ארגון ``בניין-עולם``-

Corall

New member
ארגון ``בניין-עולם``-

אני מביאה את זה בהודעה נפרדת, מכיוון שהיו שטענו שהארגון הוא לא `מקצועי` (לא יודעת למה בדיוק התכוונו.. שהרי אין תעודת שדכן /tapuzforum/images/emo163.gif) ואינני בטוחה שמישהו יקרא את התיקון לכך בתוך השירשור המקורי. אז, מבקשת את סליחת המנהלים על כך, ועל צירוף מס` טלפון. (משערת שאין עם זה בעיה. הא?) מתוך כתבה שהתפרסמה השבוע ב``יתד השבוע``. ``בשלוש השנים האחרונות קיימת אופציה כזו, (של התנדבות בסיוע למציאת שידוך לאחרים, שלא במסגרת פרטית-corall) תוצר של המצוקה הנוראה- ארגון ``בניין עולם`` (אין קשר לארגון ``בוני עולם`` העוסק בתמיכה לחשוכי בנים! !) שקם ע``י אברך בעל חסד כדי לסייע בהקמת בתים לכלל הציבור ונתמך היום ע``י גדולי הרבנים והאדמו``רים. 6000 רשומים בו מכל הסוגים, הגילאים והמצבים (הקבלה כוללת מילוי טפסים וראיון אישי ע``י צוות מקצועי של שדכנים מנוסים הפועלים באמצעות תוכנות מחשב חדשות שתוכנתו במיוחד למטרה זו) ויש בו מחלקות המתמקדות בצרכים המיוחדים (צעירים בתחילת דרכם, מבוגרים, חולים וכדו`). עשרות שידוכים מוצלחים עומדים מאחוריהם. הם בוצעו ע``י אנשים כמונו וכמוכם שהתייצבו לקריאת הקודש. אחרי הראיון המקדים והסינון המתבקש, עוברים הנבחרים הכשרה מקצועית ומתפצלים למחלקות השונות. כ30 שדכניות פעילות כיום בארגון בעיקר בשעות אחה``צ והערב, רבות מהן בהתנדבות. הפניות ממשיכות לזרום אבל אין מספיק כוח אדם לטפל בכולם. (פעילים המעוניינים להצטרף יפנו לטל: 1599500044 ) ``

קליט

New member
השנתיים הראשונות של הארגון לוותה

באי עשיה משוועת !! מה שקורה בשנה וחצי האחרונות -אין לי מושג. צטטת מ``יתד`` שהם שדכנים מקצועיים . - אז איך זה מסתדר עם מה שצטטת מ``יתד`` שיש להם 30 שדכניות, והארגון קיים 3 שנים, והן הספיקו לעשות רק עשרות שידוכים ?? !! . . . בגילאים מבוגרים - מאוד חשובה מקצועיות השדכנית, אז מי שיודע פרטים על מקצועיות השדכניות אשמח אם ידווח לנו ! תודה מראש !

winkinsmily

New member
כנראה בהתחלה

היה מאגר קטן,וחור מודעות של הציבור לאירגון, ובזמן האחרון הם התמקצעו... וחוצמיזה,שהם מעבירים שמות לשדכניות בכל הארץ (בהסכמה כמובן)

חושבת25

New member
אני מכירה מישהי שמתנדבת שם

היא אמנם מאד צעירה ואת נסיונה רכשה שם,היא עובדת עם עידה אחרת והיא עשתה כמה שידוכים.

Corall

New member
קודם אתה מכריז,

שהוא ארגון לא מקצועי, ואח``כ, אתה אומר, שאין לך מושג לגבי השנה וחצי האחרונות. זה מוסרי? זה דבר אחד. דבר נוסף, זה שיש עשרות מקרים של הצלחה, זה יפה מאוד. בשידוכים, מבחן התוצאה לא עובד. כלומר, המדד לשדכן מוצלח, זה לא זה שהצליח לסגור מקסימום שידוכים במינימום זמן. כך לפי דעתי. ואגב, גם אם היה לך או למישהו שאתה מכיר נסיון גרוע עם X עדיין לא הופך אותו למוקצה מחמת מיאוס, או מחמת חסרון כיס במקרה דנן.. /tapuzforum/images/emo8.gif

קליט

New member
לא אמרתי שהן לא מקצועיות !

