אקקלומין

shush1122

New member
אקקלומין

היי בנות,
הביוץ שלי מאוד מאוחר אחרי 30 יום ועל מנת לזרז את התהליך הרופאה שלי נתנה לי אקקלומין 50 מג 3 פעמים אחרי המחזור.מישהי ניסתה או מכירה?האם זה באמת מקדים את הביוץ?תודה מראש

טוליתי

New member
איקקלומין יכול "לסדר" את הביוץ

עבור נשים מסוימות הוא גורם לביוץ מאוחר, ובמקרה שלך סביר שהביוץ יגיע עם איקקלומין מוקדם יותר.
מה שכן, לא מומלץ ליטול את התכשיר ללא מעקב בדיקות דם ו-US, כי הוא יכול לגרום לזקיקים מרובים. בנוסף, אחת מתופעות הלוואי של התכשיר היא רירית דקה.
האם את מטופלת אצל רופאת פוריות (רופאה שמבצעת הפריה חוץ גופית בבי חולים) או רופאת נשים "רגילה"? חשוב מאוד לטפל בבעיות פוריות אצל רופא מומחה בפוריות.
בהצלחה

shush1122

New member
תודה זה קצת יותר מורכב...

לפני שנה וחצי נכנסתי להריון בקלות (חודש אחרי החתונה בנסיון הראשון) אך לצערי בשבוע 37 גילו שאין דופק ועברתי לידה שקטה...כעת אני 8 חודשים לאחר הלידה ובנסיון בלתי פוסק להכנס שוב להריון אך מאחר והמחזורים לא סדירים והביוץ נורא מאוחר זה מקשה על התהליך (סה"כ עברתי ארבעה מחזורים מאז הלידה בגללל שכל מחזור אורך זמן יותר מהרגיל) ומבחינתי כל חודש שעובר זה סיוט ואני לא יכולה לשאת יותר את ההמתנה הזו ולכן רופאת הנשים שלי מבינה את הרגישות של הענין ורוצה לעזור לי לקצר את התהליכים ללא התערבות של רופא פוריות כי הרופאים מניחים שהבעיה היא אינה פוריות מאחר וכן נקלטתי בקלות פעם קודמת ואני אכן מבייצת אך כאמור הביוץ מאוד מאוחר , אני מודעת לסיכוי לריבוי עוברים אך אני במצב נפשי כבר כל כך קשה ולוקחת אחריות על התוצאה ומקווה לטוב עם כל הקושי מסביב.

מינה23

New member
לפני בערך 16 שנה...

עקב שיבושים בזמני הביוץ קיבלתי איקוקלמין ומזה יצאו תאומים שהיום בני 15.5.
דבר נוסף שאת צריכה לבדוק - שמעתי שישנה בעיה עם האיקוקלמין ולא ממליצים להשתמש איתו עד כדי כך שאפילו הורד מהמדפים. ישנו כדור אחר שנותנים במקום. אם את מעוניינת אני אבדוק אצל חברה שלי. כי הבת שלה לקחה והרתה ב"ה וילדה לפני כמה חודשים. כמובן, שהכל צריך להיות מלווה עם אולטראסאונד כפי שכתבה לך טוליתי.

shush1122

New member
כן אשמח לדעת איזה כדור יש במקום שיכול לעזור להסדר של הביוץ

תודה!!!!

ginger lemon

New member
אם אני לא טועה

(וממה שנכון לשנה שעברה)-
קוראים לכדור פאמרה/לטרוזול.
בארץ ההתוויה של הכדור היא למי שעברה סרטן השד והוא לא בסל הבריאות לטיפולי פוריות, מה שהופך את העניין מכמה עשרות שקלים לכמה מאות.
לא שמעתי על הרבה רופאים בארץ שמשתמשים בו במקום איקקלומין.

מינה23

New member
ממש מצטערת אבל היא לא זוכרת

אמא שלה שאלה אותה והיא לא זוכרת שם. היא רק יודעת שזה כדור שמחליף את האיקוקלמין וזה לא מה שחשבה כאן מישהי. אולי תנסי בגוגל או תשאלי את הרופא. שיהיה בהצלחה

ginger lemon

New member
אה..

בעבר חברת טבע ייצרה איקקלומין
היתה תקופה שנה שעברה שטבע עצרו את הייצור ואז הביאו לארץ תכשיר שחברה אחרת מייצרת.
לצערי אני גם לא זוכרת את השם שלו, אבל זה אותו דבר כמו איקקלומין מבחינת מנגנון התרופה והאופן שבו היא פועלת (כמו ההבדל בין אקמול לדקסמול)

מינה23

New member
ממש מצטערת אבל היא לא זוכרת

אמא שלה שאלה אותה והיא לא זוכרת שם. היא רק יודעת שזה כדור שמחליף את האיקוקלמין וזה לא מה שחשבה כאן מישהי. אולי תנסי בגוגל או תשאלי את הרופא. שיהיה בהצלחה

Rמחכה7

New member

סיפור עצוב
במקרה שלך איקקלומין יכול לסדר את המחזור, אך שוב, חשוב לקחת אותו עם מעקב מסודר
&nbsp
אגב, עשו לך בדיקות אחרי הלידה השקטה?
יש הרבה דברים שכדאי לבדוק במקרה כזה...

טוליתי

New member
מצטערת על האובדן הנוראי
.

גם בשביל לסדר ביוץ כדאי להעזר ברופא פוריות. ברגע שתבייצי, סביר שלפי מה שאת מתארת לאתהיה בעייה להיכנס להריון, אבל כדאי שמי שנותן לך תרופה לביוץ יהיה מומחה.
לגבי הריון מרובה עוברים, הכוונה היא להימנע מלהיסתכן בדילול, סיכון באובדן ההריון כולו וכו'. איקקלומין ללא מעקב יכול ליצור אצל חלק מהנשים חמישה - שישה זקיקים פוטנציאליים להריון, ולא היית רוצה הריון חמישייה, סיבוך עם דילול וכיוצ"ב.
מצטרפת לשאלות של מחכה, האם עברת בדיקות לאחר האסון?

shush1122

New member
תודה לכולן על התמיכה החיזוקים והעצות

כן,אני סוכרתית סוג אחד ומניחים שזה הסיבה למה שקרה למרות שהייתי מאוזנת באותה תקופה עברתי את כל הבדיקות השגרתיות אחרי המקרה כולל רישיות יתר והכל נמצא תקין. מקווה מאוד שזה יקרה בקרוב והפעם בידיים מלאות.תודה לכולם אתן מקסימות!

למעלה