ארגז כלים

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך

Mist2

New member
ארגז כלים

"הסיבה הראשונה לעבדותו הפנימית של האדם היא בורותו, ומעל לכל, בורותו לגבי עצמו.
ללא ידיעת עצמו, ללא הבנה של עבודת המכונה שלו ותפקודיה, אין האדם יכול להיות חופשי, אין בידו לשלוט בעצמו, והוא ישאר תמיד עבד וכלי-משחק בידי הכוחות הפועלים עליו.
"זו הסיבה שבכל התורות העתיקות היתה התביעה הראשונה, בראשיתה של הדרך לשחרור: 'דע את עצמך'."

ג. א. גורדייף

כיצד יכול האדם לדעת את עצמו, אם הוא ישן ולכן עבד וכלי-משחק בידי הכוחות הפועלים עליו!?
נאמר שהשלב הראשון הוא למידה, התבוננות והבנה, אך האם יכול האדם להתחיל בצעדים אלה בעודו ישן?
באחד הפוסטים שלי, התייחסתי לכלים ואמרתי שבהעדר כלים מתאימים האדם יסיק מסקנות שגויות, או במילים אחרות הלמידה שלו תהיה למידה שגויה ודמיונית.
הדוגמה הטובה ביותר לדמיון זה, הוא הבלבול הבלתי פוסק בין תפקודים לבין מצבי תודעה; האדם חווה דבר מה ובטוח שזו ערות או מודעות או הארה.
בעודו בטוח שהוא מתעורר הוא רק שוקע עמוק יותר לתוך השינה.

אם כך, זקוק האדם לכלים מתאימים לא רק לעבודה על עצמו, אלא כבר בשלב הראשון – הלמידה העצמית.
לא ניתן לדחוף את האדם מהמקפצה הישר אל הברכה, שלב זה יגיע אף הוא, אך לפני כן צריך לצייד את האדם בכלים שיעזרו לו לשחות ולהתמצא.
ללא כלים אלה בתוך המים העמוקים יאבד האדם את חוש הכיוון ואלול לצלול מטה בעודו חושב שהוא עולה מעל פני המים.

כמובן שכלים אלה מגוונים מאוד, וניתן לרכוש אותם רק בבתי ספר אמתיים.
אחד מאותם הכלים בשלב הראשון, הוא ידע על עבודת המכונה האנושית ותפקודיה.
אין האדם צריך להאמין לאותו ידע! אך הוא יכול לוודא ידע זה בעזרת התבוננות.

אין הדבר שונה מכל למידה אחרת: כאשר לומד האדם לנהוג ונאמר לו שבלחיצה על דושת הגז הרכב יתחיל לנוע, הוא יכול ללחוץ על הדושה ולוודא שאכן הידע הזה אמתי.
אך האדם הישן בעודו לא רואה ומבין את כל התהליכים, יכול במקרה או שלא במקרה לראות שלחיצה על דושה מניעה את הרכב,
אך הוא לא ראה ולא יודע שלפני כן צריך הוא להתניע את הרכב, להכניס להילוך המתאים והוא לא ממש יודע איזו מהדושות היא הדבשה המתאימה.
יותר מכך, נניח שבמקרה הצליח אותו אדם ישן להתניע ולהניע את הרכב ממקומו, הוא אינו יודע כיצד לנהוג, הוא לא מתמצא בדרכים ובחוקים.
במקרה זה עדיף היה אם לא היה כלל מצליח להניע את הרכב!

ידע רב מאוד נמצא היום, אך לצערי רובו נמסר ע"י בני אדם ישנים, שבמקרה הטוב הם לא מכירים את כל התמונה, ובמקרה הרע הם לא מכירים ולא מבינים מאומה, וכל הספרים שכתבו והשיעורים שלימדו, הם דמיון ושקר אחד גדול.
אין כל חשיבות לשאלה, האם מאמינים הם לדבריהם או לא.

אז הכלי הפשוט ביותר וההתחלתי ביותר – ידע, חשוב עד מאוד.
רק בני אדם ערים יכולים להעניק לנו ידע זה.
מכאן הכל תלוי בנו, צריכים אנו להבין, שידע זה הוא רק כלי להתבוננות נכונה או כלי אחר לעבודה עצמית, ללא מאמצים שלנו להתבונן ולעבוד על עצמנו, כלים אלה לא שווים מאומה!

או במילים אחרות- אתה מאמין בסמכויות רוחניות

ה"אנשים הערים" שמגישים לך ארגז כלים שיוצר אצלך חוויה מיסטית נרקוטית וכך מבסס מבנה סמכות.
אתה יודע מה? החוויות האלו הן השינה הכי גדולה. כל חוויית התעוררות שלך- זו שינה עמוקה יותר מכל שינה של הרובוטים הכי מהופנטים. למה? כי היא חוויה משוכפלת שמבוססת על מחשבות של אחרים, על סמכויות. אתה ישן, ואתה מתמכר לחלומות על עירות שמוכרים לך כל מיני סמכויות.
אין דרך להתעורר, אין ארגז כלים. הכל שקרים. אתה טועה ומטעה, ומוריך טועים ומטעים. אתה אינך מבין על מה אתה מדבר- הכל קופי פייסט מכתבי אוספנסקי וגורדייף וכל הכנופיה חסרת התועלת הזו. כל מי שקרא אותם מכיר את המנטרות האלו- אז למה אתה ממשיך לשכפל אותן? אני אגיד לך למה- כי אתה רוצה למכור את השקרים שלהם לאחרים כדי לשכנע את עצמך. זו ב-ד-י-ו-ק המכאניקה של הכתיבה שלך- שיכנוע אחרים במה שאתה עצמך אינך מאמין בו. אתה מוכר שקרים של אחרים כדי להיטיב לשקר לעצמך! חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

Mist2

New member

שועל השתין אל תוך הים:
״כל הים השתן שלי״ אמר...