שאלתי שוב ושוב האם הן מקצועיות ?? מישהיא כתבה כאן על חברה שלה שלמדה להיות שדכנית ב``בנין עולם`` . . . בעיקר אצל מבוגרים יותר - חשובה המקצועיות, ויתכן שאין להן את זה בגלל שהרבה מהשדכניות הן מתנדבות, ומה שבחינם - שוה חינם ! בכל אופן כדאי לנסות .

Corall

New member
אוקי. טעות שלי. סליחה.

אני מבינה את מה שאתה אומר, שהנסיון עושה את שלו ומחדד את הכישורים המינימליים שאמורים להיות אצל שדכן, ומי כמוני יודעת, שכשידוך לא מנוהל ע``י אדם מנוסה, הוא מתקדם בעצלתיים, באיטיות מרגיזה ובטעויות לרוב. אבל, עדיין א``א לזלזל באלו שמנסים לעזור ולפעמים גם מצליחים. ולו רק בגלל, שהרבה שלוחים למקום. ולגבי ההערה האחרונה שלך. הקלישאה הזאת, ``מה שחינם שווה חינם`` לא תופסת כאן. אדרבה, הכל כאן נעשה לשם שמיים בהתנדבות שמונעת מהלב ולא מהכיס.. יש לך יותר טוב מזה? תחשוב על זה.

קליט

New member
דומני שכסף מדבר יותר . . .

אכן , נושא מענין לחשוב עליו ! שלא נצטרך לא לרופאים הכי טובים, לא לעורכי-דין הכי טובים, ולא לשדכנים הכי טובים . . . .

Corall

New member
אולי אתה צודק,

שכסף יכול להוות גורם מזרז.. אבל, צריך להיזהר מהכללה. כי יש אנשים הפועלים במלוא המרץ בהתנדבות גמורה. בכל מקרה, כסף זה לא מה שמשפיע על איכות ההצעה, כי נודף ממנו ריח של אינטרס ולכן לא בהכרח ששידוך ע``י אדם שזהו מקצועו.. הוא שווה/מוצלח/זורם יותר. בכלל, נסה להשתחרר מזה.. כי אתה אף פעם לא יכול לדעת מאיפה זה יגיע. שיהיה בקרוב, בקלות ובלב שמח.

קליט

New member
אמן ואמן !

אם כי אחרי גיל 30 - רצוי מאוד שהשדכנית תהיה עם נסיון פילפל ומלח . . . תודה על הברכה הלבבית ! ולה` הישועה !

מישהי68

New member
ברצוני להעיר את תשומת ליבכם..

מי שמתנדב לשם שמים זה הרבה יותר ממי שמקבל כסף. ולדעתי אף מבחינת המאמצים -כי זה נטו מצוה!!!והשכר עליה גדול פי כמה גם בעולם הזה ויותר בעולם הבא. אז לכל הטוענים על הכספיות שבדבר -להתעורר!!!

חושבת25

New member
למה חייבים שדכנית מקצועית?

קליט,אתה מתכוון להנשא רק עי שדכנית מקצועית?הרבה דרכים למקום ושידוך יכול להגיע גם בלא נסיון של השדכן.

winkinsmily

New member
נכון

אני אישית מעדיפה שידוכים שמציעים לי אנשים שמכיריפ אותי אישית-חברים ומשפחה...

kiss 18

New member
שיצליחו.

דרדאדוס

New member
אני רשום שם ותאמת אני די מרוצה..

אני מקבל מהם הצעות מאוד יפות מדי פעם, הרבה יותר טוב מהשדכניות למינהם...

למעלה