אקסלנט

• פותח הנושא efekt
  • פורסם בתאריך

efekt

New member
אקסלנט

רפי גינת, שלום! אני קונה הרבה דברים דרך האינטרנט, ובתור אחד שכזה,אני מצפה ליחס טוב והוגן מצד החנות שמוכרת את המוצרים, וכמו כן לתמיכה ועזרה. לא כך עם אקסלנט, ומקרה שהיה, כך היה: קניתי דרך אקסלנט מספר מוצרים למחשב שלי בסביבות אוגוסט-ספטמבר, ודרך עוד אתר חומרה שאני לא אזכיר אותו, מכיוון שהוא לא קשור לנושא וגם בגלל שהאתר וצוותו דווקא היו 100% כל הזמן. מאקסלנט קניתי זיכרון, מאוורר, כרטיס מסך ולוח אם. את לוח האם הזה ביקשתי ספציפית מכיוון שהייתי צריך את היכולות שהוא הציע, ולפי פירוט היכולות שלו הוא צריך לעבוד עם המעבד החדש שקניתי מהאתר השני. חשוב לי לציין שאת ההרכבה של החלקים התכוונתי לבצע לבד, ושאני יודע ויכול לבצע את ההרכבה הזו לבד. כל הקנייה הזו מאקסלנט הסתכמה בכ-2000 ש"ח. החלקים הגיעו אלי לאחר שבוע וחצי-שבועיים, יחד עם החלקים שקניתי מהאתר השני. פה התחיל הסיוט. לאחר שהרכבתי את כל החלקים בייחד, ניסיתי להדליק את המחשב, והוא לא עבד. ניסיתי כל מני פיתרונות שיכולתי לעלות בדעתי, אך אף-אחד מהם לא עזר. בצר-לי, כשאני יודע שהתקלה מקורה בלוח האם, וכשאני יודע שאם אני אשלח אותו חזרה לחברה, אני אצטרך לחכות המון זמן עד שייבדק, יתוקן ויישלח לי חזרה. בכל זאת החלטתי ללכת על בטוח, ולשלוח אותו לתיקון (את לוח האם) דרך שירות הלקוחות של אקסלנט. אחרי כמה ימים יצרו איתי קשר מהמעבדות שירות שעובדות בעבור אקסלנט, ואמרו לי שהלוח תקין והיה תקין מלכתחילה. רציתי להיות בטוח, ולכן ביקשתי לדבר עם הטכנאי שבדק אותו. הסברתי לטכנאי מה הבעיה, ובישתי ממנו לנסות את לוח האם שלי עם מעבד כמו שלי (עד אותו הרגע הוא ניסה את לוח האם עם מעבדים נחותים משלי) ולאחר יומיים חזרתי אליו והוא אמר שעכשיו הכל תקין. הלוח נשלח אלי חזרה, והגיע כעבור שבוע. סוף-סוף, חשבתי, אוכל להשתמש בכל שאר החלקים ששוכבים אצלי בחדר בחוסר-מעש (דרך אגב, סכום כל הקנייה שעשיתי משני האתרים הסתכם ביותר מ-4000 ש"ח!) הרכבתי את המחשב, והפלא ופלא, הוא עדיין לא עבד! לכאורה, נראה כי התקלה היא במעבד שלי, אך היה לי ספק רב בכך. כמובן שלא רציתי להיגרר לעוד שלושה שבועות של היסחבות עם חלקי המחשב שלי, אז פשוט ניגשתי לחנות מחשבים בעיר מגורי, והטכנאי בדק את לוח האם, ואמר לי שהלוח בכלל לא מתאים למעבד שלי, רק לנחותים ממנו, יתרה מזאת, כשנכנסתי להגדרות של הלוח (ל-BIOS) התגלה כי הלוח בכלל לא מספק את מה שנטען באתר... כאמור, לא רציתי להיגרר לעוד 3 שבועות מענים של פרוצדורות החזרה, ובנתיים לא אוכל להשתמש במחשב החדש שלי, אז החלטתי לקנות בחנות רגילה לוח אם חדש שאני יודע שיעבוד עם המעבד שלי, ואת הלוח שקניתי