אקריליק או גואש?

mic76

New member
אקריליק או גואש?

יש לי שאלה? הייתי היום בחנות יצירה, ושאלתי את המוכרת האם אפשר להשתמש בעבודה עם סטפים או קראקל או סתם צביעה על עץ בצבעי גואש כי זה מה שיש לי כרגע הרבה בבית... ודבר שהשתמשתי בו רבות לצורך עבודות יד למיניהן... המוכרת ליגלגה עלי קלות ואמרה שרק ילדים משתמשים בגואש.. אנא אשמח לתשובה קצת יותר מעמיקה ממי שיודע/ת..

pipidi

New member
ישנם צבעי גואש (לא אלו בקנקנים

הגדולים) שמשמשים אמנים ומאיירים רציניים מאד. וכן יש טכניקות שאפשריות בגלל תכונות שיש לגואש ואין לצבעים אחרים. שלא תבלבל בשכל, ושאת לא תעלבי. לא יודעת לגבי עבודה עם סטפים וכאלה, כי אני לא מתמצאת, אבל מרגיז לשמוע כזה קשקוש על צבעי גואש (יש חברות מאד איכותיות שיוצרות צבעים כאלה לאמנים כמו פבאו, טאלנס ועוד יותר איכותי וינזור ניוטון).

liat ליאת

New member
מה פיתום../images/Emo70.gif

סבתא שלי <ז"ל> ציירה המון ציורים מ-ד-ה-י-מ-י-ם <וחבל מאוד שכשרון הציור שלה לא עבר אלי בתורשה
>, והכל בצבעי גואש וצבעי מים
ודברים באמת באמת מיוחדים
ואני לא זוכרת אותה בתור ילדה

ofronet

New member
צבעי גואש -הם צבעים מצויינים!!!

ההבדל בינם לבין צבעים אקרילים (למרות שגם גואש הוא סוג של אקריל...) שהגואש יותר דלילים(יש בהם פחות פיגמנטים) ואפשר בהחלט להשתמש בהם!!! מצ"ב קערה מעיסת נייר שצבועה בגואש

נורוני

New member
../images/Emo140.gif איזה יופי של קערה../images/Emo99.gif

אהבתי מאוד את הגימורים ושילוב הצבעים

גלשי

New member
הקערה מאד מוצלחת. אני עושה שימוש

בצבעי גואש גם על עץ. כמובן שהמטרה של המוכרת היתה כלכלית ואינה נקיה משיקולים הקשורים ברווחים.... בדקי וראי את התוצאות המצויינות של הגואש בעצמך!

L FALCON

New member
אני עובדת במשולב עם גואש ואקריל

וגם לפעמים מערבבת בין הסוגים, והעבודות יוצאות מעולה, אין בעיות. אם רוצים לתת לגואש את תכונת הדביקות - מסטיקות של האקריל (ככה אני מכנה את זה לא יודעת אם יש לזה שם - זה קורה כשהאקריל יבש) תוסיפי לגואש צבע פלסטי אחד לאחד, ניסיתי ולא הצטערתי.

אילת39

New member
וואו קערה משגעת!

אנא העלי אותה לגלריית הקערות שלנו בצרוף שמך בכותרת ההודעה

צבעי גואש

צבעי גואש מקצועיים יקרים יותר מאקריליק. זה מספיק כדי לענות למוכרת החביבה
מה שכן - אין מה להשוות בין האיכות של צבעי הגואש המקצועיים לציור לבין צבעי הגואש שנמכרים בזול.

קטניקו

New member
מסכימה עם האריפוטר לגבי האיכות

וגם - הכמות, הגואש האיכותי בדרך כלל בא בשפורפרות די קטנות. אני לא זוכרת אם זה מדוייק אבל אקריליק לאחר היבוש עמיד במים בעוד שגואש לא? בעיה שיכולה להיפתר בקלות ע"י שימוש בלכה (שמומלצת בכל מקרה). ואל תקחי ל-
את היחס הלא נעים של המוכרת

pipidi

New member
צודקת, אחד ההבדלים הגדולים

שהוא שאקריליק עמיד במים לאחר יבוש (הוא מתייבש מאד מהר), לעומת גואש שאינו עמיד (גם הוא מתייבש מהר, אבל מכיוון שהוא לא עמיד, ניתן להשפיע עליו גם אחרי שהתייבש), עם 2 סוגי הצבעים ניתן להגיע לשקיפויות או לצבע אטום מאד (תלוי כמה מדללים במים), עם גואש ניתן ליצור בטכניקת ה"מכחול היבש". גואש איכותי מגיע בד"כ בטיובות קטנות, וההבדל בין צבע טוב ללא טוב הוא כמות הפיגמנט בצבע (וזה תקף לגואש, אקריליק וכו', כמה שיש יותר פיגמנט לא צריך לשים כמות רבה מהצבע, וכמה שיש פחות לפעמים יהיה צורך ב2 ואפילו יותר שכבות להגיע לשכבה אטומה של צבע).

puah

New member
הסבר

בואו נעשה סדר: צבעי גואש מקצועיים-טאלנס וכו' צבעי גואש של ילדים - אומגה וכו' צבעי אקריליק מקצועיים - בשפופרת או בבקבוקון צבעי גואש מקצועיים - נפלאים לציור -יש אין סוף צבעים וגוונים הגימור שלהם מט ולא מבריק- יש הבטחה שגוון שניקנה לפני שנים וגוון שנקנה היום יהיה זהה(לפי מספר קטלוגי)- מתערבבים בקלות רבה - מסיסים במים מאוד גם לאחר יבוש-יכולים להגיע לטקסטורה ואפקטים של צבעי מים כמעט, מבחינת השקיפות של צבע על צבע, הערה חשובה:לכה על בסיס מים עלולה להזיק ולהמיס את הצבע מתחת צבעי גואש של ילדים - מסיסים במים - אך עמידים יותר למים לאחר יבוש ולכן ניתן להשתמש בלכה על בסיס מים לאחר יבוש מוחלט יש לצבעים יותר ברק- יש פחות גוונים- נוטים להיות יותר גושים- מצריכים ערבוב רב יותר לאחידות הצבע, אין הבטחה של גוון הצבע יש פחות שקיפות של הצבע- בעיקרון זה אולי סוג של צבע אקרילי- לאחר היבוש יש מרקם של דבק פלסטי צבוע צבעי אקריליק- מקצועיים בשפופרת או לציור על עץ בבקבוקון מסיסים במים - אך לא לאחר היבוש- ניתן להשתמש בלכה על בסיס מים ללא חשש - יש המון גוונים יש הבטחה לגבי גוון הצבע - יש בהם שקיפות מעטה של צבע על צבע לרוב הם אטומים, נוחים לערבוב, לא יוצרים גושים.

למעלה