ארוויסט גלואה

nati6589884

New member
ארוויסט גלואה

https://www.youtube.com/watch?v=1ZSNafRm6sQ
גאון מתמטי שהיה גם אדיוט מת בגיל 20 מדו קרב היה גם גם בכלא והיה דמות מרתקת כל כך מצטער עליו יכל להגיע כל כך הרבה יותר רחוק הוא היה גם אדיוט.
מת בדומה לפושקין אבל ממש מת ובקושי חיי בגיל 20 זה ממש כלום....

arana1

New member
יותר מגאון, אדם שמצא שפה, המציא תחום שלם

ולדעתי זה לא מקרי שמופרע רומנטי להפליא יעלה על העובדה שכל הבעיות הן בעיית סימטריה והדרך שבה היא משתנה.

הגיוני שאדם מופרע, חריג חברתי, יחווה קשר מאוד רגשי בין שאלת הסימטריה להגדרת גבולות הקבוצה ומקומו של הפרט בתוכה.

שים לב שגם הוויכוחים כאן מתנהלים סביב נסיונות לכפות סימטריה שטחית על מציאות שהיא הכי לא סימטרית,
שזה גם הבסיס לעוול הלא אנושי שנעשה באוטיסטים.

nati6589884

New member
כן הוא מדהים ,אבל הוא לא היחיד. לפי ידעתי שיפתח דברים כאלו.

אני יכול לומר אחרי שאני עקבתי אחרי כמה דמיות היו כאלו שפתחו שפות/תאוריות שלמות באופן יותר מרשים אבל בגיל יותר מבוגר. מה שמדהים בו זה הגלוים בגיל כה צעיר למשל גאוס היה הרבה יותר מבריק והרבה יותר השפיע ובכלל היה אולי הגדול מכולם וגם היה ילד פלא אבל גלואה מה שהוא אחר. אם אתה אוהב מתמטיקה ומתטיקה גרפית אז אתה יכול לדעת שהיא התפתחה למה שהיא כאלו התחילה במאה 19 אבל לאונרדו דשה וינצי פיתח שפה לפני 500 שנה שהקדימה את עצמה במאות שנים הוא יצר שפה מתמטית גרפית

מיוחדת במינה המידע על זה בעמוד 290-300+ בספר " המדע של לאונרדו דה וינצי" זה מדהים לא ידעתי אבל הוא היה גאון גם במתמטיקה ואפילו כגדול הראי המצאות שלו דורשות מתמטיקה ברמה גבוהה מאוד אם הוא עלה על דברים שגלנו לא מזמן או עכשיו.

בקשר לעניין עצמו: תראה מה הוא אומר וכמה זה קשור עלינו יש קווים קבועים שלא משתנים אך זה לא אומר שאין כאוס יש קווים שהם ישרים אבל הם כל הזמן נעים ושוברים את עצמם. אתה מבין?: זה פרדוקסלי כמו שאוטיזם הוא לא ישר הוא מלא רבדים השפה מראה לנו שהיא לא בקו ישר ולא עקום היא גם וגם היא הכל. זו שיחה מרתקת ויש את הספר של לבוי על גלואה ובכלל על המתמטיקה אני רוצה לרכוש. בקשר להמצאת תחומים אני יודע שאוולר פיתח את מה שאנו מכנים תורת

הגרפים לבדו שזה תורה מאוד יפה שלא למדתי הרבה ממנה אבל הוא ממש קידם אותה ממש מאפס לפי ידעתי. אותו דבר גאוס ועוד הרבה. מה שיפה בגלואה הוא לא רק המצא כי כמו שהוא אצר זה במילא היה מתגלה אי אפשר להסתיר אלא שיש כאלו שקדימו את זמנם או היו מגלים הרבה אחרי כמו גלואה וגם גאוס. אבל היופי בגלואה הוא הדמות עצמה, כמו שאמרת מופרע, רומנטיקן, פושע שזה הכי לא

מתמטקאי מודרני. לכן אני מעריך מאוד אותו ומאוד כועס או יותר נכון כואב שהוא בטיפשתו נלחם בדו קרב ומת כי הוא יכל להיות לא פחות מאף מתמטקאי אחר ועשה דבר מופלא שכנראה איש לא עשה בגילו. אבל גם הוא נשען על היסטוריה ופיתח מנקודה

כל שהיא אין דבר כזה להמציא ללא כלים מה אתה חושב? קיצור המציא שפה שהיא נגע בו בגלל הרצון לפרוץ תגבול ולהציע גובלות אחרים. ולחקור את העניין של גבול מותר ואסור מרחק וקרוב, האני ואתה וגם סמטירה היא מאוד אוטיסטית לחשוב בצורה כזאתי דיקנית של מרחקים ואיך זה עובד שזה מלובש על זה למשל הדוגמה אם הקרח שאם מעקמים אותו אז אותו קרח רק משנה זווית. זה נוגע גם במכניקה קיצור מרתק...

nati6589884

New member
דווקא חשבתי שיכול להתפתח אחלה דיבור דיון או מה שזה.

כי גלואה ובכלל מתמטיקה וגאונים ופרוצי דרך זה תמיד נושא מעניין כי הוא משקף גם את המציאות שלנו גם אלו שבתחתית יכולים להיכנס לתוך התמונה ולהשתלב בה....

arana1

New member
שיחה מאוד מעניינת

וזה לא נאמר שם במפורש אבל מצב סימטרי לחלוטין לא מאפשר תנועה.

nati6589884

New member
אני הבנתי את זה בגלל זה הכל משחורר

גם במוזיקה שנשמעת לך אותו דבר יש שנוי גם אם אתה לא שם לב .העולם תמיד נע העולם נבנה מחדש כל המן הורס ובונה והכל יחדיו. אנשים צרי עין וחסרי יכולת חשיבה רואים בעולם דבר דומם רק הוא גם דומם אבל גם מוצק ונוזל. מה שעלה עליו לאונרדו דה ויצ'י גם בציור וגם עלה עליו בפילסופיה ובסיכלוגיה מה שאומרים עכשין הוא ידע אז ולא רק כל אדם בעל נשמה ושכל ועיינם מחוברות לראש ולא בתחת. הכל נע והכל יושב והכל זז קשה להסביר את זה לאדם שחווה הכל בצורה הרככית ולא אנרכית אבל גם הוא עצמו מבין זאת גם אם הוא לא מקבל את זה ממש ויודע לתרגם זה דעתי. מה דעתך?

למעלה