אקקלמין

diklak

New member
אקקלמין

שלום,יש לי שחלות פולציסטיות וקיבלתי בפעם האחרונה מחזור ב30.11.03 וביום החמישי למחזור התחלתי לקחת אקקלמין ללא מעקב זקיקים אך מדדתי חום. עד היום החום לא עלה לי, עשיתי בדיקת הריון ביתית ב31.12.03ויצאה שלילית הרופאה שלי אמרה שעשיתי מוקדם מידי ואם לא קיבלתי אולי אני כן בהריון היא אמרה גם שעם האקקלמין אני חייבת לקבל מחזור.היא שלחה אותי לעשות בדיקת דם שלצערי יצאה שלילית. למה החום לא עלה לי? למה עדיין לא קיבלתי מחזור ? אני כבר ביום ה 41 מאז המחזור האחרון. האם יכול להיות שהביוץ עדיין לא הגיע? הבנתי מהרופאה שלי שהאקקלמין מסדיר את המחזור וכבר הייתי אמורה לקבל. אני צריכה המצלצה מה לעשות???? הרופאה אמרה לי שנחכה עכשיו למחזור וברגע שיגיע אקח שוב אקקלמין ונעשה מעקב זקיקים בימים 13,15,17. יכול להיות שהביוץ יהיה אחרי ימים אלו? האם אני צריכה לעבור לרופא שמתמחה בפריון, אולי אני כלל לא מבייצת(שכחתי לציין שלקחתי גלולות במשך 5 שנים ולפני כן המחזור לא היה סדיר) תודה

צפונית26

New member
שלום..

אני ממליצה לך בחום, לא לחכות סתם ולפנות לרופא מומחה (תוכלי לקבל אן המלצות רבות) איחור במחזור קורה מהמון סיבות, במחזור הקודם היה לי איחור של שבוע, ללא טיפול אחרי 14 שנה של מחזור סדיר במיוחד. גם לחץ יכולה להיות הסיבה. לגבי איקקלמין ודעתי האישית... אני התחלתי את הטיפול אצל גניקולוגית רגילה, ואחרי שהתחלתי לקרוא (כי הבנתי שמשהו לא כל כך בסדר) הבנתי שאיקקלמין לא הכי מוצלח ויש לו תופעת לוואי די בעייתי. לא נהוג להשתמש יותר משלוש פעמים באיקקלמין, וכדאי לא לעשות את זה סתם. בהצלחה!!

diklak

New member
יש לך המלצה טובה לרופא שמתמחה

בפיריון??? אני שייכת למכבי ואני מאזור המרכז

חגית6

New member
היי דיקלה

יש למכבי מרפאת פוריות ברמת מרפא ברמת גן. יש שם רופאים מומחים טובים ביותר (כמו פרופ' זיידמן, פרופ' משיח, ד"ר רבינוביץ, ד"ר בידר, ד"ר לב רן) אם תדפדפי בפורום תקראי המלצות על רופאים אלו. כל מה שאת צריכה זה הפניה מהרופא גניקולוג שלך למרפאת הפוריות ולקבוע תור אצל אחד הרופאים הנ"ל במרפאה (טל. 6751555/6 ). בהצלחה !!!!

diklak

New member
תודה אבל איך אני משכנעת את הרופאה

שתתן לי הפניה כי עדיין לא ניסיתי הכל ואני רק בחודש ה 8 לניסינתי להיקלט, היא בטח תגיד לי שעוד מוקדם מידיי ויש עוד פתרונות כמו הגדלת המינון זיריקות וכו'. מה להגיד לה????????

חגית6

New member
הפתרונות האלה

הן תחום הפעילות של המרפאה ברמת מרפא. את צריכה להגיד לרופא שלך שאת מעדיפה לעבור למרפאת פוריות כי שם המעקב יותר צמוד (וזה אכן כך). אני לא מאמינה שהיא תתנגד. במקרה הגרוע היא תגיד לך לחכות עד תום השנה לנסיונות (בד"כ מגדירים בעיית פוריות אם אחרי שנה של נסיונות לא נקלטת).

סביון1

New member
הי דיקלה

מרפאת הפוריות ברמת מרפא היא אכן מרפאה טובה, אבל אם את בכל זאת רוצה רופא "אישי" שמקבל דרך מכבי ומתמחה בפיריון, אני ממליצה על דר' אריה ברקוביץ' מגבעת שמואל.

s h i r a 3 0

New member
שלום דיקלה. לא יודעת אמנם לגבי

האיקקלומין (קיבלתי רק פעם אחת וגם לי עשה לא טוב) אבל ההמלצה החשובה ביותר היא לפנות למומחה פוריות ולא להתחיל טיפול ומעקב אצל רופא נשים רגיל. הוא או היא יכולים להיות מצויינים כמעקב רגיל או במעקב הריון - אבל טיפולי פוריות זה כבר עניין אחר. אם את שייכת למכבי וגרה במרכז את יכולה לבקש הפניה לרמת מרפא. אני לא יודעת איפה את גרה במרכז אבל אם לא רחוק מרמת גן - אז רמת מרפא ברמת גן זו המלצה מצויינת, ואם שם אז באופן אישי אני כמו תמיד ממליצה שם על דוד לב-רן. ושיהיה המון בהצלחה,

diklak

New member
תודה, יש לי שאלה

ר' לב רן הוא מנהל את אגף הפוריות בבית חולים וולפסון???

