ארובה של קמין

car123

New member
ארובה של קמין

האם נדרש היתר לארובה של קמין (גז)? מה עובי הקיר שצריך להכיל את הארובה (אם אני רוצה שהארובה תהיה בתור קיר) והאם היא יכולה להיות בתור עמוד תומך?

binbal3011

New member
תשובות

לא צריך היתר לארובה, צריך לסמן אותה בתכנית. היא לא אמורה לבלוט יותר מהדודים והמזגנים על הגג. למה בקיר ולא חשופה? או בתוך גבס? ממש לא עמוד תומך!! עמוד מחזיק את הבית, את לא רוצה ארובה בתור עמוד..

ארובה לקמין

מאוד רצוי שהארובה תהיה בחלל החדר (במרחק של 5 ס"מ מהקיר) כיון שאז מרויחים גם את החום הנפלט מהארובה. שיהיה חורף חם ונעים, אילן.

בינא

Member
לא נכון לבצע ארובה לקמין גז!

קמין גז פולט אדי מים לחדר ולא שום דבר אחר. חשוב מאוד ליצור מצב של פתח לאוויר צח מבחוץ לחדר כדי שלא תהיה שריפה של חמצן ללא חידוש ועקב כך עליה בדו-תחמוצת הפחמן. במידה ומבצעים ארובת דמה לקמין גז או מה שטוב יותר, ארובה עם סירקולציה של אוויר מבחוץ, יהיה נכון להשאיר אותה כולה בתוך החדר כדי לקבל מכסימום חום ולא לאבד אותו לתוך הקיר.

car123

New member
תודה על התגובות

אני הבנתי שמומלץ לעשות ארובה לקמין. אני אשמח לדעת שלא מוכרחים. רציתי לשים אותה בתוך עמוד תומך כי הוא נמצא במיקום טוב ולא רציתי ארובה חשופה. האם אפשר לעבות את הקיר עם תוספת גבס ואז לשים את הארובה בפנים? כמה קוטר אני צריכה לקחת בחשבון?

car123

New member
אגב, ומה קורה אם לא סימנתי אותה בתוכנית

האם אני אמורה להגיש תוכנית שינויים בשל כך?

binbal3011

New member
תכנית שינויים

חכי עם כל השינויים לסוף ואז תגישי, בוודאי יהיו עוד לכן הגישי פעם אחת. ספציפית לארובה, הארובה היא פנימית בבית לכן לא צריך תכנית שינויים, גם בבית גמור כשמוסיפים קמין לא צריך תכנית שינויים... לגבי ארובה - אני עשיתי הכנה, סה"כ זה פתח בגג בקוטר שנתנו לי מהקמינים (4 צול נדמה לי) זה כל הסיפור.. אח"כ את יכולה לשים שם ארובה, להוסיף עליה גבס וכו'.

ככה לא מתכננים קמין

קמין גז בהספק מעל 4.5 KW חייב ארובה. קמין גז אינו מצריך ארובה עד לגג. יש קמין עם ארובה רגילה / אטמוספרית שהקוטר שלה הוא 12 ס"מ חיסרונוהוא שהקמין צורך את החמצן מהחלל המוסק. יש קמינים חדישים יותר עם ארובה כפולה ( יניקה / פליטה) בטיחותיים יותר- הקוטר החיצוני יכול להיות 15 17 או 19 ס"מ תלוי בסוג וביצרן. המלצתי היא תבחרו קמין או תתמקדו בסוג מסויים ומזה תגזרו את ההכנות הנדרשות. אין שום בעייה לבצע דקורציית גבס עם חומרי בידוד לקמין לליבה ולארובה. אין צורך לאשר ארובה לקמין, רצוי לסמנה בתוכניות וגם את הקמין על מנת ששאר בעלי המקצוע בבית יתייחסו לנושא.

car123

New member
תודה לכולכם

עזרתם לי מאוד! בעיקרון אני יודעת איזה סוג אני רוצה ונראה לי ממה שקראתי שהוא דורש ארובה כפולה. אבל אני הולכת כרגע לעשות רק הכנה כי הקמין יקר בטירוף לכן לא ממש תכננתי את הקמין ברמת פירוט. אני רק יודעת היכן בערך אני רוצה למקם אותו בעתיד. שוב תודה על כל ההסברים.

למעלה