ארוחה לפני השינה.

operationss

New member
ארוחה לפני השינה.

כמה זמן לפני השינה מומלץ לאכול את ארוחת החלבונים האחרונה? שמעתי כל מיני דעות - חצי שעה לפני השינה, שעתיים לפני וכדומה - אז מה אתם ממליצים ומדוע? תודה.

ליפני השינה.

מבחינת הצום שהגוף מצוי בו בזמן השינה (8-6 שעות),רצוי לאכול כמה שיותר קרוב לשינה. ברגע שנכנס מזון לקיבה רמת ה PH (החומציות) משתנה והסביבה החומצית נהיית יותר חזקה. כאשר הגוף ישן הוא נמצא במצב אופקי אשר גורם לפתח הקיבה העליון(שער הקיבה), לבוא במגע עם מיצי הקיבה הפעילים ,וזה יכול לגרום לתחושת צרבת,צרבות,וכיבים. לכן אומרים שלא מומלץ לישון ישר אחרי הארוחה. ורצוי להמתין כ שעה עד שרמת ה PH תהיה יותר מאוזנת. אבל לא לדאוג יש פתרון גם לזה. על ידי הגבהת החלק הקדימי של המיטה (איפה שהראש) , ב10-5 סמ´ משנים את זווית הגוף ופתח הקיבה שוב חופשי ממגע המיצים.

אתה טועה ומטעה!

בלילה ממולץ לא לאכול כלל!. ממולץ לאכול ארוחה קלה , בשעות הערב המוקדמות ( 18:00-20:00 ) ובלילה אם חשים רעב גדול לאכול לכול היותר פרי!. ההמלצה לא לאכול בלילה כלל לא נובעת מהסיבות שציינת ולכן גם הפיתרון שהעלת לא רלוונטי. הסיבה שהאכילה בלילה אינה בריאה קשורה בעיכול איטי , מערכת העיכול ומיצי הקיבה כמעט שלא מופרשים בלילה ולכן העיכול בלילה מאוד איטי , מה שגורם לאוכל שהתקע זמן רב בקיבה ובמעי להרקב ולעשות צרות.. יום טוב יעל

../images/Emo45.gif אסור לאכול בלילה

אני אחרי השעה 00 20 סותם את הפה ומקסימום שותה כוס מים .

ronen222

New member
זה נורא תלוי מה המטרה

אך אם המטרה גדילה ו\או שמירה על מסה לאכול בלילה ארוחה על בסיס חלבונים ופחממות הכי מורכבות שאפשר זה יהיה נכון לאכול בסמוך לשינה אך אם המטרה לאבד משקל ושומן בגוף כדאי להמנע מאכילה בלילה לפחות שעתיים קודם השינה

sowhatt

New member
נו מה אתם בסדר!?

הכי מאוחר לאכול זה ב20:00-22:00 ?! ואם אני הולך לישון ב2 או 3 בלילה? אז אני אמור למות מרעב!? שטויות. בין השעות האלה לבין שאני הולך לישון אני אוכל עוד איזה ארוחה וחצי לפחות, אין ברירה, חייבים לאכול. ואם אני לא אוכל אני הוך לישון ממש רע והבטן כואבת. וזו גם המטרה שלי לגדול ולהגדיל מסת שרירי אחי. תודה עמר [ורונן].

רונן, ממך לא ציפיתי לתשובה

כזו נאיבית. האוכל שאנחנו אוכלים לא יודע לשם איזו מטרה הוא נאכל. הוא פשוט נאכל והתהליך שהוא עובר בקיבה הוא אותו תהליך. חלבונים מעמיסים על הקיבה, בייחוד בשעת לילה שבה מרבית המערכות בגוף נמצאות ברגיעה. תעשה ניסיון, הלילה לך לישון 10 דק´ אחרי שירדת על סטייק, צ´יפס וקערת חומוס, נראה איך תקום בבוקר.. צרבות, כאבי בטן, נפיחויות, גזים, הגוף בסופו של דבר אכן יקח את החלבונים והפחממות וישתמש בהם לצרכיו, אבל זה תהליך שקורה באופן סדיר גם ככה. אין קשר לשעת השינה.

ronen222

New member
התפריט שלי במשך השבוע

פחות או יותר קבוע אני אוכל לפחות 4 ארוחות ביום שכולל בכל יום ארוחת לילה שכוללת 35-40 ג´ חלבון ו 40 ג´ פחממות (משתדל בלי שומן) ויוצא לי פעם פעמיים בשבוע לצאת מאד בלילה לסטקיה דשנה ועוד איך לרדת על סטיק ופעם בחודש או חודשיים מגניב ביחד עם זה כבד אווז(שזו חריגה כשלעצמה ומאד כועס על עצמי) וטפו טפו טפו... בלי עין הרע אני מאד מרוצה מהמראה הכללי שלי (זה לא אומר שאני לא שואף ל0% שומן) אבל צרבות , כאבי בטן, נפיחויות, גזים,על מה את מדברת

אני מדברת על תהליך ידוע ומוכר

של עיכול בשעות הלילה ועל מה שארוחה כבדה מאוחרת יכולה לעשות. אם לך אף פעם זה לא קורה, תגיד תודה, אין לי מושג על מה, אבל אם ככה, התברכת במערכת עיכול שלמרבית האוכלוסיה אין. יש אכסיומות בתחום התזונה, אחת מהן היא שארוחה כבדה 2-3 שעות לפני השינה מאוד לא מומלצת (חובבי הדיאטות לקחו אותה והשליכו אותה לתאוריה של ירידה במשקל, אבל זה נכון לגביי כולם, ולא ממניעי הרזיה, אלא ממניעי מתן מנוחה לקיבה) אתה מסתדר אחרת? סבבה, אז רק תסייג שאצלך זה עובד באופן שונה, כי מה לעשות.. הקיבה של איקס לא דומה לזו שלך.

