אוקיי - אז הנה:
אזהרה - מדובר בחפירה: ביוון יש 16 מתחרים (4 בכל קטגוריה) כשבסוף ישנם ארבעה פיינליסטים, אבל מעבר לזה המתכונת היא אותה מתכונת. ההבדל היחיד הוא שבכמה שבועות הראשונים, בגלל שיש כל כך הרבה מתחרים, אז בדו קרב בסוף אין סולו נוסף, השופטים פשוט מצביעים על סמך ההופעה בתכנית. עוד כמה שבועות כשיהיו פחות מתחרים הבוטום 2 יתחילו גם לבצע את סולו הדו קרב. כן, כל האוברז הן בנות. ביוון, תודה לאל, גם אין נושא לאף תכנית, אז אנחנו לא מוגבלים על ידי נושאים מעצבנים, אלא המנטורים מנסים לבחור למתחרים שלהם שירים שהם פשוט חושבים שמתאימים להם ולסגנון להם ושיבצעו אותם טוב. היו גם כמה ביצועים פחות טובים, שאותם לא טרחתי לשים, וגם לא את הביצוע של מי שהודחו בסוף (שדווקא לא היה רע, אבל תכף נגיע לזה). אבל בעקרון שמתי את רוב הביצועים מהתכנית הראשונה ואני חושבת שהרמה שם ממש טובה. ממי מתלהבים ביוון, הממ. כאן אנחנו מגיעים לנושא הקצת יותר בעייתי, שראו את ההשפעה שלו כבר בבוטום 2 של השבוע הראשון. אני אתחיל בפשוט להגיד מי לדעתי כרגע הפייבוריטים (אבל הדרך עוד ארוכה) - סטאוורוס (זה ששר את קינגס אוף ליאון), דימיטריס (הילד עם הגיטרה), אלפת'ריה (החמודה ששרה ביוונית באחד מהקטעים הראשונים ששמתי) וניני (זאת ששרה את טוני ברקסטון). עכשיו, שתי בעיות. קודם כל, ביוון מצלמים את האודישנים, הבוטקאמפ ובתי השופטים ממש קרוב אחד לשני, אז כשעורכים את האודישנים עוד לא יודעים מי עבר מהבוטקאמפ לבתי שופטים וכשעורכים את הבוטקאמפ עוד לא יודעים מי מהשמונה הסופיים עבר לרביעייה, ככה שיש פספוסים על חלק מהמועמדים, שפשוט בכלל לא רואים אותם עד הפרק של בתי השופטים, ובגלל שביוון עורכים את הבוטקאמפ ובתי שופטים לפרקים קצרים יחסית, אז גם האודישן שרואים לא ארוך. אז אם בהפקה לא בחרו להראות אותך הרבה באודישנים, זו בעיה. למשל, מתוך ארבעת הבנים ששמתי שלושה הראו מלא באודישנים ואחד (החתיך שלי

) לא ראו בכלל. תוסיפו את זה לעובדה שהוא שר ממש בתחילת התכנית, והוא הגיע לבוטום 2. אני מאד מקווה שהשבוע בכל זאת כבר יכירו אותו יותר, כי ממש ממש לא הגיע לו בוטום 2, שגם השופטים אמרו באופן מאד ברור. הדבר השני שחלק מהשופטים אמרו בצורה מאד ברורה היה שמי שהיה צריך להיות בבוטום 2, בין השאר, היה מקפריסין. כמעט חצי מהמשתתפים בתכנית הם קפריסאים, והרייטינג של התכנית בקפריסין הוא בערך 60% (ביוון 30%). עכשיו, נכון שעדיין יש הרבה יותר יוונים שרואים את זה מקפריסאים, אבל הקפריסאים פשוט מצביעים בטירוף, ככה שהדירוג של בערך חצי מהמשתתפים מקבל תמיכה גיאוגרפית. מי שנתנה את הביצוע הכי גרוע באותו ערב (מזעזע) היתה הנותרת מקטגוריית האובר, שהיתה, כמובן, מקפריסין, ולא הגיעה לבוטום 2 אפילו. ואז, כמובן, יש את הבעיה הרגילה של בנות 14 עם פלאפונים, כי הביצוע הממש גרוע האחר היה שייך לבויבאנד שכאילו עושה רוק וזה היה איום ונורא. לוקחים את כל הגורמים האלו ומוסיפים את זה לכך שההצבעה מתחלקת על 16 איש (שזה המון), אז מקבלים תוצאות מוזרות. מה שכן, אם לקחת את התכנית של שנה שעברה בתור דוגמא, אמנם היתה שליטה קפריסאית בגמר (שני הבנים בגמר היו מקפריסין, והסולן של אחת משתי הלהקות בגמר גם), אבל באמת ארבעת הכי טובים היו בגמר בסוף. לכו תדעו.