ארגון תוכנה ב c++

agnitix

New member
ארגון תוכנה ב c++

שלום לכולם, אני מפתח תוכנה ב Java ואני אמור להתחיל פרוייקט תוכנה ב ++C. בתוכנה האמורה יהיו מאות מחלקות. ב Java, נושא הארגון והחלוקה למודולים נתמך באפן מובנה בשפה ע"י Packages. אשמח אם מישהו יפנה אותי/יסביר לי קצת על איך נהוג/רצוי לארגן תוכנה ב C++. אני מניח שיש דרך אינטליגנטית יותר מלזרוק את כל קבצי הheader ו ה cpp בתיקיה אחת. ודרך אגב, הפיתוח יהיה בדיאלקט ANSI ולא .net. תודה.

gunahman

New member
בקצרה ...

אכן ישנן מספר דרכים להתיעלות במעבר ממאות פונקציות ב-Java ל - ++C . הייתי ממליץ בראש ובראשונה לראות האם יש לך ישויות חופפות בהתנהגותן כך שאולי תוכן להיעזר במבנה קוד ידוע ,Pattern. ישנן בפורום הזה כמה סוגיות והפניות לתבניות פיתוח , חלקן יעילות וחלקן פחות. בעיקרון, זה לא "כואב" מבחינה פיתוחית/הנדסית לרבות בקבצים (2 Files for One Class). זה אפילו במידה רבה נכון וקריא. תהיה לך התלבטות באם לבחור במבני נתותנים שונים כמו מחסניות או הודעות ואפילו שיקולי UI. אשמח לתת לך כיוונים נוספים לחשיבה, גיא.

agnitix

New member
הבהרה

אין מדובר בהגירת פרוייקט מjava ל C++. מדובר על פרוייקט חדש. אני פשוט רוצה לדעת איך לארגן נכון את מבנה המודולים וסדר התלויות בקומפילציה. בג'אווה יש packages - מה המקביל ב C++? תודה.

gunahman

New member
הבנתי ...

או קיי , אז לכל מקרה אין משמעות לעניין ההמרות. המקבילה המתאימה לדעתי זה NameSpace - פשוט חלוקה לוגית של ה - Pack' שלך . תוכל לעשות מעבר פשוט יחסית אם כך. תהנה , גיא.

למעלה