ארובתיקה

מפאת כבודו של הפורם איני מגיב ...

..לאשר כתבת כאן. אנא ממך...(מאיפה אתה לוקח את ה"גילויים האלה"??)

מפאת כבודו של הפורום אני אגלה לך

שאת ה"גילויים האלה" לקחתי מבטאון חיל האויר. אז אולי גם כתבים צבאיים שהמקורות שלהם הם רשמיים (ואני מקווה שעל זה אתה לא חולק) טועים ומפרסמים כתבות שקריות בשביל להטעות את הקוראים? תכתוב להם מכתב ותסביר להם. ראה את הדיון סגור. שנה טובה וחתימה טובה, ראובן

יפתח13

New member
נעה וקטורית

ההנעה עליה אתם מדברים היא הנעה וקטורית, היא נמצאת בf-22 raptorו בf-35 jsf, שמעתי שהf-22 הצליח לעשות לופ שקוטר הלופ הוא רק פי 2 מאורך המטוס, דבר שקשה להאמין לו... סוג ההנעה הזאת תורמת לקרבות אוויר צמודים, ומסייעת בהתחמקות מטילים. בקשר לשאלתך נמרוד, היה פעם מטוס אחד שהצליח לעשות טורק רול, אפילו ראיתי את הסרט, לא זוכר איפה... אם אני אמצע אותו אני אשלח לך באיי סי קיו... גמר חתימה טובה לכולם

deutsch

New member
קוראים לזה הנעה וקטורית...

והמטוסים של חייל האויר הישראלי לא מצוידים במערכות כאלו.

torque - climbing roll

climbing roll ניתן לבצע גם עם מטוס בובנה רק ששם נגמר בדרך כלל ה"פוטנציאל" מהר מאוד, נשאלה השאלה לגבי torque roll ששם המטוס מסתובב הפוך לכיוון הסיבוב של המדחף וזאת אכן כאשר המהירות היא 0 גם במטוסים חלשים יחסית אפשר לעשות זאת אבל לא לאורך זמן מכיוון שהמטוס מתחיל לשקוע ל-tail slide ואז הסיבוב מתחיל להיות כתוצאה מזרימה על המאזנות אבל הפוך כלומר משפת הזרימה קדימה.

יפתח13

New member
אמממ

מטוס רגיל לא יכול לבצע את זה.... יחס הסחב דחף לא טוב בשביל זה...(קטן מדי), המאזנות יכולות להכניס אותך להזדקרות שממשיכה לסחרור שטוח, לפי מה שאני מבין רצוי להשתמש במצב הזה כמה שפחות במאזנות... הג´י בטורק רול הוא בעצם1, יעני אין שום הבדל בין טיסה רגילה וטורק רול מבחינם הג´י. טיסנים יכולים לבצע את זה רק מכיוון שהגוף שלהם ומשקל הגוף שלהם קטן יחסית לכוח המנוע. מטוס רגיל יפול עם הזנב כלפי מטה, ואז יפיל את האף, אם הוא מפיל קדימה בגובה גבוה אז אין בעיה, יוצאים מזה בקלות, אבל אם הוא מפיל את האף שמאלה או ימינה ע"י שימוש לא נכון בהגה הכיוון, הוא יכנס לסחרור שמאוד קשה לצאת ממנו.

למעלה