qweasd1

New member
קיצוניות מכל סוג לא מועילה כאן..../images/Emo12.gif

לישון 10 דקות אחרי ארוחה כבדה = רעיון רע. לישון 5 שעות אחרי הארוחה האחרונה, כשמטרתך לגדול = רעיון רע. אז מה כן? משהו כאמצע. ארוחה קלה 2-3 לפני השינה. האוכל יהיה מעוכל עד שתירדם; הפחמימות והחלבונים יבטיחו שינה עריבה ומזון לשרירים. מה זה קלה? זה אינדבידואלי מכדי לתת תשובה גורפת. תנסה ותראה מה עובד בשבילך, כשהמטרה היא שלא תרגיש "כבד" לפני השינה, אבל גם לא ריק. יהיו גם הבדלים אם התאמנת האותו יום או לא.

שלום רב ליעל ../images/Emo9.gif

לפני שאת יוצאת בהצהרות!!! ברצוני לומר לך שאני מבין ומכיר את התחום שממנו את מגיעה. אבל לרפואה משלימה יש עיקרון ובסיס שונה שאינו מכוון לתת פתרון תמידי ונכון לרוב הבעיות שמוצגות פה. ועל זה אפשר תמיד לדון. יש הרבה דברים שהם נכונים ועוזרים מרפואה משלימה בתחום הספורט. אבל יש שלפעמים הגישה מגיעה מקונספציה אחרת ולא מתלבשת נכון. בכל מקרה מה שנראה לי שכל אחד מאתנו הבין את השאלה מנקודת המבט שלו הוא

ידידי היקר

תגובתי לא באה בעיקבות ידיעותי ברפואה משלימה!! את המידע הזה יתן לך כל תזונאי מתחיל או כל אדם המכיר מעט את הפיזיולוגיה של גוף האדם. לא הסברתי על אנרגיות ועל שעות פעילות האיברים עפ"י הראיה הסינית , הסברתי במלל פשוט שהגוף כמעט לא מתפקד בלילה , הן מבחינה הורמונלית והן מבחינת מיצי קיבה , זאת הסיבה שלא ממולץ לאכול , לא בשביל לשבוע , לא בשביל להגדיל מסות ממולץ לאכול בלילה . פשוט לא!! בשביל להגדיל מסה הגוף צריך לפרק את החלבון - וזה לא קורהבאכילה בשעות הלילה!!. ואדם שהולך לישון ב 02:00-03:00 פשוט צריך לאכול ארוחה יותר גדולה המורכבת מפחממות מלאות בשעות הערב (20:00) ואם רעבים אפשר לאכול משהו קל מאוד או לשתות מים עם לימון - שגורם לתחושת שובע.

tommythecat

New member
שאלה...

היי יעל, בהודעתך את כותבת ש..."הגוף כמעט לא מתפקד בלילה, הן מבחינה הורמונלית והן מבחינת מיצי קיבה". מדוע את אומרת שהגוף אינו מתפקד מבחינה הורמונלית? האם זה יהיה שגוי לומר שהורמון גדילה מופרש בעיקר בלילה? ושבכלל הורמונים אנאבוליים מופרשים במיוחד בזמן השינה? יוסי

אלי ו.

New member
האם את יכולה להפנות למחקרים בנושא

הנושא של אכילה בלילה הוא נושא שמאוד מענין אותי. מצד אחד שמעתי את הדעה שהבאת מספר פעמים, גם מהסיבות שאת הבאת וגם מסיבות של השמנה. מצד שני, ככל שחיפשתי מחקרים על הנושא, לא גיליתי שום מחקר, לכאן או לכאן. דרך אגב, ההמלצה לצום משעה 20:00 עד 3:00 (7 שעות!) נראית לי קצת מוגזמת לפי כל קריטריון.

sowhatt

New member
ההמלצה לא הגיונית.

גם אם תאכל ב22:00 ארוחה אחרונה, ועכשיו במיוחד בחופש הגדול ללכת לישון ב2-3 זה רגיל אם לא יותר מאוחר. לגווע ברעב אפשר במצב הזה אני לא צוחק. אם אני לא אוכל 4 שעות הבטן שלי כבר "מקרקרת", ואם אני הולך לישון במצב הזה אני קם כשהבטן שלי כואבת ומרגיש שהיא ריקה חבל על הזמן.

עם מה שאת אומרת../images/Emo22.gif

זה נכון, אז כל מה שלמדתי בוינגייט ומה שרמי למד שם ועוד כמה אנשים בארץ.זה לא נכון? לא נראה לי למשל שיאיר להב בכבודו וד"ר דרור שגיא ועוד כמה מרצים יעמדו מול קבוצות של אנשים ששילמו ממיטב כספם כדי לרכוש ידע. וילמדו אותם דברים שהם לא נכונים. אז מה שלי נראה שקורה פה שיש לנושא הזה כמה נקודות מבט. את התשובות והמידע שאני כותב פה למדתי ורכשתי בווינגייט, לכן לא נראה לי שאני כותב פה תשובות שגויות. אבל אני תמיד נכון ללמוד ולשמוע דברים ורעיונות שונים אז אני מצטרף לאלי ומבקש ממך עוד מידע לגבי הדיון הנ"ל .

למעלה