שועלים מכרו לך שתן בתור מים קדושים

ואתה מנסה למכור לנו את השתן שלהם כדי להחזיר את ההשקעה.
ומה תעשה עם הרווח?
תקנה עוד שתן שועלים מסריח!
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

האם עלה בדעתך אי פעם

שמה שהוא בעל ערך בתורת גורדייף- אוספנסקי לא נעוץ בתוכן דבריהם (תוכן הזוי ומפוקפק) אלא בצורה שנושאת תוכן זה?
הגמרא אומרת: "רבי מאיר - רימון מצא, תוכו אכל, קליפתו זרק."
לא חשבת אי פעם שאולי אתה לועס את הקליפה. ואיזו קליפה זוועתית! טפלה ומרה וחסרת כל ערך תזונתי! וכמה מילים הכברת עליה! מחזה לא נעים בהחלט... כמה נאבק איתה, כמה לועס ולועס, שנים ארוכות, בציפיה למשהו שיקרה... ואיזו עיקשות, איזה מרץ, איזו אמונה איתנה בלעיסה! ממש דרכו של הלועס.
ובכלל מי צריך תוך אם יש קליפה כזו קשה ומגעילה ללעוס כל החיים. כבר מזמן לא חשוב התוך, כבר מזמן הצטמצמו האופקים רק ללעיסה, היקום חדל מלהתקיים ונשארה רק הלעיסה המונוטונית של הקליפה. האישיות כבר נמחקה, החיים כבר חלפו, הזיקנה באה והנה שעת מותך כבר קרבה, ואתה עדיין לועס את הקליפה הקשה הזו, כי מה כבר נשאר לך? אתה יכול להסתכל על חייך שחלפו חלף ובזבז ולהפטיר- לעסתי כל חיי איזו קליפה קשה שלא נתנה לי שום תוך, ואני אפילו לא זוכר למה. תמיד ניפנפתי את כל הביקורות והתרחקתי מהספק, והנה התחכמתי לחיים- כי במקום לחיות, לעסתי תמיד קליפה קשה ומרה ומגעילה ומשעממת. איזה "חכם" הייתי. עבדתי על כולם. גם על עצמי. חה חה חה! אוי אוי אוי. שיט. קחחחחחחחח (מחרחר ומת).

טמנו לך מלכודת

ואתה נתפסת ולא מבין שהסיכוי לך לצאת ממנה עם הפיתיון הוא אפסי. כל עוד תאחז בפיתיון- לא תוכל לצאת.
אם יש אנשים שהצליחו לצאת וגם לחלץ את הפיתיון- הם נדירים.
השיטה המהימנה ביותר ללכוד פתאים היא קמצוץ של אמת.
כל מה שאתה צריך לעשות זה לשחרר... עזוב את האמת שלהם, הם מושכים אותך באף.

אז אתה סולח לגורואים שהוליכו אותך שולל?

אני במקומך הייתי מתרגז. אבל הם אמרו לך לא להתרגז. אל תביע רגשות שליליים כדי שנוכל לנצל אותך ואתה לא תתנגד.

ועדיין לא ענית

האם אתה סולח לגורואים שהוליכו אותך שולל?
או שאולי אתה חושב שתוכל להפריד את הפיתיון שלהם מהמלכודת... או שאולי אתה לא קולט בכלל שיש מלכודת...

Mist2

New member

היה תמיד נכון לומר את דעתך, ואיש נקלה תמיד יתנכר לך.

אתה לוקח את זה רגשי

מי מתנכל לך?
ונניח שאני בז לך. עדיין, אין זה משום טיעון נגד לאמת שבדברי. הוליכו אותך שולל. מה קיבלת מאכילת הקש הזו, מה"עבודה" שאתה מקשקש עליה? במקרה הטוב איזו חוויה מיסטית זוג ז' משוכפלת. במקרה היותר סביר- כלום כלומי להתקשקש עליו אח"כ בפורום.

מודטחדש

New member
עם כל הכבוד לג. א. גורדייף

"הסיבה הראשונה לעבדותו הפנימית של האדם היא בורותו, ומעל לכל, בורותו לגבי עצמו. ללא ידיעת עצמו" עד כאן אני מסכים ב-100%. מה הקשר בין ידיעת העצמי לבין "ללא הבנה של עבודת המכונה שלו ותפקודיה, אין האדם יכול להיות חופשי"? אתה יכול ליהנות מהטלויזיה שלך במלואה בלי לדעת שום דבר על האלקטרוניקה שלה. על מערכות ההפקד באולפן. על משחק. על קריינות... ובהמשך, הפרשנות שלך היא כמו כל פרשנות אחרת - יכולה להיות ב-100% נכונה ויכולה להיות ב-0% נכונה. וכל מה שבאמצע.

Mist2

New member
אתה לא רוצה את הפסוק ואת הפרק?

אולי גם כאן יש בעיה בתרגום ולכן לא מסתדר לך?

למעלה