ארבעה...מי יודע...?

ארבעה...מי יודע...?

ארבע בתי כנסת במרחק תשליך זה מזה.ואז מתבכיינים שאין להם מיניין. שהרי לא יישב פרסי עם עיראקי לפטפט באותה תפילת מנחה.... ומכיוון שאסור הרי לעסוק בכספים ביום שבת קודש,ישבו חכמינו וקיבלו תפוח זהב בראש. מגש מחולק לתאים ובהם אותיות לרוב וגם מספרים. ולאחר סיום כל מכרז מצרפים את אותיות שם הנדבן למען לא ישכח אותם ביום ראשון.... מכיוון שלצלם לא התאפשר לי... רציתי "לתרום" 500 ש"ח ולהבריז,ולו בכדי שמצלמות האבטחה,שבטוח מקליטות גם בשבת,יוציאו אחלה סרטון בכיכובי,שיגיע לערב טוב רפי אומר זאת כך יונית.... רק בשביל שהכיתובית למטה תאמר : צולם ביום קודש...... פחחחחחחח..... אשכרה לעשות מסחרה בשם הדת.
 

rrredshay

New member
צודק 100%

אמתי את הדברים האלה מזמן לכל מי ששאל אותי למה אני לא נכנס לבית כנסת בשבת. גם בעליות לתורה של המשפחה שלי אני יושב בחוץ. זה פשוט מגעיל כל המסחרה הזאת ומה שכרוך בה, אנשים שאין להם כסף לקנות אוכל מוצאים את עצמם תורמים סכומים לא מבוטלים בגלל לחץ חברתי. אפילו כשהתחתנתי, לא הייתי מוכן לקרוא בתורה כי שאלו כמה אני תורם בשביל זה. מגעיל. אגב, כשחייתי בחול זה לא היה, הרבה יותר נעים.
 
כשאימי נפטרה...

מתוך רצון מטופש להגשים את שהיתה רוצה, הלכתי במשך השבעה לבית הכנסת. וכן... זכור לי הלעג של אהבלים בגיל הטיפש עשרה, על חוסר הבקיאות שלי במנהגי המקום. ודווקא, יש עליי בקיאות לא קטנה. אבל... אני לא תמיד ממש יודע מתי לעמוד, ומתי לשבת.
 
אצלנו ביישוב זה לגמרי אחרת...

לדעתי גם בשבתות כבר אין מניין אני מתעבת את מסחרת הדת - התנאי היחיד שהיה לי לחתונה דתית היה בלי מקווה - מתברר שגם את זה אפשר לעשות
כבר מעכשיו אני חושבת מה יקרה ב 13 של הילדון, האם הוא בכלל יעלה לתורה? לפי פרשנות ה"רבנים" הוא פסול תורה אם אצהיר על לקותו אבל מעבר לכך - גם אם לא אצהיר, לא בטוחה שאני רוצה את כל הבלגן הזה. מצד שני - זו מסורת וברור לי ש"אזכה" לבלגנים מכולם סביבי. נראה לי - בית כנסת רפורמי - היר ווי קאם (אמרה הנינה של רב וחזן בתפוצות
)
 
בובה

כולנו בנים ובנות/נינים ונינות /נכדים ונכדות של רבנים מ]ורסמים בתפוצות ובכ"ז איש באמונתו יחיה. מאז שהתגרשתי מקפידה לקחת את הבנות בחגים לבית הכנסת הרפורמי ואנחנו כולנו נהנות מתפילה מכבדת ומכובדת בצוותא, עם הסברים לילדים, הפעלות, שירים , בקיצור כיף גדול. תנסי, זה לא נושך להיפך. אין שם מסחרה. נקודה. ודרך אגב גמאני התחתנתי בלי מקווה אבל אורתודוקסי, מסתבר שאפשר הכל לסדר אצלם בכסף. קיחס.
 
יקירה - מנצחת אותך הפעם ../images/Emo6.gif

גם אני אורתודוכסי ובלי שום כסף , מתברר שאפשר למצוא גם רבנים שרק "ממליצים" על מקווה ולא מבקשים את האישור
, מה שכן - הייתי אצל הרבנית, התגלגלתי מצחוק, קיבלתי גם ממנה פטור
ולגבי החגים - לא מתחברת לזה בכלל, חוגגת איתם בבית, מסבירה אם שואלים וזהו. אפילו את ארוחות שישי העברתי לצהריים - מעדיפה את שנת הצהריים שלי אח"כ מאשר לעמוד ולבשל
 
נראה לי נכריז על תיקו ../images/Emo197.gif

לא מקווה ולא רבנית = כסף לא מקווה וקצת רבנית מטורללת = בלי כסף מה זה חשוב - העיקר שהיה בלי מקווה ולא תהיה פעם נוספת (לפחות אצלי)
 
למעלה