"ארוז קון לצ'ה"

ש ר י ת 7

New member
"ארוז קון לצ'ה"

או בעברית: אורז עם חלב. סבתא שלי הייתה מכינה כאלו כשהייתי ילדה ולמעלה הייתה מפזרת קינמון. ידוע לי שבאנגלית השם הוא rice pudding ושבארץ מחלבות גד מייצרות משהו דומה מאוד תחת שם המותג "ירח מתוק". שוב - המתכונים שאני מוצאת באינטרנט כל כך שונים.... מישהי ניסתה פעם ויכולה להמליץ לי על מתכון מסויים?

bali

New member
מנהל
האמת שכל פעם שניסיתי יצא לי לא טוב

האורז לא התבשל לי מספיק, נשאר קשה באמצע. מקווה שיימצא כאן מתכון מוצלח, כי בעקרון זה נראה לי טעים מאד, כשהמתכון מוצלח והאורז מתבשל
קוראים לזה גם סוטלאצ' לא?

ש ר י ת 7

New member
זה בסיוק מה שקרה לי לפי מתכון מהאינטרנט

ועכשיו אני בחיפושים אחר מתכון מוצלח, לפני שאני פונה לסבתא שלי שהמתכונים שלה הולכים בערך ככה: "את שמה אורז לפי העין, חלב כמה שנשפך, סוכר כמה שבא לך, קינמון רק אם יש בבית, מים - או מהברז, או פושר, או רותח..." לכי תוציאי ממנה כמויות... הדרך היחידה היא לראות אותה בפעולה ולרשום מהר.... וגם אז זה לא מדוייק כי היא לא מודדת כלום!!! ועדיין יוצא תמיד אותו דבר... מדהים....

bali

New member
מנהל
חחחח ככה זה סבתות אמיתיות ../images/Emo13.gif

ארוז קון לצה סוטלץ מתכון מקורי טורקי

הי שרית שמי ורד בת לטורקיה אסלית וכמוך אכלתי הרבה אורז קון לצ'ה ועוד הרבה מכל סוגי מלבים טורקים למעוניינים אתן מתוכנים. אז כך לפי אמא שלי כוס אורז עגול לבשל עם 5 כוסות מים עד שכל המים התאדוץ להוסיף לאורז שקית חלב , כוס סוכר ולבשל עד שכל האורז הופך להיות דיסה . לעביר לצלוחיות ומעל לפזר קינמון רימונים .

ש ר י ת 7

New member
ורד! תודה! ../images/Emo24.gif

הכוונה היא לחבילת אורז? 1 ק"ג? אם כבר את כאן - אז...
יש מלבי שנקרא "מלבי שרוף". מכירה?

ש ר י ת 7

New member
סליחה...

ראיתי שכתוב כוס אורז.... אנסה אחרי כיפור... איזה התרגשות!

שלום לעולם

קודם כל צריכה לשנות את שם המשתמש זהו שמו של בעלי אז זה בדרך שרית כל מתכון ששייך לטורקים תקבלי בברכה וכן אוכל להשיג מתכון מדוייק של המלבי עם הקרמל ( "שרוף") גם אני אוהבת. מעבר לזה קדאיף אשורה וכו תרצו תקבלו בשמחה

ש ר י ת 7

New member
אשורה...

שנים שלא אכלתי!!!! סבתא שלי תמיד הייתה מכינה אחרי ט"ו בשבט
טוב שבאת, ואת בהחלט נשארת כאן!!!!
אשמח למתכון למלבי..

bali

New member
מנהל
תודה רבה על המתכון ../images/Emo13.gif

עכשיו גם אני אהיה חייבת לנסות כשאחזור מחו"ל. נשמע טעיייים ועם כל כך הרבה מים אין סיכוי שהאורז יצא קשה באמצע

bali

New member
מנהל
וברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

הכינוי שלך הוא בדיוק כמו שם של חברה שלי, לשנייה חשבתי שהיא החליפה כינוי, ואז ראיתי בתוך ההודעה שלך ששמך ורד. קטעים
ברוכה הבאה

ש ר י ת 7

New member
עוד שאלה בענייני תורקיה...

ממש שרשור מתכונים מבית סבתא... לצאת כיפור סבתא שלי הייתה מכינה פיפיטאדה (מקווה שזוכרת נכון את השם) שזה משקה מגרעינים של מלון. מישהו יודע איך להכין את זה?

סובייה ככה קוראים לזה בביתינו

זה מיץ מגרעיני מלון שטוחנים אותם ומשרים יחד עם חיטול בתוך סיר עם מים ולאחר מכן סוחטים ומוסיפים סוכר . צבעו לבן וטעמו מדהים ורק בצאת כיפור שותים אותו לפני שמתישבים לאכול |. מדהים ואחרי כיפור אתן מתכון מדוייק לרוויה...

lisa s

New member
כתבה מדהימה עם מתכון לפפיטאדה

סוף סוף נגמר צום, חבל שלא הכנתי מבעוד מועד פפיטאדה מרווה... זה נראה ממש משהו מיוחד במינו
הכתבה והמתכון של דורעם גונט, הנה זה כאן. שנה טובה מקסימה וטעימה

דייסת אורז מתוקה הבלוג של ניקי ב

דייסת אורז מתוקה פינוק אמיתי עם הפתעות מדליקות מצרכים: כוס אורז שטוף 3 כוסות חלב 2 כוסות מים חצי כוס סוכר (לא להשתמש בכל הכמות לטעום) והרבה סבלנות הכנה: 1. לשים בסיר את האורז, מים והחלב, להרתיח ולהנמיך את האש. חשוב ביותר להקפיד לערבב כל הזמן בשביל למנוע את הידבקות האורז אז סבלנות בבקשה. 2. להוסיף סוכר לפי הטעם (לטעום) 3. בסביבות 30 דקות על האש, האורז מתנפח והדייסה מסמיכה. לא לגמור את כל הנוזלים במידה וחסר להוסיף. 4. להוריד מהאש ולהניח בצד לכמה דקות. פינוקים ותוספת לילדים ולא רק לילדים גם הגדולים אוהבים... לפני שאני מוזגת את הדייסה לקערה אני מניחה 2 - 3 קוביות שוקולד (איזה שוקולד שאוהבים) בתחתית הקערה ומעל מוזגת את הדייסה, בינתיים החום ממיס את השוקולד. לבן שלי מחכה הפתעה שהוא מתחיל לאכול והוא פוגש פתאום בשוקולד הטעים, איזה אושר על הפנים שלו , תענוג להוסיף לדייסה סילאן / דבש לפי הטעם (לטעום ולראות אם צריך סוכר), או סתם לקשט למעלה. (ראש השנה בשטח) לפזר עדשים / שוקולד צ`יפס לפני ההגשה - הילדים מאושרים לפזר קינמון, לגרד שוקולד. להוסיף קוביה קטנה של חמאה. להוסיף תוספות שונות ריבה חלב, שוקולד השחר, נוטלה, צימוקים, ריבה שאוהבים, בקיצור מה שרוצים. הערות: זה לא רק לילדים, גם הגדולים אוהבים דייסה, לפעמים אפילו מבקשים קוביות שוקולד בפנים

למעלה