ארוחות בגן-

טלגל

New member
ארוחות בגן-../images/Emo21.gif

אצלנו בגן (גן פרטי) אוכלים גם ארוחות בוקר וצהריים, יש לנו טקס קבוע של ישיבה מסביב לשולחנות האוכל, ברכה לאוכל ואז אכילה. הבעיה שלי זה לחכות לשקט עד הברכה, אני תמיד מחכה שירגעו אני מסבירה שאנו מברכים בשקט(לא ברכה דתית), ואח"כ אפשר לשוחח בנועם. אך תמיד לוקח זמן עד הרגיעה ושיהיה נעים ליד השולחנות, יש לכן רעיונות איך להגיע לאכילה נעימה ובלי רעש געש....?
 

הללויה11

New member
אצלנו בגן השולחן הראשון שיושב בשקט

מברך את כל ילדי הגן וכולם רוצים להיות הראשונים מידי פעם אני מאפשרת לכולם לברך או לילד יום הולדת...
 

הילה99

New member
תרגילי חשיבה לפני ברכת הבתאבון

הגן שלנו הוא גן קיבוצי, ויש לנו גם ארוחות וגם לנו יש ברכה (לא דתית) לפני תחילת הארוחה. בד"כ אני מחכה מספר שניות לשקט אבל אם יש רעש געש כפי שתיארת אני עושה עם הילדים מספר תרגלי חשיבה שאני משתמשת אתם מדי פעם לפני או בתום פעילות להרגעת הילדים. אני אומרת לילדים, (היום כבר לא הם רק מביטים בי)כולם מביטים אלי ועושים כמוני בשקט בבקשה. אני לא מדברת פשוט עושה והם אחרי. 1. עם יד אחת לצייר עיגול גדול, בתנועה, באוויר לפני הפנים. מציירים שניים שלושה עיגולים בערך ולצד שני, ו/או עם היד השנייה. 2. לצייר שני עיגולים בשתי הידיים כל יד מציירת עיגול ולצד שני, שוב מספר פעמים, כך שהידים לא יתעייפו. תחושי את הילדים לפעמים צריך 4-5 פעמים מכל תרגיל ולפעמים מספיק 2-3 3.בשתי הידיים לצייר 8 שוכב, שמיניות. שוב מספר פעמים. לאחר תרגילים אלה הילדים רגועים ואפשר להמשיך הלאה בפעילות, או לברך לארוחה וכד'. הילדים שלנו מאד אוהבים את התרגילים זה אוסף אותם ומרגיע אותם. בהצלחה! :)
 

יעלים

New member
זה מאוד תלוי בגיל הילדים

האם הילדים בגן מספיק בוגרים כדי להבין שליד השולחן צריך לשבת בשקט? אצלי בגן הילדים בני 2.5 ורק עכשיו אני מצליחה להגיע לשקט. את האמת אני מבקשת שקט ולשלב ידיים ורק שהילד יושב כמו גדול ליד השולחן הוא מקבל את הארוחה שלו, בדרך כלל מיד שאני משבחת את הילד הראשון כולם משלבים ידיים בשקט ומיד אוכלים ביחד. אצלי בגן יש שיר שפני הארוחה, אני אשמח לקבל את הברכה
 

רחלי בן

New member
ספירה לאחור

לפני כל מפגש, או פעילות שחשוב שתתחיל בשקט, אני סופרת את הספירה לאחור,(מ-10 ועד-0). הספירה לאחור עוזרת לילדים לאמוד את הזמן שנותר להם להתארגנות, להתארגן ולהיות מוכנים. אני סופרת לאט ותמיד כשאני אומרת - 0 יש שקט מוחלט ואפשר להתחיל את הפעילות. שווה לנסות. רחלי
 

רותיr

New member
אולי תנסי לשיר

והילדים ישירו יחד איתך, אצלינו זה תמיד עובד.
 

רותיr

New member
יש לנו גם משפט קסמים

אחד... שתיים..... שלוש... ארבע ואז בלחש.. בגן שלנו שקט ושלווה. ואכן מסתרר שקט מוחלט.
 

biel

New member
ארוחה נעימה

אחרי שהילדים התישבו, קילפו את הכריכים מהנילונים והמפיות, אנחנו שרים כמה שירי אצבעות - בשקט ואז מברכים ב"בתאבון" אשמח לקבל דקלום לתחילת האוכל
 

דובדבן 1

New member
התעמלות לפני האוכל

אני מזמינה את כולם להרים ידיים למעלה- (זהו סמל בולט לאחרים). אחרי זה מורידים לחלקי גוף שונים בהתאם למצב הרוח. לפעמים אני משתמשת : למעלה- כתפיים. למעלה- אזניים. למעלה-עפעפיים. למעלה ולעורף-אני מזמינה אותם ללטף או לעשות מסז' בחלקי הגוף. תלטפו לעצמכם את הלחיים, ולהרגע. לטפו את הבטן ותבדקו אם היא רעבה. תנו עצמכם חיבוק גדול כמו מאמא. ואז השולחן שפעל יפה אומר בתאבון. היו תקופות שנתתי זר פרחים לשולחן שיושב יפה. בהצלחה.
 
למעלה