מאקסלנט להחזיר להם ולבקש במקומו זיכוי למוצרים אחרים. לגיטימי, לא? לקוח מקבל מוצר שלא עומד בציפיותיו, בד"כ מחזיר אותו ומבקש את כספו חזרה, ואילו אני אומר "תעזבו, קחו את המוצר, רק תנו לי משהוא אחר השווה בערכו למוצר בתמורה". כאן התחיל הבאלאגן הגדול. מסתבר, שאקסלנט טובים יותר בלקחת מאשר בלתת. לאחר ויכוחים רבים עם המוקדנית, היא הבהירה שהיא לא מוסמכת לעשות שום דבר בנידון, אלא רק האחראית במקום, בחורה בשם חגית. המוקדנית העבירה אותי לחגית, אך חגית לא היתה במשרדה (מסתבר) כך שהשיחה נותבה חזרה למוקדנית, שהבטיחה שיחזרו אלינו במהרה כאשר חגית תחזור. מיותר לציין שלא חזרו אלינו במשך יומיים לפחות, עד שטילפנו חזרה לאקסלנט (אני משתמש בלשון רבים, כי מדובר בי ובהורי, כי אני לא טוב בדברים כאלה, והם עזרו לי) שוב דיברנו עם המוקדנית, ששוב העבירה אותנו לחגית, ושוב חגית לא היתה במשרד, ושוב חזרנו למוקדנית, וכמובן שוב הבטיחה שיחזרו אלינו... אחרי כמה ימים, שוב ניסינו את מזלנו באקסלנט, אך כמובן יותר קל לתפוס את ראש הממשלה בטלפון בעיתות משבר מאשר לתפוס את חגית בטלפון בימים ובשעות עבודה נורמליות... כעסנו מאוד על המוקדנית, שהציעה לנו פיתרון: לשלוח את לוח האם באריזתו בדואר רשום למשרדי החברה, בצירוף מכתב עם פרטים, כך שבטוח יטפלו בנו כך, וכך עשינו. כעבור שבועיים של אי-תגובה מאקסלנט, טילפנו למוקדנית החיננית, שהבטיחה ש"יחזרו אלינו בטוח, פשוט עדיין לא קיבלנו את החבילה". שבועיים לקבל דואר רשום?! טוב, אולי יש עיכובים בדואר... אי-אפשר לדעת. חיכינו עוד שבועיים, ושוב טילפנו לאקסלנט... ושוב קילנו את אותה תשובה: "עדיין לא קיבלנו את החבילה..." אז נזכרתי בשירות גיאוני שיש לרשות הדואר באינטרנט: מעקב אחרי חבילות בדואר רשום. נכנסתי לאתר, הקשתי את קוד החבילה ששלחתי, והפלא ופלא! התברר, שהחבילה הגיעה ליעדה כבר שלושה ימים אחרי שנישלחה! יום לאחר מכן, טילפנו לאקסלנט, שכרגיל חזרו על השיר האהוב שלהם "לא קיבלנו לא שמענו". הוכחתי להם שהם קילו את החבילה, ופתאום, במגע של קסם (ולאחר צעקות ואיומים בתביעה למוקדנית) השגנו את חגית, שברוב חוצפתה אמרה שאין מה לעשות, הזמנו את הלוח ואי-אפשר להחזיר, ומה-זאת-אומרת-קניתי לוח אחר, ומי בכלל אמר לך לשלוח לנו, ושהיא תבדוק מה אפשר לעשות, וכמובן - תחזור אלינו... זה היה לפני יותר משבועיים... בשורה התחתונה, יש אצלם לוח אם שלי ששווה יותר מ-750 ש"ח, והוא מוחזק כמן ערובה של בירוקרטיה וניהול כושל. לאקסלנט יש כסף שלי, והם לא ממש מתכוונים להחזיר לי אותו. הם גנבו לי, פשוטו כמשמעו, 750 ש"ח... ושאלתי לי אליך רפי, מה לעזאזל אני עושה עם זה? כבר נשבר לי להתווכח עם מוקדנית חיננית, ועם חגית הבלתי ניראית...

למעלה