ארגסט ועוד...

מיכת

New member
ארגסט ועוד...

כבר 8 חודשים אנחנו מנסים... המחזור שלי לא היה סדיר לפני וגם אחרי הגלולות (אני כבר מחרימה את הגלולות לתקופה שתבוא בעזרת השם חרי ההיריון!). המחזורים אחרי הגלולות נעו בין ה 38 ל 55 יום. כעת ניתן י ארגסט לסידור המחזור. מהפרופיל ההורמונלי יוצא ערכים שלא מאד חורגים מהנורמה, שלדעת הרופא מעידים שיש חודשים שיש ביוץ ןחודשים שאין... (באולטרה סאונד נראו זקיקים קטנים אך לא קטנים מאד ורירית בגודל 8 מ"מ. כעת אני נוטלת ביום ה28 2 כדורי ארגסט למשך 5 ימים. השאלה שלי היא האם לאור העובדה שהמחזורים שלי היו ארוכים לאחר נטילת הגלולות, וביוץ כאמור מתרחש 14 יום לפני קבלת הווסת, האם ייתכן שבעצם נטילת הארגסט אני מפספסת את הביוץ שייתכן שהיה מתרחש מאוחר יותר? בזמן נטילת הכדורים האפ יש בעיה לקיים יחסים? האם בכלל הבנתם את השאלה שלי?? תודה

מעיןבר

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

לאור המחזורים הארוכים ייתכן שנטילת הארגסט בהחלט תגרום לפספוס הביוץ, כי אם היה ביוץ במחזורים אלה סביר להניח שהוא התרחש החל ביום ה- 32-34 למחזור ועם הארגסט רוב הסיכויים שהגוף יחשוב שאת אחרי ויתחיל דימום לפני הביוץ. לדעתי במקרה שלך, אם כבר לנסות איזשהי תרופה, כדאי להתייעץ לגבי איקקלומין - זו תרופה שאמורה לגרום לביוץ ובמקרה של ביוץ מאוחר היא תקדים אותו. עדיין יש לשקול בכובד ראש לאור תופעות הלוואי של התרופה. חוצמזה - אין שום בעיה לקיים יחסים בשום שלב של המחזור או בעת נטילת הכדורים. הרי את לא מנסה להמע מהריון אלא להיפך

פּוֹנְג

New member
האם נטילת ארגסט

היא חד פעמים למחזור הספציפי הזה או שזו פעולה שאת אמורה לחזור עליה כל מחזור? שהרי אם זה חוזר על עצמו את באמת עלולה לפספס את הביוץ בחודשים שהמחזור הוא ארוך. בהמשך למה שמעיןבר ענתה לך רציתי להודיף שיחד עם זאת שהעיצות שלנו כאן לפעמים מאד יעילות ותורמות הרבה, אני חושבת שאת צריכה לפעול בדעה אחת עם הרופא שלך, ולהשתדל לא ליצור מצב של 'יריבות' בניכם, כי אחרי הכל הוא יודע יותר טוב. (לבוא ולומר לו ת'שמע, באינטרנט אמרו לי...
יכול ליצור מצב לא נעים [מניסיון]) לבדוק איתו מה הסיבה שהוא נותן לך את הארגסט ולא כדור שגורם ל'סידור' המחזור אבל לפני הביוץ, כמו האיקקלומין. ורק אחרי שהוא נותן לך את ההסברים שלו, לשקול אם ההסברים שלו נראים לך. חשוב מאד לדעתי הקשר והאמון בין רופא למטופלת.

m i c h a l y

New member
הידעת?! מידע על ארגסט

שלום לך מיכת. גם אני נוטרת טינה לגלולות, מאותן סיבות, אך זה שייך לדיון אחר.... בכל אופן, אני גם נטלתי ארגסט, אצלי הרופא המליץ רק אחרי הרבה מאוד זמן בו הוסת לא הופיע... כאשר שאלתי את הרופא האם הארגסט יכול להפריע להריון שכבר נקלט (כלומר אם אני כבר בהריון אך בשל הביוץ המאוחר הבדיקה לא איתרה זאת כשבדקתי). התשובה שלו היתה שלמעשה המטרה הראשונית של תרופה זו היתה לשמר הריון, ובעבר נשים בתחילת ההריון נטלו ארגסט כדי להימנע מהפלות (קראו לתרופה אורגסט, כלומר שימור הריון בצורה אוראלית), ואם אני לא טועה היידי אור היא הוכחה לכך...(עייני בשרשורים קודמים). בכל אופן עם גילגולי המחקרים והתקדמות הרפואה (וגם פוליטיקה של חברות תרופות) המטרה המוצהרת של הארגסט הינה כיום הבאת הוסת. לגבי הביוץ עצמו איני יודעת, כי אני לא ממש יודעת מה הפעילות המדויקת של הארגסט, אך אני יודעת בוודאות שאם כבר נקלט הריון ואת נוטלת - אין שום בעייה אלא ההפך (למרות מה שכתוב באזהרה של הכדור).

מעיןבר

New member
אופן הפעולה של הארגסט

זהו כדור המכיל פרוגסטרון - ההורמון העיקרי בשלב שלאחר הביוץ והאופייני ברמות גבוהות גם בהריון, למעשה "מרמים" את הגוף לחשוב שכבר היה ביוץ ולכן מתחיל דימום דמוי ווסת. במקרה של הריון - זו תוספת לגוף ולכן גם תמיכה הורמונלית שעוזרת לשמר את ההריון במקרה שהגוף לא מייצר מספיק הורמון בעצמו.

למעלה