ארוחה אחרי אימון

• פותח הנושא OFERM
  • פורסם בתאריך

OFERM

New member
ארוחה אחרי אימון

האם ארוחה עשירה בפחמימות וחלבונים הבאה יותר משעה אחרי האימון היא אפקטיבית?

ronen222

New member
תשובה

העיניין קצת מורכב שכל שכן תלוי במתאמן בותק וביכולת הגוף שלו להחזיר גליקוגן אך בשביל הפרוטוקול ככל שעובר זמן מתום האימון ועד שעתיים אחרי היעילות שבהחזר הגליקוגן יורדת אחרי שעתיים כבר יקח לגוף אפילו ימים בכדי להחזיר את הקליגוגן הדרוש אך כל זה נוגע לפחמימות בלבד אולם השילוב של שניהם נותן אפקט אנבולי טוב לגוף אבל חשוב גם שעתיים וארבע שעות אחרי לאכול

tommythecat

New member
חלון גליקוגן

היי רונן, עד כמה שידוע לי הזמן הטוב ביותר לאכול כך שהגוף ינצל את הפחממות ויהפוך אותן לגליקוגן, הוא עד חצי שעה מתום האימון. יוסי

ronen222

New member
נכון מאד

וזה כלל לא סותר את מה שאני אומר אני רק מוסיף שעד שעתיים אחרי עוד אפשר וזה כן יחזיר גליקוגן אבל לא הכל אחרי שעתיים לגוף יקח זמן רב להחזיר את הגיקוגן

tommythecat

New member
תלוי כמה זמן אחרי

היי עופר, מחקר שקראתי לאחרונה השווה בין שתי קבוצות של מתעמלים. האחת אכלה ארוחה עשירה בחלבון מיד בתום האימון, ואילו הקבוצה השניה אכלה ארוחה זהה אבל שעתיים שלמות לאחר האימון. המתעמלים מהקבוצה הראשונה הראו שיפור גדול יותר במשקל ובכוח לאורך תקופת המחקר לעומת המתעמלים מהקבוצה השניה. אני מתנצל על כך שאין לי נתונים מדויקים יותר אבל אני אנסה לחפש שוב את המאמר ואם אמצא אותו, אשלח קישור אליו בפורום. יוסי

sowhatt

New member
מ-ש-ר-ש-ר שאלה אחרת

חזרתי לפני איזה שעה מחדר כושר ואכלתי יחסית הרבה חלבונים לארוחה, זה מזיק? [2 ביצים בפיתה, קופסת טונה, חצי קוטז´]

למעלה