רגילים אליהם ולא לנסות להציע משהו שונה לחלוטין. או לשלב דברים חדשים ביחד עם הישנים.
למשל בלינצ'ס אין בעיה להכין טבעוני. כוס קמח, כוס חלב סויה, עוד בערך רבע כוס מים לדילול, 2 כפות שמן וטיפונת מלח. אפשר להוסיף סוכר ותמצית וניל אם זה מיועד להיות מתוק.
אם את רוצה שזה יהיה פנקייק אז לא צריך את המים, ותוסיפי לזה שקית של אבקת אפייה + כפית סודה לשתייה. יוצא מושלם. אמא שלי לפעמים מכינה את זה קצת מלוח ואז חותכת לרצועות ומגישה לאחיינים שלי עם סלט ירקות, זה כאילו כמו תחליף לחביתה.. :)
לחם מטוגן אפשר להכין מבלילה של חלב סויה וקמח וסירופ מייפל/סילאן, או לחילופין אם רוצים מלוח אז קמח חומוס ומלח ומים.
לארוחת בוקר אפשר גם לאכול קורנפלקס עם חלב סויה ופירות, או ירקות חתוכים ויוגורט סויה ביתי (צריך להכין לבד, אבל זה לא מסובך במיוחד).

במקום ביצה אפשר לנסות "מקושקשת" מטופו, מפוררים אותו ושמים בתבלינים כמו מלח ופלפל, קצת כורכום לצבע, ומטגנים במחבת ביחד עם בצל או ירקות או סתם ככה. אפשר להוסיף לזה עגבניות ואז זה נהיה מעין שקשוקה.
אפשר גם לנסות להציע להם חביתה מקמח חומוס אבל הטעם די שונה מביצה.

תחליף לשניצלים יכול להיות שניצל-טופו, טובלים אותו בבלילה של קמח ומים במרקם כמו של ביצה עם איזה תבלינים שרוצים, ואז בפירורי לחם, ומטגנים/אופים. אפשר גם לנסות למתוח את הגבולות ולטגן ירקות מצופים פירורי לחם - למשל פרוסות עגולות של קישוא, בטטה, פרחי כרובית/ברוקולי. בדר"כ ילדים אוהבים את זה.

למריחה בכריך אפשר לשים שילוב של טחינה גולמית + סילאן, זה שילוב מדהים ומתקתק וכיפי לא רק לילדים. וגם חומוס, טחינה, גבינת סויה (קנויה או ביתית), גבינת שקדים/קשיו, חמאת בוטנים, שוקולד השחר עם הפקק הצהוב, ממרח אבוקדו.

אפשר גם לנסות להכין להם לביבות ירק, עדיף לטחון את העיסה כדי שהתוצאה תצא אחידה ולא גושית (את זה ילדים פחות אוהבים...).

ויש גם את הדברים הרגילים שילדים אוהבים כמו פסטות ומאפים למניהם, מרק ירקות, פירה (אפשר להכין פירה גם מירקות נוספים חוץ מתפו"א).

וכמובן להציע המון המון ירקות ופירות, בכל הצורות והצבעים, בכל מני דרכים, לאכול ביחד איתם, להוות דוגמה, להציע שוב ושוב אבל לא לדחוף בכח.
מקווה שעזרתי קצת

למעלה