אנה מ

New member
דיקלה, דר' בוצ'ן , מומחה לפוריות,

מקבל דרך מכבי. המרפאה שלו ברח' דובנוב (מאחורי לונדון מיניסטור בתל-אביב).

מפוליצסטית אחת לחברתה../images/Emo140.gif

קודם כל - ברוכה הבאה
שנית - כמה הערות חשובות:
האיק' אכן אמור לתזמן ביוץ, אך לא בהכרח
. כמו כן יש כמה תופעות לוואי אקוטיות, לכן - לדעתי רופא אשר נותן מרשם לאיק' ולא מנהל מעקב הוא בפרוש חבר אחריות
ראשית - גם אם הגוף מגיב היטב לאיק' - עדיין אלמנט התזמון אינו קבוע מראש - יש מקרים בהם בעזרתו אכן התזמון טוב יותר אך לא בהכרח ביום ה14. שנית - מה לגבי תופעות הלוואי - לתת לך איק' ולשלוח אותך לדרכך עד המחזור הבא לא נשמע לי אמין כלל וכלל!
לצערי - יש מקרים בהם האיק' לא משפיע על הביוץ
, לכן גם המתנה של שנתיים לא תעזור.... לדעתי מחזור שנמשך 41 יום + בדיקה שלילית (ונתעלם כרגע ממדידות החום, למרות שאני מאוד בעדן
..) זה בהחלט רמז לכך שהאיק' לא עשה את שלו...
נראה לי שכבר אפשר להבין מה דעתי על רופאתך, ומה אני הייתי ממליצה.... בתור אחת שעברה בדיוק את המסלול שאת עוברת
(ונקווה שאצלך כל העניין יסתיים מהר יותר..) אבל עם רופא נשים קצת יותר אחראי אני בהחלט חושבת שהגיע הזמן לעזוב את רופאתך ולעבור למומחה. בהצלחה, החיפושית

diklak

New member
תודה על עצתך אך כפי שרשמתי הרופאה

נתנה לי החודש, ברגע שאקבל שוב מחזור , אקקלמין +מעקב ואז מקווה שנדע יותר לכן אתן עוד ניסיון אחד לרופאה הזו אם לא אז אדרוש הפניה לרופא פוריות.

טאיה1

New member
שאלה דחופה על אקקלומין ומחזור

החודש לקחתי בפעם הראשונה אקקלומין (כדור וחצי במשך 5 ימים). ביום העשירי למחזור נצפו 4 זקיקים, 3 קטנים ואחד 18 מ"מ. הרירית היתה כמעט 8 מ"מ. בד"כ אני מקבלת כל 26 ימים. עכשיו אני ביום ה- 29 ועוד אין זכר למחזור. השאלה שלי היא האם לקיחת האקקלומין יכולה לגרום לאיחור במחזור. כלומר שלא יגיע אחרי 26 יום? אני יודעת שהתשובה המתבקשת היא שאעשה בדיקה ביתית, אבל אני לא מסוגלת, אחרי כל כך הרבה שליליים שראיתי על המקלונים הללו, וחוץ מזה יש לנו בעיית זרע ולא עשינו הזרעה החודש, כך שהסיכוי להריון הוא באמת קלוש. תודה

Big Mama 1

New member
טאיה מתוקה,

סוכוי תמיד יש, אפילו הקלוש ביותר. אם אין לך כוח לעשות בדיקה ביתי, אל תעשי, גם אני לא עושה אבל מטעמי חיסכון. מעדיפה ל"בזבז" את הכמה שקלים האלה על כוס קפה עם חברה, יותר נעים. בעיקרון כל "התערבות" בתהליך הטבעי של כגוף משבש משהו במערכת. יכול להיות להאיקקלומין יגרום למחזור שלך לאחר קצת, אם זיכרוני אינו מטעה אותי, כי זה היה ממש מזמן, גם אצלי האיקקלומין גרם לאיחור במחזור. תתאזרי בסבלנות, תתייעצי עם הרופא שלך, ותקווי לטוב. מחזיקה לך אצבעות, אולי הפעם זה זה!

בבוצי

New member
לא לאבד תקווה

סיכוי תמיד יש. את יודעת מתי בדיוק היה הביוץ? המחזור אמור להגיע 14 יום אחרי הביוץ. אם יש לכם בעיית זרע, מדוע לא הלכתם לעשות הזרעה ובכך להגביר את הסיכויים? לא חבל על החודש אם כבר לקחת הורמונים ? שנשמע בשורות טובות במהרה

למעלה