ארבע עשרה ההנחיות

אלדד-ב

New member
ארבע עשרה ההנחיות

בפורום זה נאמרים דברים נפלאים, שלחלק מאיתנו לעיתים קשה להשליכם לעולם החומר, לעולם המעשה. אני בטוח שלא אחת יצא לכם לקרוא דברים מופשטים ומענגים שנתנו הרבה חומר למחשבה, בעיקר, מחשבות כמו מה אני עושה עם זה ?! איך זה משתלב בחיי היום-יום ?! לרובנו, התשובות מגיעות דרך הרגש, המחשבה, החוויה, או מה שלא יהיה , או שלעיתים התשובות פשוט ``מתפספסות`` לנו. הידע פשוט ``בורח``. לשם כך קיימת חכמה. ההבדל בין חכמה לידע הוא שחכמה היא ידע מיושם. זהו מידע שכבר הוכח כ``נכון``, ידע ש``עובד``. בהזדמנות זו, אפרוש בפניכם את ארבע עשרה ההנחיות, שהן ידע מיושם, כמו הוראות יצרן לחיים, או מעין כללים של היקום. כל הנחייה הינה בעלת משמעות עמוקה, וניתן לרדת לסיבה ולמשמעות של כל אחת ואחת (דבר שלקח לי הרבה מאד זמן), או שפשוט ניתן לקבלה או לדחותה מתוך בחירה מודעת. (הבחירה היא כמובן האם לבחור להוות ולהיות את ההנחיה שבחרתם בה). כמו כן לאחר שבחרתם, אני ממליץ להדפיס\לרשום את ההנחיות שבחרתם כך שיהיו זמינות לעינכם במשך היום (אם בבית ברכב או במשרד), כך שתוכלו להקל על הפנמת הבחירה\ות. נשמע כמו סינית ?! פתחו את הלינק המצורף. לעינכם ולבכם, עם המון חמלה ואהבה אלדד

אלדד-ב

New member
דרייה, דרייה ...:)

מסקרן אותי מדוע בחרת בשם דרייה ומה משמעותו עבורך ... המילה דרייה מופיעה באוצר המילים של השפה הפרסית, ואני חושב שפירוש המילה ימצא חן בעינייך...

דרייה

New member
בוקר אור אלדד.לא אני בחרתי את שמי..

אלא הורי מולידי,הם אלו שבחרו בשבילי..לכן,מבין אתה שזהו לא כינוי לפורום אלא שמי האמיתי. אשמח לשמוע את הפירוש בשפה הפרסית... אור לך.

אלדד-ב

New member
ים

קודם כל אני חייב לומר שלדעתי זהו שם באמת מיוחד... חוץ מזה, דרייה זה\זו ים\ימה בפרסית. לים עבורי יש קונוטציה של אין-סופיות, חופש, מרחב, תכלת, טבע בראשיתי, התחדשות מתמדת ועוצמה אלוהית. זכית ..... :) אור גם לך, ויום נפלא אלדד

דרייה

New member
יא,כמה יופי .....ומענין ש...

אני גרה ממש ממש לחוף ים...מים ,שמש,אור ,תכלת,טבע,זרימה התחדשות,כן כן...מענין אה.. המון תודה,חיוך על שיפתותיי זה היום. אור לך.

חוכמית

New member
אלדד-ב. בדיוק חשבתי על הכיוון

הזה של הדברים. באמת נכתבים פה דברים נהדרים כל יום ואני כבר כמה ימים חושבת ``איך אפשר לישם אותם הלכה למעשה. קראתי את הדברים ששלחת בקישור. דברים שתורמים רבות להבנת התהליכים אבל... כמה קשה ליישם אותם. לי לפחות קשה כל הזמן להיות עם אצבע על הדופק ברגע ה``אמת`` כדי לאתר מה קרה פה? לאחר מכן, השוך הסערה אני חושבת ויכולה לנתח ולהגיע לדברים הנכונים יותר. אני לומדת, לומדת כל הזמן כל יום ועדיין מרגישה למרות גילי שלפעמים אני מסתכלת על הדברים כמו תינוקת תמימה ולא יכולה להבין מאיפה באים המעשים והמחשבות של אנשים אחרים לגבי דברים שקורים.הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי אומרת ``לא יכול להיות...`` או איך זה יכול להיות??`` ``למה?`` ועוד ועוד. הפורום הזה נותן לי הרבה נקודות אור חדשות וחשובות אבל האם לא יהיה נכון לחשוב או להגיד שיש יכולת מסוימת לכל אדם להגיע לאיזה שהוא שלב או שכל אדם יכול הגיע לשיא? מהו השיא? כל יום יש שיא חדש הרי, תחושה חדשה, מקרה חדש,... הארה??? יופיאל דיבר לפני מספר ימים על הארה. קראתי את כולכם וחשבתי וחשבתי והגעתי למסקנה שלכל אחד יש את ההארה שלו. לאחד זוהי מכונית חדשה ולשני זהו אור השמש. כך לדעתי הם פני הדברים וכך אני מתיחסת אליהם. ומכאן ראו את סיפורה הקשה של לבלבית שמרוב שהוא קשה אין לי פשוט מילים לחלק איתך. לבלבית אנני מכירה אותך וכל מה שאני רוצה לעשות זה פשוט לחבק אותך כדי שתיבכי ותיבכי ותיבכי עד שיצא ממך כל הכאב בבת אחת ואז תוכלי להמשיך הלאה לאט לאט להרים את הראש שוב בחזרה והפעם הרבה יותר גבוה. זה הרבה מעבר למילים.... טוב, אני מאחלת לכולם הרבה אור וטוב.... באהבה.

