ארוחות "חטופות"

• פותח הנושא EIA
  • פורסם בתאריך

EIA

New member
ארוחות "חטופות"

ערב טוב! בני בן 10 ימים ,הניזון מחלב אם בלבד,אוכל בפרקי זמן קצרים: הוא מראה סימני רעב,אני נותנת לו שד,הוא אוכל בין 2-10 דק' ונרדם מיד. אפילו בקושי בולע,כל החלב נשפך לו מהפה. עד לפני 3 לילות הוא ישן רצוף 3,4 שעות,היה מתעורר אוכל בחלקיקים כמו שתיארתי ונרדם שוב ל 3-4 שעות. עכשיו הוא לא ישן יותר משעה וחצי שעתיים,וכל הזמן מראה סימני רעב. יש לי הרבה חלב,אני מרגישה וגם רואה,והוא תופס היטב את הפטמה (כשהוא מתחיל לאכול,עד שנרדם). ההתנהגות זהה ביום ובלילה.. האם זה הוא דפוס התנהגות נורמלי? ומה ניתן לעשות על מנת להסדיר את האכילה? יש לציין שהיציאות והחום תקינים,הוא נראה בריא (סובל מעט מצהבת ילוד),בשעות שהוא ער הוא מגלה סקרנות רבה לסביבתו. תודה רבה מראש על התשובה. אלה.

1טלטלים

New member
ארוחות "חטופות"

אלה היי, ייתכן מאוד וזה דפוס יניקה שלו,שכאר גם זה משתנה מדי פעם,בגיל זה שום דבר אינו קבוע.מצויין שאת עוקבת לאחר סימני רעב שלו ומציעה לו לינוק ככל שיחפוץ,ללא הגבלה. ייתכן והוא פשוט נמצא בקפיצת גדילה . איך המשקל שלו:לידה,יציאה ועכשיו,(האם הוא חזר כבר למשקל לידתו?) איך היציאות (בגיל זה בערך 6 טיטולים כבדים עם פיפי מתוכם 2-3 עם קאקי). אמא של טל

EIA

New member
ארוחות "חטופות"

היי אמא של טל, חיפשתי את המושג "קפיצת גדילה" ולא מצאתי הסבר מפורט מספיק, אולי תוכלי להסביר לי? בקשר לטיטולים יש גם יש שש ואפילו יותר מזה. לגבי משקל; לידה: 3.265 יציאה: 3.014 נוכחי, נכון לתאריך 14.04: 3.200 תודה אמא של עילאי

אמאגלית

New member
ארוחות תחופות

שלום לאמא של עילאי, ודבר ראשון מזל-טוב. תראי - הוא עלה 200 גרם בשבוע שזה יפה, כך שכנראה הוא מקבל את כמות המזון לה הוא זקוק. תמשיכי להקפיד לראות חיתולים רטובים+ קקי ולשקול אותו וזה המדד שלך. אתם רק בתחילת הדרך לכן זה עוד ייקח זמן עד שההנקה תסתדר ויפתחו מרווחים בין ההנקות. בינתיים הניקי אותו לפי דרישה מתי שהוא רוצה. אם הוא נרדם לך אז הרימי אותו לגרפס, החליפי לו חיתול (אז הוא גם עשוי להתעורר) ואז הציעי לו את השד השני. זה חשוב בכדי ליצור גירוי בשד ולעודד את הספקת החלב. עכשיו יש גם ימי חמסין מדיי פעם, וחשוב להציע לו לינוק הרבה. לגבי שאלתך על קפיצת גדילה - אלו תקופות בהן התינוק יונק המון, כמעט כל הזמן, זה יכול להמשך יום, יומיים שלושה רצופים, וזו בעצם דרכו של התינוק להגדיל את כמות החלב שלך כי ככל שהוא גדל הוא זקוק ליותר חלב, וכמות החלב נוצרת עפ"י דרישה, וכך כשהוא יונק יותר זה מאותת לגוף שיש לייצר יותר חלב. קפיצת גדילה באמת מתרחשת בגיל 10 ימים, והקפיצה הבאה צפויה סביב גיל 3 שבועות. אנחנו כאן אם יש לך שאלות נוספות

1טלטלים

New member
,תגובה

היי, מצטערת מאוד על תשובה המאוחרת... תראי באופן כללי תינוק אמור לחזור למשקל לידתו בין 10 ימים עד שבועיים. הקפידי לשקול אותו לעתים קרובות יותר בחודש ראשון זה יתן לך אינדיקציה טובה ביותר שהכל בסדר והוא מקבל את מה שצריך,כמובן,התפתחות תקינה,ספירת טיטולים ותינוק שמח וטוב לב ,גם סימנים מספיק טובים לדעת שהכל מתנהל כשורה. לגבי קפיצות גדילה,אין לי מה להוסיף על מה שאמאגלית ענתה לך. תמשיכי להניק כרגיל לפי דרישה שלו ותהני ממנו הרבה,חג פסח שמח! וכמובן,את מוזמנת לעדכן בפורום , אמא של טל

EIA

New member
המשך..

ערב טוב! מה הכוונה "לשקול לעיתים תקופות"? האם שקילה על פי הנחיות של "טיפת חלב" מספיקה על מנת לבצע מעקב גדילה? תודה מראש. אלה-אמא של עילאי.

1טלטלים

New member
נגיד כל סוף שבוע

בימי חמישי...( פעם בשבוע ).כן,לרוב זה מספיק.(לפי דעתי). אך אנחנו מדברות על מקרה ספציפי שלך ושוב אני מציינת שתינוק יונק אמור לחזור למשקל לידתו בין 10 ימים עד שבועיים ושוב,עליה מספקת במשקל אינדיקציה מספיק טובה לכך שתינוק מקבל את מה שהוא זקוק לו והנקה מתבססת לה יפה. תעדכני בפורום על מנת שנוכל לעקוב , תהני הרבה מעילאי אמא של טל

למעלה