ארגון התלמידים..

בוטנים15

New member
ארגון התלמידים..

מי אתם? מה הקשר בינכםן למועצת תלמידים הארצית? מה אתם חושבים עליה ? תלמיד סקרן

asafz8

New member
אממ

האמת הכי טוב לך להסתכל באתר. ארגון התלמידים הוא ארגון שקם על מנת לעזור לתלמידים ולייצגם. הקשר בינינו לבין המועצה הארצית היא שאנו שואפים להפריד את המועצה הארצית ממשרד החינוך מפני שכיום המילה אימפוטנציה משקפת היטב את המועצה הארצית. הם בובות של משרד החינוך. אני מקוה שעניתי ואם יש שאלות יותר ספציפיות שאל :)

בוטנים15

New member
דמוקרטיה

מישהו מהארגון נבחר בצורה דמוקרטית? וחוץ מזה אם אתה שואף לפעוןל למען נוער באשר הוא נוער אתה לא יכול להיות בתנועת נוער כמו נוער שינוי. ועל אחת וכמה ל לכתוב בחיתימה הערות שפוגעות בציבור נוער מסוים. זה לא מיצג..

asafz8

New member
אז ככה

אף אחד לא נבחר בצורה דמוקרטית מכיוון שהארגון בראשית דרכו. לאחר שיהיה גרעין של אנשים חברים בארגון אני מניח שיו"ר הארגון יקיים בחירות. אין סתירה בין פעילות בארגון התלמידים לתנועת נוער פוליטית. כיו"ר ועדת בחינוך אכנס את הוועדה ונתכנן את הרפורמה ואת עקרונות הארגון בקשר לחינוך לכל תלמידי מדינת ישראל. החתימה שלי היא אישית ומן הסתם אינה נתונה למשא ומתן איתך על תוכנה. יום טוב, אסף.

o0Invisible0o

New member
הקטע של הדמוקרטיה פה הוא באמת

בעייתי.
אני מבינה את עיניין הארגון בראשיתו ובלהבלה. אבל זה פשוט לא הגיוני. כל פעם ים מכריז שארגון התלמידים יגבש את דעתו בנושא. איך הוא יכול אם הוא מורכב ממספר מצומצם של אנשים רנדומלים שרוצים לפעול למען התלמידים? אנשים שרוצים להצטרף עוד לא יודעים מה אתם מייצגים. וגם כשהם ידעו, אם הם לא יסכימו עם הדעות שגובשו לפני שהם נטלו חלק בארגון ולא חושב שזה מייצג את דעתם? אבל הם כן רוצים ארגון שיעשה רפורמה בחינוך..
וחוצמזה, אם הם ירצו להיות בראש? ואיך יעבוד עניין הדעות..הרי הדעות כל הזמן משתנות, בהתאם לנושאים שעולים [כמו למשל המשטר הזה עכשיו בבתי הספר באילת.] אז כשמספרכם יהיה באלפים, איך בדיוק תגבשו דעה בנושא..? זה מאודמאוד בעייתי. ומתי בדיוק יהיו בחירות ליושב ראש חדש? ואיך הכל פה יסתדר..?
אני מיום ליום מתחילה לאבד אמון בארגון..
ואני אשמח לתשובה שתשיב את האמון שלי..

wizibusy

New member
איילת שלום,

כשנגיע לאלפים - אני אישית יהיה שמח, ואז אני בטוח שנמצא את הפתרון. אני שואף לכך שמספר שבועות לאחר חתימת חוזה חסות עם חברה\ארגון\מוסד מסוים אשר יתן גב כלכלי לארגון(ללא פגיעה באוטומניה של הארגון) הארגון יבצע בחירות דמוקרטיות ליו"ר וסיו"ר הארגון. לאחר דיונים מתמשכים בעבר בנושא התקנון, ושינויים ודילמות רבות אשר הובאו הגעתי למסקנה שעדיף שהשיטה תהיה בחירות ישירות ליו"ר וסיו"ר, כאשר הם, בעזרת מנגנון מיוחד למניעת טובות למקורבים, יחליטו על נוטלי התיקים בארגון. קיימת אפשרות גם שהיו"ר הנבחר יצתרך לרוץ עם "נבחרת" מסוימת של אנשים אשר יוגדרו מראש בעניינים השונים, העניין יפתר כשנגיע לשלב. אכן הבעיה הדמוקטית היא גדולה, אך אני חייב להגיד לך שאני שמעתי יותר קולות נגד הפתיחה לדמוקרטיה של הארגון מאשר בעד, מרבית האנשים חושבים שהארגון עוד לא בשל לדמוקרטיה מלאה, אפילו לא לדמוקרטיה שקיימת בו עכשיו. ואני יכול להבטיח לך שיש כאן אנשים עם דעות שונות בנושאים שונים. בנוגע לדעות ועניינים אקטואלים, יש דברים מסוימים שהם עקרוניים בשבילי, ולטעמי תואמים את רוח הארגון, ובהם אני נוקט עמדה, כך תראי בעניין - "מאבק האחיות", "מאבק הפוך על הפוך","הפרדת המועצות","אגרת בנושא האיידס לציבור החילוני והדתי","שביתת תלמידים",ועוד... יש דברים שהם קצת יותר מסובכים, בהם אני בוחר להציג את דעתי האישית אך להזכיר שבעניין זה העניינים חלוקים ויש צורך לערוך בנושא דיון. הפעלת ארגון המורכב מתלמידים מרחבי הארץ היא מורכבת ומסובכת, תחשבי שתלמידים מאילת,ראש פינה,מטולה,ק"ש,רחובות,ת"א,חיפה,נתניה וכו' צריכים להפגש בזמן שמתאים לכולם... זה יוצר בעיות. לא פעם ולא פעמיים ביטלנו פגישות בשל בקשות תלמידים, חברי הארגון, אשר היו להם בעיות להגיע. זה חשוב שתינתן האפשרות לכולם להגיע. ברגע שלארגון יהיה גב כלכלי, העניין יהיה קל יותר. קשה לי לשמוע שאת מאבדת את אמונך בארגון, ואם אני יכול לעשות משהו על מנת להשיב את אמונתך - אני אשמח לשמוע

o0Invisible0o

New member
התשובה כבר עוזרת.../images/Emo122.gif

פעם קודמת לא זכיתי ליחס ממך. לאמשנה. אני עדיין פה ונראה מה יקרה בהמשך..:X

wizibusy

New member
במקרה ויש משהו עקרוני,דחוף

ומהותי שלא זכה ליחס כאן, אני אשמח אם תתקשרי אליי - 0523762636, אני בכללי יכול לענות כל היום וכל הלילה, אך סביר להניח שבשעות אחר הצהריים אני יוכל לתת את היחס הכי מלא לבקשות\שאלות\ובירורים... מקווה לראותך שותפה לארגון
ים

למעלה