אלדד-ב

New member
לצחוק הרבה :) B-) :cool:

היי חוכמית, נכון, לא קל להיות כל הזמן עם היד על הדופק, זה תהליך אישי, שלוקח זמן ולעיתים הרבה זמן. לעתים, במקום ``לחשוב יותר מדי`` עדיף פשוט להתרגל לצחוק. זה הרבה יותר פשוט מלנתח סיטואציות בזמן אמת. וזה טבעי - פשוט לצחוק. צחוק טבעי, שבא מהלב - כשהוא משתלב באופן בלתי נפרד מחיי היום יום שלנו הוא פשוט משנה את חיינו. צחוק זהו סוג של מדיטציה - כשהוא עמוק ואמיתי, הוא מביא אותנו להבנה עצמית,למודעות עצמית, לתחושת אושר אהבה ושמחה. הצחוק עצמו הוא פעולה רגעית, אבל התרומה שלו היא תמידית, אינסופית - ככל שאני מחייך וצוחק באופן טבעי, כך ההשפעה תהיה בהתאם על חיי ועל האופן שבו אני חווה את החיים. אני לא אומר שלא צריך לבכות. בכי הוא אותו סוג של אנרגיה. מי שלא יכול לבכות, לא יכול לצחוק, אחרת הצחוק הוא לא אמיתי, לא טבעי. בחיים המודרנים כיום לצחוק זה לא דבר של מה בכך. אנו שבויים בעולם שבו אנו ``חייבים`` להיות שקולים, מחושבים, רציניים. האם פעם ראית תינוק מחייך ?! האם שמעת וראית צחוקו המתגלגל של תינוק ?! הפעילות החברתית הראשונה של תינוק היא לחייך. כל אמא שרואה את תינוקה מחייך יודעת כי זה מסמל הרבה - התפתחות, תבונה, אושר. כך היא יודעת שהתינוק ``בסדר``. אכן מינקותנו, זה הטבע שלנו - שמחה, אהבה, אושר. רק כשאנו גדלים אנו ``שוכחים`` זאת, אנו נכנסים למערבולת של ה``תנאי``: אהבה ניתנת\מתקבלת על תנאי (ציפייה, הזדקקות, הרגשת ביטחון וכו...). ושמחה גם כן - הצחוק הוא ``על תנאי`` - הוא כבר לא טבעי עבורנו. יש צחוק מאולץ, מזוייף, מדומה, מחושב וכן הלאה... זה לא ``רע``, לצחוק באופן מאולץ, אבל ... זה לא הדבר האמיתי, לא הדבר שישרת אותנו. כל ההקדמה הזאת באה כדי לומר לך שניתן להשתמש בתובנות הניתנות כאן, בפורום זה, או בכל מקום שאת נחשפת אליהן באמצעות הצחוק. במקום שתחשבי איך ליישם את הידע הזה, פשוט תחייכי, תצחקי, תכירי תודה על עך שהוא הובא בפנייך, ברכי על כך, ותהיי עם זה. זה הכל. התובנות הרי נוגעות בחיים עצמם - ומאפשרות לנו לסנן את האשליה, שמטעה ומתעתעת בנו. כך אנו נגישים לאמת נטו, ויודעים שיש דברים ש``נראים`` כך אך מהותם אחרת - זה מאפשר לנו לעיתים קרובות לחייך אל העולם, לצחוק על החיים, לקחת אותם בקלות, להבין שהכל משחק, הכל הצגה אחת גדולה ותו לא. אדם קרוב אלינו שנפטר לא ``נעלם`` מאיתנו, ולכן אין צורך להפסיק לחיות. אין בכלל צורך לחשוב על התנזרות מהחיים, או חס וחלילה על התאבדות. אחרי הבכי\תקופת האבל צריך לחייך. אנו יודעים שהמוות היווה רק שלב בחיים הנצחיים, רק טרנספורמציה של אנרגיות, שינוי צורה. הודה לאדם הקרוב אליך שהיה בחייך , על כך שהיה מתנה נפלאה, ואחר כך חייך - כי אתה יודע שהוא תמיד איתך - חלק ממנו בלתי נפרד ממך. לחייך, לצחוק ... כן, התובנה הזו של חיי נצח גורמת לך לראות את האמת בסיטואציה כזו. זו רק דוגמא אחת מדי רבים, כידוע, התובנות רבות וכולן ישימות. אז מעכשיו , לחייך ולצחוק - החיוך הוא חלון לנשמה, והצחוק הוא הדלת ... חמלה ואהבה , אלדד

למעלה