אקסל 30 או רפטור 30?

אקסל 30 או רפטור 30?

אני שומע מלא המלצות על זה ועל זה ומצד שני שלרפטור מיסבים אבל זנב חלש ודברים דומים על האקסל... אני מתלבט מה לקנות או שיש איזה דגם שאני לא מכיר שהוא יותר טוב... תודה על העזרה, אורן.

rubber duck

New member
יש גם את sceadu של הירובו

שקיבל ביקורת מצוינות האקסל יקר מאד וכמו כן יקר לאחזקה הרפטור דיי זול גם לקניה וגם לאחזקה - חלש משמעותית מהאקסל וה sceadu של הירובו נמצא אי שם באמצע לדעתי ומינסיון שיש לי עם הירבו הוא יהיה נוח יותר ללימוד מאשר הרפטור אם כי לא בהרבה והיתרון הגדול ביותר שיש לו על הרפטור הוא יבואן נהדר שרון

מסוק 30-50

אכן SCEUDu זה הדבר החם הבא. הוא זול יחסית ואיכותי. ממה ששמעתי ב CYBERHELI.COM ניתן להשיג אותו במחיר של ראפטור .... הוא גם תוכנן להיות מסוק 50 אמיתי, אז שידרוג ל 50 בעתיד הוא ממש קל.

אני ממליץ בחום על X-CELL

מסוק מדהים!!! אני מטיס כזה ולא היתה לי איתו אף תקלה, הוא טס מדוייק מאוד ולדעתי הוא מסוק ה30 הטוב ביותר. בקשר לתחזוקה החלקים קצת יותר יקרים אבל כל החלקים נמצאים במלאי אצל היבואן שהוא איש נהדר שעוזר תמיד וגם יכול לעזור לך בשטח. אני הרכבתי עליו מנוע 46 והוא טס נהדר איתו. שים לב שעם אקסל תרסק פחות מתקלות טכניות בגלל האמינות של החלקים ולכן אם לא תעשה איתו שטויות אין סיבה שתרסק. בדקתי לפני כמה זמן את המחיר שלו הוא 2200 וניתן לקנות אותו עם מנוע 32SX ואגזוז מיוחד (לא סטנדרטי משהו טוב יותר) ב3100. יקר יחסית לרפטור אבל זה משלם בהמשך. בהצלחה יוני

XCELL

לגבי מי מסוק ה 30 הטוב ביותר ..יש הרבה מסוקים טובים, לא הייתי מגדיר אחד כטוב ביותר. לכל אחד יש יתרונות וחסרונות. אף אחד מהם לא מושלם כנ"ל לגבי XCELL . חלקים ל XCELL הרבה יותר יקרים - לא קצת ... יתרסק פחות בגלל אמינות - לא הייתי אומר. לא חושב שהוא יותר אמין משאר מסוקי ה 30 המובילים בשוק. כמו שאמרתי כבר - לפי דעתי המסוק הראשון צריך להיות זול וקל לתיקון. זה כמעט הדבר החשוב ביותר. מסוקי XCELL ידועים בקשר לסיבוכיות יתר בתכנון שלהם (חוץ מאולי הFURRY החדש). ולתקן אותם אחרי ריסוק לא קל ולא כיף בכלל. וזה הדבר האחרון שמטיס מתחיל צריך. עדיף להשקיע את הכסף הגדול במסוק השני ולא בראשון. ולכן XCELL 30 לפי דעתי נופל בין הכסאות. שלא תבין - אני חושב שזה מסוק טוב (למרות שלא ממש פופולארי בקטגוריה הזו בגלל הסיבה שצינתי מקודם) אני ההיתי הולך על Scueadu או Raptor . זולים לתיקון וטובים. דני

מסוקיסט

New member
אם כבר להוציא כסף אז SHUTTLE RGM

לצערי אנני מסקים שאקסל מסוק טוב. הוא כבד יחסי לרפטור ואם בונים את הרפטור כמו שצריך אין תקלות היה לי רפטור עם מנוע של T.TIGER 36H PRO וזה היה מאוד מוצלח אם כבר אתם מדברים על המסוק הטוב ביותר במסוקי 30 אז הSHUTTLE RGM הוא המסוק וזה על פי מישהוא מחול שיש לו מסוק מכל דגם שיצה הוא טס מדויק ויציב כמו מסוק 60 . לגבי האקסל 30 . מנוע 32 לדעתי לא מספיקה לו לטיסה כמו שהמב=סוקים 30 האחרים שיותר קלים ועכשיו אנצל היזדמנות זאת לפרסם את ה-SHUTTLE RGM שלי למכירה מחיר של 3000 ש"ח כולל להבים מקוריים שך HIROBO מפיבר גלס , מנוע משופר של OS 32 SXH עם בוחנה משופרת (המקורי חדש ולא היה כלל בשימוש) אגזוז של HATORI וכל המסוק מפחמן עם כל השיפורים האפשריים מחיר מצחיק - מסוק במצב טיסה וניטן לראות טס ומבצע 3D טיסות הפוכות וכו´ לפרטים 053757709 איזי

מנוע 32

הרבה מטסים בארה"ב קונים את ה TT36 ומרכיבים עליו את ה קרבורטור של ה OS32 . כך אתה משיג יותר כח ופעולה חלקה של OS. מחיר ה "קומבינה" שווה למחיר של OS32 חדש. בארה"ב TT36 $70 קרבורטור OS32 $50 מנוע OS32 $110 דני

אני הרכבתי מנוע 46FXH על האקסל

והוא טס מדהים איתו ויש הרגשה של מנוע חזק מידי למסוק, אפשר גם לשים לו מנוע 50SXH כי המידות שלו ושל ה46 שוות. בקשר למחירים של האקסל אני קניתי את שלי במחיר דיי נמוך. המסוק הבא שלי זה יהיה הפיורי של אקסל ראיתי אותו טס והוא פשוט מדהים. בברכה יוני שריג

tnitzani

New member
שניהם טובים אבל האם ?

האם לקחת בחשבון את השאטל של הירובו. האקססל דורש מעט יותר כיוונים כמו גג"ש וכו´. הרפטור משמוע בלבד נאמר לי כי הוא נוטה להתפרק אך זו שמועה בלבד ואין להתבסס עליה. השאטל הוא מסוק זול מאוד אמין באופן יחסי, אם כי בשאטל שאני למדתי להטיס איתו היתה נטיה לציר הזנב להשחק באיזור המיסבים. בברכה צחי ניצני.

poziman

New member
מה עם....

מה עם הHawk IV של century? באתר שלהם הוא נראה מעולה! משהו ראה אותו טס במציאות?

גיא1234

New member
אל תלך עליו

לך רק על הרפטור 30, אתה לא תצטער. בברכה גיא ארושס

HAWK

לחבר שלי יש את ה HAWK מסוק מצויין, רק שהבנתי שאין תמיכה בארץ בשבילו. למה אתה מתעניין ב SHUTTLE כשיש כבר SHUTTLE חדש ? אלא אם אתה מחפש יש שניה ... דני

למעלה