ארה"ב במ.ע. 1

ofec bar

New member
ארה"ב במ.ע. 1

זאת ל א שאלה שקשורה לבגרות. רציתי לדעת מה היו נהלי הגיוס כשארה"ב הצטרפה למלחמת העולם הראשונה. האם נשלחה כמות גדולה של חיילים? היכן אני יכולה למצוא נתונים ספציפיים בעניין? דבר נוסף: לאחר מלחמת העולם הראשונה, ב"שנות העשרים העליזות" האם נישואים מעורבים (יהודי-נוצרי) היו קיימים בצורה בולטת? האם קיים תיעוד על רדיפה של זוגות כאלה? היכן אני יכולה למצוא פרוט ספציפי של פעולות הקו קלוקס קלאן? או בקיצור: האם אתם מכירים מקור מידע כלשהו (ברשת או בספרים) שמכיל מידע על החיים בארה"ב בעורף בזמן מלחמת העולם הראשונה ובשנים שאחריה? (מקור מידע פחות כללי ויותר ספציפי ומעמיק) תודה!

תותח9

New member
לגבי נישואים מעורבים

היו, אם כי הרבה פחות מאשר כיום בדרך-כלל היהודים שהגרו לארה"ב עברו תהליך של מעבר מחיים בשכונה יהודית תוך שמירת אורח החיים המזרח-אירופי, לחיים חילוניים אמריקאיים רגילים. זה נע בין 20 ל-100 שנה ויותר. סביר שנישואי התערובת בתקופה זו היו בין יהודים "אמריקאים ותיקים", בעיקר ילידי ארה"ב. לא היו רדיפות, בוודאי לא מאורגנות, ולא היה כל איסור על כך, ולא חיוב להמרת דת (מידע ממרצה ממוצא אמריקני שמשפחתו בארה"ב מ-1900).

ofec bar

New member
תודה!

כלומר, לא היו פעולות רדיפה ישירות (נגיד של הקו-קלוקס-קלאן)? לפי מה שאני הבנתי האנטישמיות הייתה בגדר "בון טון" חברתי, ועל אף שהממשל לא עודד אותה הוא גם לא עשה דבר כדי למנעה ולכן היא המשיכה והתפתחה. על הנישואין: תודה רבה!

תותח9

New member
מעט, בוודאי בהשוואה לאירופה

פעולות הקוקלוקסקלאן היו בעיקר נגד כושים, בדרום ארה"ב, שם היו היהודים מועטים ביותר. אנטישמיות (כמו גם סתם גזענות, אנטי קתוליות וכו) היתה בון טון בדרום, הרבה פחות מאשר בריכוזי היהודים הגדולים. בצפון הכל היה יותר "חבוי". היו מועדונים שלא קיבלו יהודים, כך גם כמה אוניברסיטאות. כל זה הוא כלום לעומת האנטישמיות באירופה באותה תקופה.

למעלה